Da li bi za Vošu bilo bolje da je, ipak, startovala od drugog kola?

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 13.08.2020.
18:58
Izvor: Sportske.net, novosti

Fudbaler Vojvodine Nemanja Čović smatra da je to možda bila bolja opcija.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Eliminacijom Vulverhemptona iz Lige Evrope, postalo je i zvanično - Vojvodina kao osvajač Kupa Srbije kvalifikacije za LE startuje od trećeg kola.

Automatski, Vojvodinu odmah na startu čeka vatreno krštenje, bez prethodnog "zagrevanja" u Evropi.

"To znači i da u trećem kolu nećemo biti među nosiocima, a mogući rivali su nam Totenhem, Bazel, Sporting, Kopenhagen, PSV Ajndhoven, Volfsburg, Apoel, BATE Borisov, Galatasaraj... dakle sve poznate i mnogo jake ekipe", rekao je Čović, a prenose Novosti.

On takođe smatra da je raniji start mogao da ima i svoju dobru stranu.

"Možda bi bilo bolje da smo krenuli od drugog kola da "osetimo Evropu", da uzmemo zalet sa lakšim rivalom. Ipak, zna se da je uvek lepo igrati sa poznatim klubovima. Naš cilj je da se plasiramo u grupnu fazu, imamo više od mesec dana da se pripremimo i kroz naše superligaške mečeve, pa ko zna koga izvučemo", naglasio je Čović.

Žreb za treće kolo kvalifikacija biće održan 1. septembra, a Voša neće biti povlašćena i mogu je sačekati neka velika evropska imena, kao što su:

Totenhem, Bazel, Sporting, Kopenhagen, PSV, Volfsburg, APOEL, BATE, Galatasaraj, Malme, PAOK, Lijež, Steaua, Granada, Milan, AZ Alkmar, AEK, Glazgov, LASK, Hapoel Ber Ševa, Maribor, Rosenborg, Apolon, Rostov i Rems.

Treće kolo kvalifikacija na programu je 24. septembra.

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke