"Da je kazna oštrija, pitanje je ko bi se usudio na nasilje"

Autor: Beta Beta
četvrtak 28.12.2017.
16:58
Izvor: Beta

Kako rešti problem huliganizma u srpskom fudbalu? Prvi čovek FS Srbije Slaviša Kokeza smatra da je neophodna saradnja više organizacija i službi kako bi se došlo do rezultata.

Beta/Miloš Miškov/Mo
Beta/Miloš Miškov/Mo

Povezane vesti

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je danas da jedino zajedno FSS, ministarstva pravde i unutrašnjih poslova i klubovi mogu da reše problem huliganizma u srpskom fudbalu i istakao da su potrebne oštrije kazne.

"Samo zajedno FSS, Ministarstvo pravde, MUP i klubovi mogu da reše ovaj ogroman problem. Nemile scene sa poslednjeg derbija su neprihvatljive za celo društvo, poslali smo ružnu poruku svetu. Nije rešenje ako uhapsite huligane i oni provedu sedam dana u zatvoru. On nije kažnjen, nego je postao heroj kod svojih pristalica. Da je kazna oštrija, pitanje je ko bi se usudio za nasilje na stadionima zbog sankcija koje ga čekaju", rekao je Kokeza u intervjuu za "Nedeljnik".

Prvi čovek FSS-a naveo je da u vreme kada je bio u Crvenoj zvezdi, nijedan funkcioner nikada nije dao novac navijačima.

"U papirima FK Crvena zvezda nema nijednog traga da je ikada bilo koja uprava dala dinar 'Delijama'. Za vreme mog boravka u klubu odgovorno tvrdim da nijedan funkcioner nije privatno davao novac i pomagao 'Delijama'. Tako da priča da su 'elije' plaćeni navijači ne stoji. To odgovorno tvrdim i nemam nikakav interes da branim 'Delije', jer sam i sam bio meta prozivanja pod uticajem laži menadžera na privremenom radu u Zvezdi", rekao je Kokeza.

Na pitanje da li ima političkog ili kriminalnog upliva na tribini, Kokeza je naveo da nije imao problem ni sa jednom navijačkom grupom od ko je na čelu FSS-a.

"Ne treba generalizovati da su samo huligani navijači. Uvek treba kažnjavati pojedince koji prave nerede, a ne svu krivicu bacati na navijače", rekao je predsednik FSS-a.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke