Ćurčić: "Sudijske greške uticale na rezultat"

Autor: Beta Beta
nedelja 11.10.2015.
21:24
Izvor: Beta

Selektor "Orlova" Radovan Ćurčić ocenio je da su sudijske greške uticale na poraz Srbije u duelu sa Portugalom, a nakon analize duela u Humskoj izneo je mišljenje vezano za kompletan kvalifikacioni ciklus.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da je njegova ekipa protiv Portugala odigrala možda i najbolju utakmicu u kvalifikacijama i dodao da mu je žao što su sudijske greške uticale na rezultat.

"Nažalost, sudijske greške su uticale na rezultat, ali mi nemamo ništa od toga, to je fudbal. Žao mi je što nisamo naplatili dobru partiju. Mislim da smo bili onankvi kako želimo da izgleda reprezentacija. I sada smo ušli u utakmicu iz minusa, sve posle toga do 80. minuta je bilo sasvim dobro, ali nismo upeli da sa igraćem manje da dođemo makar do nerešenog rezultata", rekao je Ćurčić novinarima na stadionu Partizana.

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Beogradu od Portugala sa 2:1 u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Srbija je sa četiri boda zauzela pretposlednje mesto u grupi, ispred Jermenije, a iza Portugala, Albanije i Danske.

Reprezentacija Srbije je utakmicu završila sa igračem manje na terenu, pošto je Nemanja Matić dobio crveni karton, a isključen je i Aleksandar Kolarov, koji je dobio drugi žuti karton iako je bio na klupi. Oni će propustiti narednu takmičarsku utakmicu Srbije.

"Kartoni... Mislim da je to najveća šteta ove utakmice. Izašli smo iz dve poslednje utakmice sa mnogo pozitivnih stvari. Nisam dobro video situaciju kod Matića, pa ne bih sada ulazio u to", naveo je Ćurčić.

Selektor Srbije je naveo da nije pravio izmene do 77. minuta i prinudne promene Kolarova, jer je bio zadovoljan igrom ekipe, ali je i dodao da će vrlo brzo i drugi igrači, u prijateljskim utakmicama, dobiti veću minutažu.

Na pitanje novinara da oceni cele kvalifikacije, Ćurčić je rekao:

"Utakmica u Beogradu protiv Albanije je odredila tok kvalifikacija. Posle smo imali dosta problemba u stabilizaciji tima. Mislim da nas je dokusurila odluka Suda u Lozani o oduzimanju bodova. Sve to utiče na igrače. Kada vidite da je neko u velikoj prednosti teško je verovati da možete da stignete. Igrači su uložili sav makismum u poslednje vreme. Moje mišljenje da smo rasli iz utakmicu iz utakmicu. Možda nam je večerašnja i najbolja u kvalifikacijama", kazao je on.

Srbija će narednu takmičarsku utakmicu igrati u septembru, kada će dočekati Irsku na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
-RVT- 1899/1945/1983
Monday, 12.10.2015
10:48

Koga bre vise ovaj farba?! Mi smo protiv Albanije igrali jos u drugom kolu, a odluku suda u Lozani smo saznali tek pre tri meseca? Velika prednost?!

avatar
Dropkick Murphys
Sunday, 11.10.2015
22:48

Radovan Curcic ne treba i ne sme da i dalje bude selektor.Tacka.

avatar
Rodjen kao ratnik
Sunday, 11.10.2015
22:05

daj dovedite normalnog trenera :/

avatar
ACACHELSEA
Sunday, 11.10.2015
21:34

Uticale su nase silne sanse i izblokirani sutevi.Dosta bre vise kriviti druge za nase greske i promasaje.

avatar
bojanbokaradivojac
Sunday, 11.10.2015
21:30

Cek.Pa kad vi mislite da date sansu nasim ladaim igracima.Zasto nisu igrali Rajkovic M.Savic Ivanic i da nenabrajam dalje.Sad je barem bila nebitna utakmica.Zasto se neki igraci uporno forsiraju a nekima se zatvaraju vrata.I onda nam drugi krivi sto odu da igraju za druge drzave.Zasto se pozivaju igraci a neda im se sanas Brasanac Katai.Zasto SRb ima u Rep.Samo 2 napadaca a 4-5 zadnjih veznih.Zato sto imamo selektora kome je vrhunac karjere bilo to sto je vodio Javor u JSL. I zato sto bez pogovora slusa toleta

avatar
Dropkick Murphys
Sunday, 11.10.2015
23:04

Jurimo uspehe u mladjim kategorijama,da bi celnici saveza tako pokrili brljotine vezane za A selekciju,i sebi upisali nove kredite na osnovu kojih i dalje vedre i oblace....A kada nakon uspeha mladjih kategorija,imamo priliku da te mlade momke(bar neke od njih)ubacimo u sistem i priblizimo ih seniorima,bas u ovakvim ,takmicarski nebitnim utakmicama,mi tu sansu propustamo....nI vecito neki novi pocetak,vecito ucenje na (spostvenim) greskama......Jermenije,Finske,Azerbejdzani,dronovi,lobiji,sudije,razni Bogdanovi,Gurbanovi....Svaki put,nakon neuspesnog ciklusa,mi krecemo u neki novi pocetak.....Sve novo,a jedino kraj(tok novog pocetka)-stari....

avatar
-RVT- 1899/1945/1983
Monday, 12.10.2015
11:56
avatar
-RVT- 1899/1945/1983
Monday, 12.10.2015
10:46

Ivanic nije ni bio pozvan...