Ćurčić: "Ovo nije podmlađivanje, ovo je najbolje što imamo"

 • Autor: Aleksandar Obrenović

 • 18. mart 2016.

 • 13:07

 • Izvor: Sportske.net, Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da je pred reprezentacijom delikatan zadatak i da se za predstojeće prijateljske utakmice odlučio za trenutno najbolji sastav.

Ćurčić:
Foto: BETA/AP Photo/Darko Vojinovic
Selektor Radovan Ćurčić danas je saopštio spisak putnika u Poznanj i Talin na mečeve sa Poljskom i Estonijom, a njega možete videti OVDE.

Istakao je na konferenciji za novinare da je ovo sastav koji će najbolje predstavljati u ovom trenutku.

"Imamo delikatan zadatak, ali verujem da možemo da napravimo dva dobra rezultata i da kroz ove dve utakmice vratimo veru u nacionalni tim. Bili smo ubedjeni da smo je vratili, ali nas je prethodna utakmica poremetila. Neki rizici treba da se preuzmu. Imamo ambijent koji se ne prezentuje dobro kada dođu utakmice, ne pokažemo to što imamo. Rezultatima moramo da stvaramo ambijent i niko nam neće pomoći", rekao je Ćurčić novinarima u Staroj Pazovi.

Srbija će 23. marta igrati protiv Poljske u Poznanju, dok će se šest dana kasnije sastati sa Estonijom u Talinu.

Na Ćurčićevom spisku su petorica debitanata, a prema njegovim rečima, ne radi se o podmlađivanju tima, već su pozvani oni koji su trenutno najbolji. Da podsetimo, u timu nema Dušana Tadića, Radosava Petrovića i Petra Škuletića, kao ni povređenih Ljubomira Fejse i Sergeja Milinković-Savića.

"Ovo ne bih nazvao podmlađivanjem, ovi igrači su sasvim zasluženo u dresu reprezentacije, zreli su da nose igru Srbije. Nijednog trenutka se nećemo tražiti izgovor u podmlađivanju. Za reprezentaciju treba da igraju najbolji, bez obzira na godine. Ovo je najbolji izbor, bilo je lakih i teških odluka, a u ovom trenutku je ovo najbolje što Srbija ima", kazao je selektor.

Prema njegovim rečima, Srbija se nije odrekla nijednog igrača, već se na ovaj spisak odlučio zbog stanja pojedinih igrača i procena.

On je između ostalih pozvao i Nemanju Matića i Aleksandra Kolarova, koji su suspendovani za početak kvalifikacija.

Kako je rekao, njih dvojica će imati određenu minutažu u predstojeće dve prijateljske utakmice i dodao da očekuje da će oni mnogo pomoći u kvalifikacijama kada im istekne kazna.

Ćurčić je rekao da su utakmice protiv Poljske i Estonije "samo na papiru" prijateljske i da postoji veliki rezultatski imperativ jer za Srbiju "već počinju" kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

"Kada smo birali rivale, tražili smo da budu po meri. Te dve utakmice će biti prava provera i odlična slika za ono što treba da uradimo u maju i junu da bismo što spremniji bili na početku kvalifikacija", rekao je Ćurčić.

On je naveo da pored rezultata mora da se vodi računa i o integrisanju mladih igrača.

"Tu dolazimo u disbalans u ciljevima, izmedju rezultata i uvođenja igrača. Ima mnogo promena, što smo najavili posle utakmice sa Češkom. Na spisku igrači koji su produkt sistematskog rada, ali su oni skrenuli pažnju na sebe u seniorskom fudbalu i ovo je odlična prilika da energijom opravdaju ukazano poverenje. Nadam se da sam doneo dobre odluke", kazao je Ćurčić.

Takođe, Ćurčić je naveo da će se Marko Grujić prikljčiti ekipi u sredu i da će biti spreman za susret sa Estonijom, a zbog obaveza u svom klubu Crvenoj zvezdi.

Trener golmana Aleksandar Kocić napustio je nacionalni tim, a stručnom štabu reprezentacije priključen je Srdjan Maksimović iz Zvezde.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari