Ćurčić: "Na spisku su najspremniji, dobro smo merili"

Autor: Beta Beta
petak 20.03.2015.
13:36
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da je za utakmicu sa Portugalom pozvao one igrače za koje misli da su trenutno najspremniji.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

"Nijednu odluku nismo doneli preko noći.", započeo je svoje izlaganje selektor Srbije i obrazloženje spiska koji je donet danas u podne.

"Oni koji su na spisku su po nama najspremniji. Ispratili smo sve i na spisku su oni koji trenutno prave najbolju ravnotežu u ekipi. Dobro smo merili", rekao je Ćurčić novinarima u Staroj Pazovi.

Od debitanata su pozvani krilni fudbaler Štutgarta Filip Kostić i napadač Lokomotive Petar Škuletić.

"Kostić i Škuletić su u prethodnom periodu skrenuli pažnju na sebe i to je ono što nam treba u ovom trenutku", rekao je Ćurčić.

Na njegovom spisku nisu golmani Marko Dmitrović i Predrag Rajković, koji su prosleđeni mladoj, odnosno reprezentaciji za igrače do 20 godina.

"Posle puno razgovora sa selektorima mlađih reprezentacija, odlučili smo da Dmitrović bude u mladoj, a Rajković u onoj do 20 godina. Veliku želju selektora smo ispunili i to pokazuje koliko je naša saradnja dobra", rekao je Ćurčić.

Umesto njih, treći golman biće Milan Lukač iz Partizana, iako je lakše povređen.

"Odlučili smo se za Lukača, koji ima određenu povredu. On je neko ko je već bio deo grupe i nismo hteli da pravimo previše promena", dodao je selektor Ćurčić.

Selektor je naveo da je Zdravko Kuzmanović van tima jer je nastupajući za Inter slomio ruku, zbog čega će pauzirati četiri do šest nedelja.

Kada je reč o Nevenu Subotiću i Milanu Biševcu, Ćurčić je rekao da za ta dva slučaja nisu krivi ni on ni Fudbalski savez Srbije.

"Nema krivice, puno smo pričali na tu temu. Orjentišemo se samo na ove koji su sada tu. Previše je pažnje potrošeno na te stvari, učinili smo sve što je do nas. Ne osećamo da nismo uradili nešto što je do nas",
rekao je Ćurčić.

Posle duže vremena i nekoliko konflikata sa bivšim selektorima u ekipi se našao Adem Ljajić, a Ćurčić je rekao da sa njim ne postoji nijedan problem.

"Zvali smo ga da vidimo da li ima nešto sporno, nema. Pozitivno je reagovao, nismo se vraćali na nešto što je bilo. On ima veliku želju da igra i na njemu je da tokom ovih sedam dana radi ono što radi u klubu i da se izbori za mesto", rekao je Ćurčić.

Utakmica izmedju Portugala i Srbije igraće se u Lisabonu u nedelju, 29. marta na stadionu Luž, u četvrtom kolu Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke