Ćurčić: "Korektna reakcija ekipe"

Autor: Beta Beta
utorak 18.11.2014.
20:46
Izvor: Beta

Privremeni selektor reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić izjavio je da je ekipa dobro odreagovala na dešavanja iz prethodnog perioda te da je trijumf nad Grčkom bio jako važan.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da je zadovoljan reakcijom ekipe u večerašnjoj utakmici sa Grčkom posle teške situacije nakon susreta sa Danskom.

"Ekipa je maksimalno korektno reagovala posle teške situacije i uradila je ono što sam ja i tražio", rekao je Ćurčić novinarima u kritskom gradu Hanja.

Srbija je pobedila Grčku sa 2:0, nakon što je u petak kod kuće izgubila od Danske 1:3.

"Uspeli smo da pobedimo dobru Grčku u sasvim solidnoj partiji. Tokom ova tri dana smo uspeli da se pripremimo za jednu ovakvu, rezultatski veoma bitnu utakmicu, jer smo pobedom hteli da izađemo iz tog ciklusa", rekao je Ćurčić.

Srbija je oba gola postigla u drugom poluvremenu.

"Bilo je problema u prvih 20 minuta, ali izdržali smo taj pritisak. Nedostajalo je samopouzdanja, osetilo se to, ali smo hteli rezultat i došli smo do njega. Posvetili smo mnogo pažnje defanzivi, jer je u prethodnim utakmicama bilo problema. Iz dobrog odnosa došla je dobra igra u odbrani", kazao je Ćurčić.

On je vodio reprezentaciju pošto je dosadašnji selektor Dik Advokat sporazumno raskinuo ugovor posle loših rezultata na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ćurčić je dodao da ne želi previše da komentariše to da li će postati i trajno rešenje za mesto selektora.

"Vreme je pred nama, treba puno stvari da se uradi, da se slegne i ne bih previše komentarisao ostanak na klupi A reprezentacije", istakao je Ćurčić, koji je selektor mlade reprezentacije Srbije.

Prema njegovim rečima, igrači su posle teške situacije pokazali da vole da igraju za nacionalni tim svoje zemlje.

"Sa mnogo sastanaka i razgovora, kako sa mnom, tako i sa rukovodstvom Fudbalskog saveza Srbije, igrači su shvatili i postali svesni situacije u kojoj smo se nalazili, najvažnija je bila psihološka strana", rekao je privremeni selektor.

Srbija će naredni susret igrati u martu, kada će gostovati Portugalu u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Plavi, plavi
Tuesday, 18.11.2014
22:23

Ljudi, dajmo sansu ovom coveku! Osecam da moze da napravi dobar rezultat, trenutno mozda i nemamo od slobodnih srpskih trenera bolje resenje! Video se ne preveliki,ali mali napredak u odnosu na mec sa Danskom. Otisli su igraci koji su bili najgori na mecu sa Danskom,i odmah je to pocelo da lici na nesto. JA VERUJEM!

avatar
Tuesday, 18.11.2014
22:08

Mene samo zanima zasto onoliki nedostatak agresivnosti u prvom poluvremenu ...

avatar
Homer J.Simpson
Tuesday, 18.11.2014
23:18

Otkud ti 4 bana vec?

Sigurno je da je to bilo posledica psihe,tj stanja u kojem su se nalazili posle Danske......Naravno,nema opravdanja za neagresivnost,ali sigurno je da su oni bili u specificnom stanju....