Ćurčić ''diplomirao'', odvešće ''Orlove'' na Mondijal?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.10.2015.
17:27
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Mučni kvalifikacioni ciklus je za Srbiju juče okončan, pred našim nacionalnim timom je novi početak, a plasman na Mondijal u Rusiju se već sada doživljava kao obaveza posle svih neuspeha u proteklom periodu.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Još od prošlogodišnjeg drona koji je za zastavom velike Albanije leteo nad stadionom u Humskoj i svega što je potom usledilo, svi smo jedva čekali da se kvalifikacije za Evropsko prvenstvo što pre okončaju.

Naš tim je odavno izgubio sve šanse da se nađe na Evropskom prvenstvu naredne godine, a dolaskom selektora Radovana Ćurčića je započela ''Operacija Rusija 2018''.

Aktuelni selektor je posle odlaska Holanđanina Dika Advokata najavljen kao dugoročno rešenje za klupu ''Orlova'', odnosno kao čovek kadar da naš posrnuli nacionalni tim podigne ''iz pepela'' i odvede ga na Mondijal 2018. godine u Rusiji.

Ćurčić je u završnici minulih kvalifikacija već imao priliku da pokaže svoje umeće i njegov do sada najveći uspeh na klupi ''A'' selekcije svakako je pobeda u Elbasanu nad Albanijom (2-0), kojom je reprezentacija Srbije koliko-toliko vratila veru u sopstvene mogućnosti.

Utisak je mogao da bude povoljniji da su ''Orlovi'' sinoć izbegli novi poraz od Portugala u Humskoj (1-2), ali je opšti utisak da naši igrači igrom i borbenošću nisu razočarali.

Kako dalje? Kako do Mondijala?

Na to pitanje je danas, gostujući na TV Pink pokušao da odgovori Savo Milošević, potpredsednik FSS, koji smatra da će Radovan Ćurčić uspešno voditi naš nacionalni tim kroz naredni kvalifikacioni ciklus.

''Ćurčić će sigurno ostati selektor do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Da bi se ostvario rezultat, mora da se ima kontinuitet u radu i selektor će dobiti našu punu podršku. Ćurčić poseduje i znanje neophodno za ostvarivanje rezultata'', jasan je Milošević.

Slično razmišlja i nekadašnji reprezentativac Mladen Krstajić, koji smatra da je Ćurčić u Albaniji ''diplomirao'' i pokazao da je sposoban da uspešno vodi ''Orlove'' i u najvećim iskušenjima.

''Pobeda u Elbasanu protiv Albanije bila je diplomski rad selektora Ćurčića i na tome treba graditi optimizam. Neki kažu da je utakmica bila dosadna, ali bila je baš onakva kakva je trebalo da bude. Momci su dobili na samopouzdanju i verujem da će se nacija još radovati uspesima naše seniorske reprezentacije'', poručio je Krstajić, a prenosi ''Informer''.

Podršku aktuelnom selektoru su dali i Milan Lane Jovanović i Marko Pantelić, koji su takođe uvereni da će pod Ćurčićevim vođstvom ''Orlovi'' zaigrati u Rusiji 2018.

Da li i vi delite njihovo mišljenje i optimizam?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
-RVT- 1899/1945/1983
Tuesday, 13.10.2015
12:02

GijaLe, odlazi!

avatar
3x3
Tuesday, 13.10.2015
00:13

Hocemo barda naseg fudbala, Milana Zivadinovica. Ako je vec katastrofa, da se bar narod ismeje njegovim ispadima i provalama.

avatar
3x3
Tuesday, 13.10.2015
00:09

Sta smo mi to Bogu zgresili?

avatar
jv
Monday, 12.10.2015
22:35

Posto ce imati kontinuitet u radu mozda bude cetvrti. Bilo bi smesno da nije jadno. Srpski fudbal sve vise tone, njegov grobar ostaje na funkciji. nPredlog:nPri petljanju politike u fudbal jednoj zemlji se zabranjuje ucestvovanje u kvalifikacijama na pet godina. Bolje i pet godina nego zauvek. Sa Toletom i njegovim pulenima bolje sutra ne postoji.

avatar
Neko tamo daleko
Monday, 12.10.2015
22:02

Znači kakve su nam šanse da odemo na SP u Rusiju?nPa kao što je ciga objasnio sinu kakve su šanse da jih odvede na letovanje na more...a t.j.n70% idemo ali 100% neidemo....

avatar
Neko tamo daleko
Monday, 12.10.2015
21:59

Hahaha...znači opet ništa!nDo sada sam se i nadao pa se svako toliko iznervirao...ali od sada što se tiče našeg fudbala tako reprezentacije kao i klubskog...totalna apatija...nOstaje mi da navijam za Italiju i Juve...što će biti sigurno bolje po moje zdravlje...

avatar
PLAYBOY
Monday, 12.10.2015
21:15

Nista bez Antica ili Paunovica umesto selektora!

avatar
Milosch
Monday, 12.10.2015
20:35

Posle niza neuspeha i kasa Saveza je isprazna i treba im jeftino resenje. On zna da je tu zato sto ga neko u Savezu voli, zato je poslusan i podlozan uticajima i bas takav im i treba. Najvaznija stavka u trenerskom CV mu je bunker u Javoru.

avatar
degrobarizator
Monday, 12.10.2015
20:27

Znaci, cekamo EP 2020.

avatar
Toni Kroos
Monday, 12.10.2015
18:52

Toliko verujem u FSS i strucni stab da sam zapostavio sejv sa Zvezdom na FM-u (stigao do 2063.) i poceo novi sa reprezentacijom,bez kluba.. Ako kazu da su potrebne promene i promene 5 selektora,ne razumem kako je moguce da vec godinama igramo na isti nacin,u istoj formaciji 4-2-3-1 sa previse lopti unazad.. Nama,bar ja tako mislim,bi najvise legla formacija 3-4-2-1 jer su i Kolarov i Basta vise ofanzivni nego defanzivni bekovi.. Primer: {golman} Stojko - {stoperi} Ivanovic,Mitrovic,Nastasic - {ofanzivni/krilni bekovi} Kolarov,Basta (Z.Tosic) - {centralni vezni} Matic,Milivojevic - {ofanzivni vezni/iza spica} Ljajic,Tadic - {napadac/spic} Mitrovic.. Ovo je jedina formacija koja pokriva svaki metar na terenu,formaciju u kojoj se napada i brani sa 7 igraca,dok mozemo da napadamo,kako po sirini,tako i kroz sredinu preko Ljajica i Tadica.. S ovom formacijom moze da se menja filosofija igre (na posed, kontranapadi, odbrana, napad) bez ikakvih izmena u formaciji.. Mozda sam ja previse igrao FM ali sam ubedjen da je ovo formacija za nas.. Pozdrav..

avatar
milosct
Monday, 12.10.2015
20:12

Odma' ide dislike. Cim vidim Mitrovica na stoperu, to je to. Maksimovic bi mogao da bude treci stoper, mada se ne uklapamo u ovu formaciju. Imamo dosta ofanzivnih igraca i ne moze njih 5 da sedi na klupi. Tu su: Ljajic, Tosic, Tadic, Zivkovic, Kostic, Sulejmani, Markovic... Slazem se da Basta treba da igra beka, ali pretpostavljam da on nece igrati, jer je Kolarov i suvise ofanzivan. Basta je isto tako ofanzivan bek, pa bi bilo mnogo prostora za kontre. Ja bih licno probao Gajica, jer nam je pozicija desnog beka najslabija. a umesto Milivojevica bih probao Maksimovica, jer nije MIlivojevic neka klasa, tj. na toj poziciji imamo 5, 6 igraca istog kvaliteta, kvaliteta koji po meni nije dovoljan za neke vece domete, zato bih ubacio ovog mladica, koji moze da postane veliki igrac, pa taman i da se uigrava, a mislim da uopste nije losiji od MIlivojevica, mislim da je cak i bolji u ofanzivi

avatar
-RVT- 1899/1945/1983
Tuesday, 13.10.2015
09:36

Stanojevic, Muslin, Paunovic, Jovanovic, eto cetvorice kandidata od kojih bi svaki mogao odmah da preuzme dok za Mihajlovica mogu da kazem da nam je doneo igru, ali i mnogo toga loseg...

avatar
-RVT- 1899/1945/1983
Tuesday, 13.10.2015
09:32

Sigurno je bolji u ofanzivi, i to dosta. Potpisujem ovaj komentar od pocetka do kraja, alal ti vera:-D Rajkovic (Milinkovic-Savic)- Ivanovic (Gajic), Veljkovic (Spajic/Maksimovic), Nastasic (Babic), Kolarov (Antonov/Obradovic)- Zivkovic (Tosic/Basta), Maksimovic (Milinkovic-Savic/Gudelj/Ivanic), Matic (Radoja/Zdjelar), Kostic (Sulejmani/Tadic)- Ljajic (Djurdjic/Markovic), Mitrovic (Pesic).

avatar
Toni Kroos
Tuesday, 13.10.2015
01:52

Tacno sam znao da niko nece videti poentu mog komentara.. Nisu bitna imena vec formacija! Tri stopera,dva ofanzivna beka za napad po sirini i pokrivanje u odbrani,dva vezna sa dobrom defanzivom,dva poluspica sa sjajnim pasom i tehnikom i snazni spic.. Igrace stavi koje god hoces,ja sam samo dao primer od igraca koji su igrali na poslednje dve utakmice (samo sam Nastu ubacio jer,po meni,Tosic nije stoper vec bek)..

avatar
Batrić Baćko Mitrović
Monday, 12.10.2015
18:22

ANKETA

Jos koliko novih pocetaka predvidjate reprezentaciji?

a) 2
b) 3
c) 4
d) vise od 4

NAPOMENA:
Jedan novi pocet nije sigurno jer je TOLE predsednik.

avatar
bvgcv
Monday, 12.10.2015
18:22

A KO ako ne on?

avatar
Leeds United
Monday, 12.10.2015
18:49

Radomir Antic, Bora Milutinovic, Milovan Rajevac...

avatar
Ginola
Monday, 12.10.2015
22:10

Antic da bi dosao,mora da ode kompletna garnitura iz saveza sa Toletom...Ne znam,mozda neko mladji koji je iskusio utakmice sa velikim klubovima..Bora nije radio godinama,a i ne znam njegovo zdravstveno stanje,ugazio je u osmu deceniju..Jednostavno,samo ne Curcic.

avatar
milosct
Monday, 12.10.2015
20:15

Antic nece zbog Karadzica, Bora ima 70 i kusur godina, nije on vise za taj posao, a Rajevac je prevara od trenera... Mislim da je bolje sto nismo promenili trenera sada, jer bi novi ponovo morao da proba igrace, i dok ih on isproba, pola kvalifikacija bi proslo, a mi bi verovatno bili zadnji na tabeli

avatar
England
Monday, 12.10.2015
20:09

Aleksandar Stanojevic

avatar
despot
Monday, 12.10.2015
18:13

Neću zalaziti u Ćurčićeve diskutabilne trenerske veštine, stvari su jednostavne. Selektor mora da bude iskusna figura, koja je prošla kroz razne uspone i padove u svojoj karijeri, radeći sa ogromnim brojem igrača kontinuirano kroz veći broj sezona. Čovek iza kog, po mogućstvu, stoje i određeni uspesi da nas uvere da je on pravi izbor. Čovek koji će biti autoritet u svlačionici. A ne čovek koji, uz dužno poštovanje, nije video dalje od poljana JSL. Ni Mihajlović nije bio dobar izbor, obzirom da mu je to bio tek treći angažman u trenerskoj karijeri...

avatar
nenad1995
Monday, 12.10.2015
18:01

Stojkovic, Rajkovic, Brkic, Jovanovic (golman Radnickog iz Nisa), DmitrovicnGajic, Tomovic, Ivanovic, Nastasic, Maksimovic, Tosic, V.Jovanovic, Babic, Veljkovic, Spajic, Antonovic, Kolarov, Obradovic, MladenovicnMatic, Milivojevic, Brasanac, Gudelj, Maksimovic, Grujic, Markovic, Kostic, Sulejmani, Tadic, Ljajic, Katai, Zivkovic, Tosic, Lazovic, Milinkovic-Savic,...nSkuletic, Mitrovic,....nnImamo igrace, nemamo tim, nemamo selektora, imamo laku grupu, valjda ce nas sreca pogledati :)

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 12.10.2015
18:30

Nije antonovic nego antonov

avatar
nenad1995
Monday, 12.10.2015
19:03
avatar
Igors Stepanovs
Monday, 12.10.2015
17:59

Znaci nista od SPa...

avatar
England
Monday, 12.10.2015
17:51

Jos jedne neuspesne kvalifikacije u najavi.

avatar
ruud gullit
Monday, 12.10.2015
17:45

Ma kakav crni Curcic kakvi bakraci?

avatar
ludikure
Monday, 12.10.2015
17:37
avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Monday, 12.10.2015
17:34

Neka ostane on trener samo da ih vise ne mijenjamo