Ćurčić ''diplomirao'', odvešće ''Orlove'' na Mondijal?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 12. oktobar 2015.

  • 17:27

  • Izvor: Sportske.net, informer.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Mučni kvalifikacioni ciklus je za Srbiju juče okončan, pred našim nacionalnim timom je novi početak, a plasman na Mondijal u Rusiju se već sada doživljava kao obaveza posle svih neuspeha u proteklom periodu.

Ćurčić ''diplomirao'', odvešće ''Orlove'' na Mondijal?
Foto: BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
Još od prošlogodišnjeg drona koji je za zastavom velike Albanije leteo nad stadionom u Humskoj i svega što je potom usledilo, svi smo jedva čekali da se kvalifikacije za Evropsko prvenstvo što pre okončaju.

Naš tim je odavno izgubio sve šanse da se nađe na Evropskom prvenstvu naredne godine, a dolaskom selektora Radovana Ćurčića je započela ''Operacija Rusija 2018''.

Aktuelni selektor je posle odlaska Holanđanina Dika Advokata najavljen kao dugoročno rešenje za klupu ''Orlova'', odnosno kao čovek kadar da naš posrnuli nacionalni tim podigne ''iz pepela'' i odvede ga na Mondijal 2018. godine u Rusiji.

Ćurčić je u završnici minulih kvalifikacija već imao priliku da pokaže svoje umeće i njegov do sada najveći uspeh na klupi ''A'' selekcije svakako je pobeda u Elbasanu nad Albanijom (2-0), kojom je reprezentacija Srbije koliko-toliko vratila veru u sopstvene mogućnosti.

Utisak je mogao da bude povoljniji da su ''Orlovi'' sinoć izbegli novi poraz od Portugala u Humskoj (1-2), ali je opšti utisak da naši igrači igrom i borbenošću nisu razočarali.

Kako dalje? Kako do Mondijala?

Na to pitanje je danas, gostujući na TV Pink pokušao da odgovori Savo Milošević, potpredsednik FSS, koji smatra da će Radovan Ćurčić uspešno voditi naš nacionalni tim kroz naredni kvalifikacioni ciklus.

''Ćurčić će sigurno ostati selektor do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Da bi se ostvario rezultat, mora da se ima kontinuitet u radu i selektor će dobiti našu punu podršku. Ćurčić poseduje i znanje neophodno za ostvarivanje rezultata'', jasan je Milošević.

Slično razmišlja i nekadašnji reprezentativac Mladen Krstajić, koji smatra da je Ćurčić u Albaniji ''diplomirao'' i pokazao da je sposoban da uspešno vodi ''Orlove'' i u najvećim iskušenjima.

''Pobeda u Elbasanu protiv Albanije bila je diplomski rad selektora Ćurčića i na tome treba graditi optimizam. Neki kažu da je utakmica bila dosadna, ali bila je baš onakva kakva je trebalo da bude. Momci su dobili na samopouzdanju i verujem da će se nacija još radovati uspesima naše seniorske reprezentacije'', poručio je Krstajić, a prenosi ''Informer''.

Podršku aktuelnom selektoru su dali i Milan Lane Jovanović i Marko Pantelić, koji su takođe uvereni da će pod Ćurčićevim vođstvom ''Orlovi'' zaigrati u Rusiji 2018.

Da li i vi delite njihovo mišljenje i optimizam?
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari