Ćurčić: "Bio sam Pikaso sa loptom"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 05.06.2018.
10:53
Izvor: Sportske.net, ecfc.rs

Bivši fudbaler Partizana Saša Ćurčić doputovao je na Zlatibor kako bi pružio podršku takmičenju koje je organizovao njegov veliki prijatelj Savo Milošević.

ecfc.rs
ecfc.rs

Povezane vesti

Danas na Zlatiboru počinje prvi Kup prijateljstva evropskih klubova na kojem će snage odmeriti igrači mlađi od 18 godina. Učešće na pomenutom turniru uzeće veliki broj klubova iz bivše SFRJ ali i ekipe iz Španije, Mađarske, Turske...

Specijalni gost prvog dana takmičenja biće Saša Ćurčić, bivši fudbaler Partizana koji je na Zlatibor stigao iz Londona.

"Pre svega, prvo bih se zahvalio mom velikom prijatelju Savi Miloševiću na pozivu. Gde god da me on pozove ja bih došao, jer je to jedan izuzetan čovek. Ovakav turnir, koji pre svega promoviše prijateljstvo između naroda, može samo plemenit čovek kao Savo Milošević da organizuje", počeo je razgovor Ćurčić.

Saša Ćurčić trenutno radi u Kristal Palasu, a kako je u klubu iz Londona bio uključen u rad sa mlađim kategorijama apostrofirao je značaj ovakvih turnira.

"Izuzetno mi je velika čast da budem deo ovakvog projekta. Igrači koji su ovde nisu ni svesni koliko će im nastup na Kupu prijateljstva značiti, jer preko ovakvih turnira mogu mnogo da nauče od naših starih fudbalskih majstora. Ja nikada nisam bio broj u fudbalu, da budem tu samo da popunim. Ja sam bio talenat, što se kaže Pablo Pikaso sa loptom. A to važi i za Savu i ostale poznate ličnosti koji će biti gosti turnira i koji će biti tu za ove mlade fudbalere", dodao je Ćurčić.

Ćurčić je trenutno angažovan u Kristal Palasu, a vremena za praćenje domaćeg fudbala nema, niti ga posebno interesuje šta se dešava u Super ligi.

"Ne pratim domaći fudbal već poslednjih 7-8 godina. Čak ni Partizan. Sad da me pitate ne bih mogao da nabrojim ni prvih 11. Ja sam u Londonu, pratim evropski fudbal i mogu da vam kažem da neke evropske lige uopšte nisu jače od srpske lige. Izuzetno sam razočaran kvalitetom fudbala na celom kontinentu, mislim da je značajno opao kvalitet, tako da evropske lige i evropski klubovi za mene nisu bauk", kaže Ćurčić.

On dodaje da bi igrači u srpskim klubovima trebalo da znaju da mnogi evropski klubovi nemaju kvalitet od kojeg treba zazirati.

"Naši timovi sa pozitivnom atmosferom u timu, sa tom nekom pravom hemijom mogu da dobiju i taj Jang Bojs i ostale. Švajcarska liga nije ništa posebno, kao ni austrijska, mađarska i tako dalje. Pa donja polovina nemačke Bundeslige je neka srednja klasa. Tako da za mene nije iznenađenje da Partizan izađe u Evropu i zgazi nekog, kao što je zgazio Videoton. I to bi igrači odavde trebalo da znaju, trebalo bi da imaju taj karakter i sportski bezobrazluk da dođu kod nekog i pokažu mu da su bolji", istakao je bivši as Partizana.

Nije propustio priliku Saša Ćurčić da iznese svoja očekivanja od predstojećeg Svetskog prvenstva.

"Švajcarska i Kosta Rika isto spadaju u tu srednju klasu, tako da sve zavisi od naše inspiracije. Mislim da su ovi klinci dovoljno bezobrazni, da su mangupi… Vidim da Tadić u Premijer ligi lupa lažnjake Englezima i šalje ih po burek. On je toliko hladnokrvan da imam utisak da Mesi ili Ronaldo stanu ispred njega, da bi on opet uzeo da šmekerski podbode loptu. Nek podbada i u Rusiji i on i Matić i ostali… Samo da izgrade jak timski duh. Jer ako imaš pozitivnu svlačionicu, imaš i rezultate", zaključio je Ćurčić.

Kup prijateljstva evropskih klubova počinje danas utakmicom Crvena zvezda - Sarajevo koja će početi u 11 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 05.06.2018
12:57
avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 05.06.2018
12:57

Da znas da licis na Pabla:-D

avatar
stevan_vasic90
Tuesday, 05.06.2018
11:47

Pa i jeste, u nogama je imao magiju... steta sto je bio dilea u glavi.🤦‍♂️ Ali meni je on nekako uvek delovao kao dobrocudan i sasvim obican covek... neko ko niti jednu losu stvar nije ucinio iz zle namere, vec iz ciste naivnosti i gluposti.

avatar
bagra
Tuesday, 05.06.2018
11:41

A boga mi crtao si i linije kao Pikaso.