Ćurčić: ''Biće promena, moramo naći put do Rusije!''

Autor: Beta Beta
četvrtak 07.01.2016.
13:13
Izvor: Beta

Radovan Ćurčić najavio je promene u reprezentaciji.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da nacionalna selekcija mora da izbori plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godini i najavio da će u predstojećem ciklusu kvalifikacija doći do promena u timu.

"Ima onih koji su skloni da potcenjuju grupu u kojoj se nalazimo, a ja znam da Srbija neće nikoga ni preceniti, ali ni potceniti. Naravno, bolje je da smo u grupi s Velsom nego Nemačkom ili Španijom, ali bez obzira na ime rivala, za našu sudbinu pitamo se samo mi. Nismo u situaciji da sebe stavljamo u prvi plan kada drugi igraju na velikim takmičenjima, ali s verom u sebe i, na prvom mestu, timskim duhom, možemo, a ja kažem i moramo, doći do Rusije. Verujem da će tako biti", rekao je Ćurčić u intervjuu za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Reprezentacija Srbije igraće u Grupi D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa selekcijama Velsa, Austrije, Irske, Moldavije i Gruzije.

Srbija na poslednja dva evropska prvenstva i Svetsko prvenstvo u Brazilu nije izborila plasman, a u medjuvremenu mladje selekcije su postali kontinentalni i planetarni šampioni.

Ćurčić je ocenio da je "slučaj dron" na utakmici sa Albanijom u kvalifikacijama za EP u Francuskoj mnogo poremetio reprezentaciju i da je to jedan od razloga što nacionalni tim nije izborio plasman na kontinentalni šampionat.

"Poraz od Danske u kvalifikacijama u velikoj meri je posledica 'slučaja dron', jer da nije bilo prekida meča sa Albanijom, mnoge stvari bi se u kvalifikacijama drugačije odvijale. Ne, naravno nije to alibi za bilo koga, samo konstatacija da je sve to imalo uticaja na igrače i ambijent u i oko reprezentacije. Ponovo smo bili u situaciji da u ranoj fazi krećemo iz minusa. Bilo je potrebno vreme, koje nije bilo naš saveznik, da pokušamo da nadoknadimo veliki minus a onda su se ponavljale neke stvari koje su nas definitino udaljile od plasmana na EP", rekao je Ćurčić.

On je ocenio da je nezadovoljstvo javnosti zbog neuspeha u još jednom kvalifikacionom ciklusu na površinu izašlo posle poraza u prijateljskoj utakmici od Češke u Ostravi i dodao da bi iz tog duela trebalo izvući pouke, kao i da bi taj meč trebalo da bude osnov za promene u nacionalnoj selekciji. 

"Ne prihvatam nikakve izgovore, jer rezultat je bio i ostao, bez obzira na spoljne uticaje, jedini sudija. Da, promena će biti, ali do marta neću govoriti o imenima. Uostalom, važan je tim, a ne pojedinac", rekao je Ćurčić.

On je dodao da za Srbiju više nema prijateljskih utakmica i da u svaku mora da se udje s maksimalnom koncentracijom i željom za pobedom.

"Ponašanjem, posvećenošću, disciplinom, koncentracijom, možemo ostvariti ono što svi želimo, plasman na SP u Rusiju. To je duh koji mora da nosi reprezentaciju, jedinstvo koje tražim. Onaj ko nije spreman tako da se ponaša, nije vredan dresa Srbije. Bez obzira na ime, status u klubu, godine", rekao je Ćurčić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Saturday, 09.01.2016
18:52

Ako moramo daj otkaz pa nek neko drugi odvede u Rusiju posto s tobom kao selektorom to se nece desiti

avatar
England
Friday, 08.01.2016
03:47

Kolarov i Ivanovic zajedno sa Curcicem napolje iz reprezentacije. Mladenovic i Obradovic neka se bore za mjesto lijevog beka a Tomovic, Basta i Gajic za desnog. Uigrati stoperski par Nastasic i Maksimovic, igrati sa jednim zadnjim veznim a ne kukavicki sa dva kao do sada. Pridodati Maticu na sredini Sergeja, krila imamo na izvoz Kostic, Markovic, Tosic, Zivkovic, Sulejmani, Tadic, Ljajic itd. U spicu Mitrovic, Skuletic ili Stojiljkovic. Sve se to moze uraditi ali ne sa Curcicem na klupi.

avatar
Igornopolis
Friday, 08.01.2016
16:54

Zasto meni ovo zvuci ko izlizana pusta prica. Stvarno su reprezentativci naseg fudbala u rukovodstvu i na terenu toliko srozali stvari da ja iskreno mislim i da je poslednji naj napalneniji navijac srbine divao ruke od naseg seniorskog tima. Uprkos nakzgled lakoj grupi, ljudi ne veruju da mozemo do rusije. Morace se puno toga promeniti. Puno, puno..

avatar
Igornopolis
Friday, 08.01.2016
16:57

Dali si ti prijatelju moj izustio tj napisao Tomovic?? Ili mi se cini samo. Tomovic je jedan ogromni prosek i to je demonstrirao za reprezentaciju previse puta. Tomovic... gospode pomiluj me, spasi..

avatar
Black Tooth
Thursday, 07.01.2016
18:29

sta vise reci! sve je suvisno. covek bez harizme, bez znanja vodi A tim! sramota!

avatar
Anti Beogradjani
Thursday, 07.01.2016
17:33

ovaj li je jos trener?? :O

avatar
Milos Kosta Kostic
Thursday, 07.01.2016
16:57

Prvo smene u fss, smena selektora a onda i smena pojedinih reprezentativaca pocev od najiskusnijih kolarova i ivanovica. Stojkovic zasluzuje da ostane, konkurent neka mu bude rajkovic, zovite spajica, zovite svetske sampione da popune pozicije oni to zasluzuju

avatar
caperg
Thursday, 07.01.2016
15:20

Sa tobom tesko..

avatar
ludak
Thursday, 07.01.2016
14:45

Ja sam se njemu obradov o jako,nI viknuo: Majko, ocu l i ja ovako?nA majka me u glavu kisobranom osinenI ljutito kaze: Oces kurac, sine..

avatar
ЧУВАР КАДИЊАЧЕs
Thursday, 07.01.2016
14:30

ЛЕГИЈА, ОДЛАЗИ!

avatar
Nikola Nikola
Thursday, 07.01.2016
14:21

Ovaj još nije ostavku podneo/dobio otkaz!? Jesmo besraman narod...

avatar
ЧУВАР КАДИЊАЧЕs
Thursday, 07.01.2016
14:16

I dosta vise tog vracanja u proslost, mi nemamo ama bas nista od toga!

avatar
ЧУВАР КАДИЊАЧЕs
Thursday, 07.01.2016
14:15

MORAS da odes, nikakav ti put neces traziti osim mozda kao gledalac!!!

avatar
Kladionicar BAN 40
Thursday, 07.01.2016
14:31

Ne bih rekao, bas sam juce procitao da ce Tole izgleda opet da se kandiduje.. Sad ga verovatno ovi nasi podrzavaju (posto smo prvi), nema nade za ovaj nas fudbal..

avatar
ЧУВАР КАДИЊАЧЕs
Thursday, 07.01.2016
18:04

Srecan Bozic. Nemam vise sta da dodam, mi smo brod ludaka...

avatar
gorango
Thursday, 07.01.2016
15:41

niko normalan ne moze da podrzava toleta, ni ja kao zvezdas ni ti kao partizanovac..to sto ste mu se radovali dok je za vreme tadica mogao da radi sta hoce to je na vas obraz..ja odgovorno tvrdim da ni na koji nacin nije odmogao zvezdi, za sve su krivi nasi lopovi..ali je zato svesrdno pomagao partizanu, da ne nabrajam situacije, od kupa sa vosom itd..ali generalno ovde se radi o reprezentaciji, i ako on ostane nema cemu mi da se nadamo..od antica su sve njegovi poltroni i promasaji i rezultat se video.ali i ako ga zameni neko iz njegove koalicije isto nam se hvata..a posto je ovo srbija, pesimista sam u svakom slucaju..pozz