"Čukin" novi biser - Vidosavljevićev početak iz bajke

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.09.2018.
13:07
Izvor: Sportske.net, fkcukaricki.rs

Jedan od najtalentovanijih fudbalera Srbije iskoristio je šansu koju mu je dao Simo Krunić i dokazao da u sebi ima ogroman potencijal.

FK Čukarički
FK Čukarički

Povezane vesti

Omladinski reprezentativac Srbije Milutin Vidosavljević (17) dobio je u sredu priliku da prvi put u karijeri počne utakmicu u seniorskom timu Čukaričkog.

Trener Simo Krunić iznenadio je ofanzivnog vezistu time što ga je poveo na kup utakmicu sa ekipom Mladosti iz Bačkog Jarka, a uloga startera došla je kao šlag na tortu.

"Kad mi je trener Krunić saopštio da ću putovati na Kup utakmicu protiv Mladosti, nisam ni pretpostavljao da ću biti među starterima. Ukazala mi se prilika, nadam se da sam je iskoristio, da su u stručnom štabu zadovoljni", kaže za klupski sajt Milutin Vidosavljević.

To da će stručni štab biti zadovoljan nema dileme. Čukin omladinac pogodio je protivničku mrežu u 59. minutu i tako "otključao" rivala koji se do tog momenta držao u životu.

"Pre gola, u prvom poluvremenu sam pogodio i prečku. Dobio sam i zadatak da izvodim kornere i slobodne udarce sa desne strane. Inače, mogu da igram na više pozicija, poludesno, polulevo, ali najviše mi odgovara pozicija iza špica", objašnjava Vidosavljević.

Svoj kvalitet Vidosavljević je do sada dokazivao u omladinskoj selekciji Čukaričkog, ali je u prethodnoj sezoni imao prilike da kao rezerva nastupi i u prvom timu.

"Igrao sam ove sezone pet-šest mečeva za omladinski tim, dao sam dosta golova, sada sam dobio šansu i u prvom timu, po prvi put od početka. Voleo bih da putujem i u Kruševac, na derbi meč protiv Napretka, ali trener je taj koji najbolje zna", kaže talentovani fudbaler.

Ukoliko stručni štab bude odlučio da Vidosavljevića vratio u omladinski pogon, mladi fudbaler nema problema sa tim.

"Nije mi problem da se vratim među omladince, već sam to više puta napomenuo, tamo igram sa momcima koji su moje godište, ili godinu dana stariji. Atmosfera u Čukaričkom je sjajna, i među omladincima i u prvom timu", ističe Vidosavljević.

Pored fudbalskih kvaliteta mladog igrača "Brđana" odlikuje i skromnost. Na tvrdnje da ga mnogi smatraju najtalentovanijim igrače u njegovom godištu kaže da mu je to dodatni podstrek.

"Nije moje da pričam o tome, ali svakako da može samo da prija kad čujete tako nešto. I naravno da je to dodatni motiv da radim još više, još bolje, s obzirom da mi je jasno koliko je težak prelazak iz omladinskog u seniorski fudbal. Razlika je ogromna, iskreno biće mi potrebno bar još malo vremena da se kalim i očeličim. Mora da se brže igra, brže da se razmišlja", zaključio je Vidosavljević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke