Čukarički - Prve reakcije posle subotnjeg debakla...

Autor: Beta Beta
nedelja 08.05.2016.
16:12
Izvor: Beta

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je danas da fudbaleri ekipe s Banovog brda imaju apsolutnu podršku svih u klubu i dodao da veruje da će sezonu završiti na jednoj od pozicija koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa.

Beta/ZoranMilovanović/Dr
Beta/ZoranMilovanović/Dr

Povezane vesti

Čukarički je sinoć u 35. kolu Super lige izgubio od Radničkog na svom terenu s 5:1, a u prethodnom kolu je poražen od Vojvodine s 2:1, takođe na Banovom brdu, pa je pozicija koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa pod znakom pitanja.

"Kao što nismo leteli posle pobeda protiv Partizana i Zvezde, tako nećemo ni sad da očajavamo ili da padamo u depresiju. Mnogo puta smo čuli do sada 'u pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi'. Nećemo seći ništa preko noći. Ovi momci imaju snage da ostvare konačan cilj, to je mesto koje vodi u Evropu. Lično verujem da ćemo u tome uspeti", rekao je Matijašević za klupski sajt.

Ekipa Milana Lešnjaka narednog vikenda gostuje Voždovcu, a pobeda u tom meču bi Čukaričkom donela plasman u kvalfikacije za Ligu Evropa.

"Ne sumnjam u igrače i stručni štab. Imaju aspolutnu podršku vlasnika kluba i mene. Uradićemo sve da podignemo ekipu i da bude potpuno koncentrisani na sledeći meč, kao i na poslednju utakmicu sezone. Naša je obaveza da dostojanstveno završimo šampionat, jer je mnogo uloženo da budemo na mestu na kojem smo sada", kazao je Matijašević.

''Ekipa se malo opustila, u to nema sumnje, nedostajalo je i nekoliko igrača zbog kartona. No, ne može da bude više opuštanja, jer smo sami sebi zagorčali situaciju. Idemo korak po korak. Ni naši rivali ne mogu da pobede sve utakmice do kraja, ali mi ćemo se ponašati kao da mogu", dodao je on.

Desni bek Čukaričkog Filip Stojković ocenio je da su igrači krivi za dva uzastopna poraza na Banovom brdu i dodao da greške iz utakmica protiv Vojvodine i Radničkog moraju da se isprave.

"Niko od nas nije ni u snu mogao da pomisli da ćemo posle takve serije od sedam pobeda, koje smo teškom mukom ostvarili, sada biti u ovakvoj poziciji. Objektivno sami smo krivi. Nema tu šta mnogo da se drugo kaže. Na kraju se pamte samo rezultati. Velike pobede i teški porazi su ipak sastavni deo sporta. To što vas ne slomi, može samo da vas ojača", rekao je Stojković.

Čukarički posle 35 odigranih utakmica u prvenstvu Srbije zauzima treće mesto sa 36 bodova, jednim manje od drugoplasiranog Partizana, a tri više od četvrtoplasirane Vojvodine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke