Čukarički na "Čairu" sa podmlađenim timom

Autor: Beta Beta
četvrtak 10.12.2015.
16:15
Izvor: Beta

Šef stručnog štaba FK Čukarički Zoran Popović najavio je da će u Nišu izvesti značajno podmlađen sastav zbog problema sa kartonima.

fkcukaricki.rs
fkcukaricki.rs

Povezane vesti

Trener fudbalera Čukaričkog Zoran Popović rekao je danas da će u predstojećoj prvenstvenoj utakmici protiv Radničkog u Nišu morati da izvede podmlađeni tim, ali da od svoje ekipe očekuje borbenu igru.

"Ulazimo u poslednijh pet dana teškog prvenstva. Očekuje nas težak meč protiv dobrog Radničkog iz Niša koji ima izuzetno iskusnu ekipu, koja ove godine igra čvrsto i kvalitetno. Uslovljeni smo da izvedemo mlađi tim. Imali smo mnogo kartona uz crveni, pa očekujem da budemo borbeni. Prvi put ćemo među 18 igrača imati četiri ili pet omladinaca. To nije bila praksa u ove tri godine", rekao je Popović na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Čukaričkog u petak od 18 časova igraju u Nišu protiv Radničkog, prvu utakmicu 21. kola Superlige Srbije. Obe ekipe u duel ulaze posle poraza u prošlom kolu, Čukarički od Crvene zvezde 2:7, a Radnički od Voždovca 1:3.

"Prethodni susret protiv Crvene zvezde nam je oduzeo mnogo emocija i nadam se da smo prevazišli sve što se dogodilo. Fudbal je takav, svima to može da se dogodi u karijeri. U ovoj nedelji smo videli to isto Ligi šampiona", rekao je Popović.

Govoreći o duelu sa Radničkim, Popović je rekao da će zbog teškog terena bliža pobedi biti ekipa koja se bolje prilagodi na uslove.

"To su totalno drugačiji uslovi za igru u odnosu na proleće ili leto. To je prvi faktor koji može da utiče na ishod. Potpuno drugačiju analizu meča bih napravio da se meč igra u septembru ili oktobru. Gledao sam poslednje dve, tri utakmice Radničkog, imaju iskusan i fizički spreman tim i starije igrače koji mogu da budu nezgodni u prekidu", rekao je Popović.

Fudbaler Čukaričkog Andrija Pavlović, koji je u prvenstvu do sada postigao sedam golova, rekao je da je Radnički ozbiljna ekipa i da će pobediti ona ekipa koja bude imala veću želju i agresivniju igru.

Mladi napadač je bio dvostruki strelac u prošlom kolu protiv Crvene zvezde.

"Na utakmicu protiv Zvezde gledam kao na dve totalno različite utakmice podeljene na prvih i drugih 45 minuta. Prvo poluvreme jebilo za uživanje, a ne bih da komentarišem nešto na šta mi ne možemo da utičemo, sudije, odluke. Treći gol koji smo primili u poslednjim trenucima prvog poluvremena nas je izbacio iz ritma i naravno crveni karton koji je doveo do toga da se utakmica praktično upropasti. Posle toga meč je bio gotov", rekao je on.

"Nema šta da se tuguje, Brazilci na Svetskom prvenstvu prime mnogo golova, pa sad igraju u vrhunskim klubovima. Mi smo profesionalici i u pobedi i u porazu. Moramo da izvučemo pozitivno iz tog duela", dodao je on.

Posle 20 kola u Superligi Srbije Čukarički zauzima treće mesto na tabeli sa 35 bodova, a Radnički je peti sa četiri boda manje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Thursday, 10.12.2015
19:38

Шта би са оним Швајцарцима и поверљивим информацијама? Вероватно исто што и са стадионом на Лозном калему...

avatar
Goran Zdravkovic
Thursday, 10.12.2015
17:47

da li ce i Cukaricki biti kaznjen ako ne bude igrao u punom sastavu, tj sa prvim timom???