Čukarički jedva čeka da se predstavi domaćoj publici, Docić želi da tim nastavi gde je stao u Evropi

Autor: Pavle Knežević
petak 19.07.2019.
14:24
Izvor: Sportske.net

Posle Evrope, "Brđani" debituju u Linglong ligi, sa željom da nastave da igraju ofanzivno i atraktivno.

Beta/Branislav Božić
Beta/Branislav Božić

Povezane vesti

Čukarički sutra počinje Super ligu Srbije teškom utakmicom protiv Napretka. Posle dva sjajna nastupa u Evropi, ekipa je sada željna i da se u lepom svetlu predstavi domaćoj publici, kao i da nastavi sa svojim stilom fudbala.

"Jedva čekamo prvo kolo prvenstva države i, možda je nepotrebno reći, da se mladi tim predstavi, sa novim stručnim štabom, ali posle evropskih utakmica, nije predstavljanje već nastavak.

Svi smo svesni u klubu i stručnom štabu da su sve oči uprte u nas posle ova dva meča u Evropi i očekujemo da nastavimo u pravljenju ofanzivne igre i fudbala. Biće mnogo mladih igrača. Nadamo se uspehu protiv Napretka, uz svako uvažavanje protivnika
", rekao je pomoćni trener Dušan Đorđević.

Glavni trener Aleksandar Veselinović nastavio je tako svoju praksu da sa novinarima pričaju i asistenti u stručnom štabu.

Čukarički je sada u malo drugačijoj situaciji, pošto mora da razmišlja i o Evropi. U kakvom zdravstvenom stanju ekipa dočekuje Napredak i da li će se tim sastavljati sa mislima o Moldeu?

"Zdravstveno stanje je sve bolje, Kajević, Veličković i Ovusu se polako spremaju da uđu u trenažni proces. Možda je malo filozofski odgovor, ali od najboljih 20 izabraćemo 11. Ne smemo da mislimo na Molde, moramo samo o Napretku, jer je to mnogo, mnogo važna utakmica za nas na početku prvenstva.

Što se tiče Ovusua, prerano je da on bude u konkurenciji za tim. Juče je stigao i odradio je prvi trening, ali mislim da je prerano. Imao je KAN, pa pauzu, pa će biti biti u trenažnom procesu još par dana i onda ćemo moći da računamo na njega u Norveškoj
", objasnio je Đorđević.

Koliko je jermenski Banants merodavan protivnik i da li će ovaj mladi sastav sačuvati mir kada dođe neki jači protivnik?

"Za tako mlade igrače i utakmica sa Banantsom ovde kod nas, pred našim...dobro, možda ne navijačima, ali ljudima koji prate Čukarički - to je ogroman pritisak za ove mlade igrače. Nadam se da će te treme, koje su normalne za početak sezone, polako da jenjavaju, a igra sama nam dati veliki elan da držimo nivo igre i agresije", kazao je Đorđević.

Kapiten Marko Docić kazao je da ekipa želi da nastavi gde je stala u Evropi.

"Počinje ono za šta smo se spremali mesec i po dana. Za prvo kolo - ne baš lagan protivnik. Napredak je dobra ekipa, sa novim stručnim štabom, dosta iskusnih igrača. Nastavićemo tamo gde smo stali, pokušaćemo da i u ovoj utakmici budemo ofanzivni i probaćemo da ispunimo sve zahteve koje je trener stavio pred nas", rekao je Docić.

Utakmica Čukarički-Napredak igra se sutra od 20 sati na Banovom brdu. Ulaz je besplatan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke