Čukarički ima pravo blago, Ovusu stigao do startera u Gani!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 03.07.2019.
16:00
Izvor: Sportske.net

Dobre igre Samjuela Ovusua znače dosta i za Čukarički.

fkcukaricki.rs
fkcukaricki.rs

Povezane vesti

Samjuel Ovusu je jedini predstavnik Super lige Srbije na Kupu Afričkih Nacija. Njegova reprezentacija Gane je uspela da se plasira u osminu finala gde će 8. jula igrati protiv Tunisa.

Ovusu je u prve dve utakmice grupne faze ulazio sa klupe, a poslednju protiv Gvineje Bisao je počeo kao starter. Inače, Gana je u konkurenciji Kameruna, Benina i pomenute Gvineje Bisao bila prva u grupi.

"Iskreno, nisam očekivao da ću ovako brzo doći do startne postave u reprezentaciji. Razlog je jednostavan, na mojoj poziciji je mnogo kvalitetnih igrača, sa daleko većim iskustvom, ali tokom priprema, pa i kroz nastupe u prva dva meča zadobio sam poverenje selektora Kvesija Apije", rekao je Ovusu.

U duelu sa Gvinejom Bisao Ovusu je bio starter, a ističe i probleme koje je imao na tom meču.

"Najveći problem na tom meču bio nam je teren, koji nije u najboljem stanju, uz sve to nije bilo ni vode na stadionu u Suecu. Na takvoj podlozi mi je bilo teško da kontrolišem loptu, ali sam se trudio da odigram što je bolje moguće, na kraju je rezultat bio odličan, a u stručnom štabu su svi bili zadovoljni. Najbitnije je naravno da smo se kvalifikovali u osminu finala", rekao je on.

Sada kreće eliminaciona faza, a Ovusu se nada najboljem.

"Nismo najbolje krenuli, bio je to težak start prvenstva Afrike za nas, ali ni tada nismo izgubili protiv dva odlična protivnika. Sada se mečevi u grupi zaboravljaju, više nemamo pravo na grešku, ukoliko želimo da stignemo do cilja. A to je da igramo na završnom meču na Kupu Afričkih nacija."

Njegovi saigrači iz Čukaričkog su prijatno iznenađeni igrama Ovusua i poželeli su mu sreću u nastavku šampionata.

"Čuo sam se sa saigračima, poželeli su mi mnogo sreće pred svaki od duela koji sam igrao. Na turniru u Egiptu reprezentujem moju zemlju, ali ujedno i Čukarički i elitnu ligu Srbije iz koje sam i stigao u nacionalni tim. Zbog toga mi i znači podrška koju imam iz kluba", rekao je on za sajt ovog kluba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gonzalo333
Wednesday, 03.07.2019
21:23
avatar
stevan_vasic90
Wednesday, 03.07.2019
18:13

Koliko taj teren mora da bude los, da bi se igrac koji igra fudbal u Srbiji, pozalio na njega? Majko rodjena 🤦‍♂️😂

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 03.07.2019
16:18

A Padaći? A da, on je reprezentaciju prevazišao hahaha