Čukarički i stručni štab uspostavili višegodišnju saradnju: Stvaralaštvo i fantazija

  • Autor: Pavle Knežević

  • 12. septembar 2019.

  • 12:52

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Neobičan potez za srpski fudbal, Aleksandar Veselinović i ostatak stručnog štaba potpisali višegodišnje ugovore samo tri meseca od dolaska u klub.

Čukarički i stručni štab uspostavili višegodišnju saradnju: Stvaralaštvo i fantazija
Foto: Sportske.net/Pavle Knežević
Neuobičajen potez za srpski fudbal: Čukarički je potpisao novi ugovor sa kompletnim stručnim štabom, na čelu sa šefom Aleksandrom Veselinovićem, i to na četiri godine. Ovo je usledilo samo tri meseca od dolaska ovog stručnog štaba na Banovo brdo.

"Mi smo prepoznali u radu ovog stručnog štaba da je to ono što je potrebno i neophodno Čukaričkom i zato smo produžili saradnju", rekao je sportski direktor "brđana" Nenad Mirosavljević.

Ideja i planovi Čukaričkog se znaju:

"Rad sa mlađim kategorijama, da igrači iz omladinske kategorije uvodimo u prvi tim. Šef nema problem rada sa mladim igračima, koji su kvalitetni, obučeni i poseduju kvalitet sigurno. Videli ste i sami da su sada rezultati jako dobri, sa mnogo igrača iz omladinske škole.

Rezultati su jako bitni, ali pored njih je bitno da imamo što više igrača iz omladinske škole. Ovo je tek početak, za ovih nekoliko meseci koliko su u klubu prepoznali smo kvalitet i ono što je nama potrebno. Ovo je jako mali deo njihovih kapaciteta i oni će to pokazati u narednom periodu
", rekao je Milosavljević.

Rečiti Veselinović se, po svom običaju, poslužio citatom.

"Slušajući direktora, padaju mi na pamet reči našeg velikana Vladete Jerotića da je mnogo lepo kada je čovek stvaralac i ima fantaziju, odnosno ideju, kad ima viziju. Da, nije u srpskom fudbalu ovakva praksa, ali voleo bih da ovo bude učestalije, da mogu kolege da rade i ostvaruju svoje ideje", rekao je Veselinović.

Koliko vam dugoročni ugovor donosi mir i olakšanje?

"Ja nisam čovek koji voli da živi i radi u komforu, što manje morate da se zadovoljavate komfornim situacijama u ovom poslu. A mir dolazi iz ispunjenja svojih ideja, ako ih igrači u klubu prihvate, ali ovde je ključna reč 'odgovornost'. Ja sam zaista ponosan na sve ove ljude, rekao sam da je velika strast i energija. Odgovornost je ključna reč i ako se tako budemo ponašali, svi ćemo biti na dobrom putu", rekao je on.

Trener se nadovezao na priču o planovima kluba, rekavši da je promocija mladih uz rezultate smernica.

"Ali, u ovom poslu imate dugoročne i tekuće planove. Uz promociju igrača koji dolaze iz omladinskog sistema, želimo dobre rezultate jer oni prave pobednike i donose pobednički mentalitet. Mladost nosi i karakterističnu igru, želimo da Čukarički bude poznat na kom god stadionu da igra.

Mi treba da se potrudimo, ne samo rečima, nego i delima. Imamo nekoliko igrača na kaljenju, a oni i dalje učestvuju u trenažnom procesu, sa starijim igračima se privikavaju na zahteve u seniorskom fudbalu. Rezultati svakako treba da budu važni, lično sam čovek koji ne voli da gubi ni kad igra klikere, tako da mislim da su to sve procesi koje treba da obavljamo. Imamo ideju, stvaralaštvo i vizija, da ne ponavljam te izraze, da ih ne trošim
", rekao je Veselinović.

Obojica su naglasili značaj rada sa mladima, a postavilo se pitanje da li će sve starosne kategorije da igraju u istom stilu, kao što je slučaj u nekim klubovima.

"Imali smo sastanak sa direktorom već. Ja sam u svojoj trenerskoj karijeri više od 12 godina radio sa decom od sedam do 18 godina i to mi olakšava da prepoznam neke stvari, a i komunikaciju sa trenerom.

Pogrešna je teza da ja to treba da radim, ovo je ceo sistem u kome svi treba da radimo. Imamo igrače, imamo i trenere, često pijemo kafu i pričamo, ovo je takav klub, i ovo je zajednički posao
", rekao je Veselinović.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari