Čukarički doveo dečaka 'nemirnog duha'!

  • Autor: Beta

  • 18. decembar 2015.

  • 17:34

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Sportski direktor Čukaričkog obelodanio je da će bivši fudbaler Partizana Nemanja Radonjić u nastavku sezone braniti boje "Brđana", a uz to se zahvalio medijima što "podižu cenu" golmanu Stevanoviću pisanjem da ga želi Partizan.

Čukarički doveo dečaka 'nemirnog duha'!
Foto: partizan.rs
Sportski direktor fudbalskog kluba Čukarički Vladimir Matijašević rekao je danas da je "normalno" za klub sa Banovog brda da bude među prve dve-tri ekipe na tabeli.

"Što se tiče naših rezultata, mislim da je normalno da budemo u prve dve tri ekipe i drago mi je naravno zbog visoke pozicije na tabeli. Delimo drugo mesto sa Borcem, ali ne letimo", rekao je Matijašević za klupski sajt.

Čukarički je prvi deo sezone Superlige Srbije završio na drugom mestu na tabeli sa 37 bodova.

Govoreći o prvom delu šampionata, Matijašević je prvo naveo da je uprava kluba u letnjem prelaznom roku "možda mogla nešto drugačije da uradi", ali je i dodao da je ekipa sve vreme imala probleme zbog povreda igrača i kratkog odmora.

Matijašević je rekao da je Čukarički mogao da pokaže i lepši fudbal u jesenjem delu prvenstva, ali je istakao da se ne slaže sa ocenom javnosti da je opao kvalitet ekipe.

"Mladi reprezentativci iz naše ekipe nisu prošli pripreme zbog Evropskog prvenstva u Češkoj, Staniša Mandić je bio na Novom Zelandu, imali smo povrede i gust raspored. Ne mislim da je opao kvalitet ekipe, već da su u pitanju okolnosti na koje nismo mogli da utičemo", rekao je on.

Matijašević je rekao da se ekipa okuplja 8. januara i da će joj se priključiti dosadašnji defanzivni vezista podgoričke Mladosti Dušan Lagator, Đorđe Đurić iz Rudara iz Pljevalja, kao i da će na pozajmicu doći Nemanja Radonjić iz Rome.

"Zimski prelazni rok počinje 18. januara. Lagator ima ugovor na tri godine sa nama, a Đurić, koji je prošao omladinsku školu Zvezde i igrao kvalifikacije za Ligu šampiona, na šest meseci plus tri godine. Radonjić dolazi po dogovoru čelnika Rome sa vlasnikom Ćukaričkog Draganom Obradovićem. Planiramo još dva tri Čukina omladinca, možda po jedan napadač i bočni, a neki igrači će nas napustiti ovih dana", naveo je sportski direktor Čukaričkog.

Beogradski mediji pojedine igrače Čukaričkog povezuju s drugim klubovima, pa tako golmana Nemanju Stevanovića i fudbalera Bojana Ostojića u Partizan. Međutim, Matijašević je istakao da ti pozivi nisu stigli u klub.

"U tom kontekstu mogu samo da se zahvalim što se skreće pažnja i diže cena našim fudbalerima", dodao je Matijašević.

Prvi deo domaćeg šampionata Crvena zvezda je završila na prvom mestu, ima 62 boda, odnosno ima 25 manje od Čukaričkog. Za veliku bodovnu prednost Zvezde na tabeli, po mišljenju Matijaševića, najzaslužniji je trener te ekipe Miodrag Božović.

Matijašević se osvrnuo i na igre Partizana, odnosno na poraz crno-belih od Augsburga i eliminacije iz Lige Evrope.

"Poraz Partizana u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope je loš za ukupnu sliku fudbala u Srbiji", rekao je Matijašević.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari