Čuka umakla, Voša diše za vratom - Šta čeka Partizan do kraja sezone?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 25.04.2016.
09:42
Izvor: Sportske.net

Remi u "večitom derbiju" i poraz od Čukaričkog uvalili su Partizan u ozbiljne probleme pred sam kraj šampionata, pa se sada postavlja pitanje mogu li crno-beli da nadomeste pet bodova manjka u odnosu na "Brđane".

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Pet kola pre kraja domaćeg prvenstva još uvek aktuelni šampion Srbije suočava se sa ogromnim problemima kada je borba za drugo mesto na tabeli u pitanju. Ne tako davno Crvena zvezda je u vreme velike krize završila na trećem mestu superligaške tabele iza Partizana i Vojvodine, ali se pristalice kluba iz Humske ne sećaju vremena kada su crno-beli strepeli za drugo mesto na tabeli.

Fudbaleri Partizana imali su bod više u odnosu na Čukarički uoči početka plej-ofa ali je "Brđanima" zaokružena gornja cifra kod podele bodova pa su u poslednjih sedam kola ušli sa iste starne pozicije kao i aktuelni šampion.

Crno-beli sa Topčiderskog brda remizirali su u prvom kolu plej-ofa sa Crvenom zvezdom i to uz dosta sreće, dok je Čukarički bio ubedljiv i tukao Borac, a nakon međusobnog susreta Partizana i "Brđana" ekipa Milana Lešnjaka beži subotnjem rivalu pet bodova!

Radi se o bodovnoj prednosti koja nije mala, uzevši u obzir da će dva tima do kraja sezone odigrati po pet utakmica od čega po tri na domaćem terenu.

Slobodno možemo da konstatujemo da Čukarički ima povoljniji raspored od Partizana i ukoliko u okviru 33. kola uspe da ostane nesavladan na stadionu "Rajko Mitić" može da kaže da drži sudbinu u svojim rukama.

Partizan će do kraja šampionata ugostiti Borac (33. kolo), Voždovac (35. kolo) i Vojvodinu (37. kolo), a čekaju ga gostovanja Radniku (34. kolo) i Radničkom u Nišu (36. kolo).

Čukarički, sa druge strane, do kraja prvenstva neće izlaziti iz Beograda jer ga čekaju gostovanja Crvenoj zvezdi (33. kolo) i Voždovcu (36. kolo), a na domaćem terenu će igrati protiv Vojvodine (34. kolo), Radničkog iz Niša (35. kolo) i Radnika (37. kolo).

Do kraja prvenstva u opticaju je još 15 bodova i jasno je da ništa nije gotovo po pitanju borbe za plasman, osim što se samo čeka da Crvena zvezda potvrdi šampionsku titulu.

Jasno je da nas do kraja sezone čeka još mnogo uzbuđenja, a kada bacite pogled na superligašku tabelu shvatićete da Vojvodina i Radnički iz Niša dišu za vratom Partizanu pa crno-bele čeka ozbiljno iskušenje u trci za što bolji plasman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 25.04.2016
15:13

Ne sećam se sasvim pravila, ali mislim da iz JSL samo drugi ide u kvalifikacije, a da mu se pridružuje pobednik kupa. Čini se da se Partizan baš udaljio od plasmana kroz JSL. Od 6 mogućih, Partizan je u odlučujućim utakmicama, sa jakim timovima JSL osvojio samo bod, i to posle neverovatne greške Zvezdinog golmana inače bismo bili na 0. Partizan je ovog proleća afirmisao nekoliko mladih fudbalera, ali takmičarski, Tomić nije pokazao umeće za jače utakmice. Ako tome dodamo da su i juniori propustili plasman u juniorsku LŠ, to je rezultat ovog kvinsliškog, marionetskog vođstva.

avatar
Goran Zdravkovic
Monday, 25.04.2016
12:46

Za Vojvodinu ne znam jer igra promenljivo, dobije tamo gde se ne ocekuje a izgube od autsajdera, dok Radnicki posle krize rezultata i 3 poraza koja su usledila nakon onakvih kradja pre toga, ako se dobije Radnik bece glavni konkurent za 3-4 mesto...

avatar
4.999999999%
Monday, 25.04.2016
12:21

Partizan čekaju nove krađe od strane sudija kao i u 80% utakmica do sada u prvenstvu! Cilj sudijske organizacije je ne samo da zvezda bude šampion već i da Partizan ostave bez Evrope kako bi pripremili sledeću sezonu.

avatar
Legenda JSD
Monday, 25.04.2016
14:11

Hahahahahahhahaha opet ti :) Jesi siguran da nije u pitanju 99% utakmica protiv partizana :) Jos jednom cu te pitati. Gde je partizanova igra, gde su vam Nece, Boze i Ibre? Alo ljudi, nemate igru, o kakvoj ti Evropi pricas? Ove sezone pobedio vas je svako ko se malo potrudio. Da zaista nije bilo sudijskih gresaka ove sezone na stetu ekipa koje su igrale protiv partizana, bili biste sada u plej autu, igrali biste sada protiv Rada i Jagodine. Uprava partizana nam je pripremila sledecu sezonu, kada je sklopila ovu vasu ekipu :) Hvala Ivici i Tomici :)

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Monday, 25.04.2016
10:33

Iskreno, partizanu se crno piše jer niko se partizana ne boji više, a uskoro i Radnik iz Surdulice će za vratom da mu diše.

avatar
Legenda JSD
Monday, 25.04.2016
14:13

Borac ce sa treceg mesta partizan da izbrise :)

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Monday, 25.04.2016
18:59

Pre će da ga izbrišu Vojvodina, Radnički ili Surdulica, partizan će završiti na petom mestu, a uz malo sreće možda bude četvrti, ali treći sigurno neće biti.

avatar
Siniša Milja Maksimović
Monday, 25.04.2016
18:02

neznas ti od toga nista

avatar
Monday, 25.04.2016
10:03

Partizan osvaja kup tako da nije uopste bitno koji ce biti na tabeli.... Dao bih sansu klincima ovih nekoliko preostalih utakmica...

avatar
Legenda JSD
Monday, 25.04.2016
14:18

Da osvoji kup? Ne bih bio toliko siguran. Javor ce da grize u toj tekmi jace, nego cele sezone, do sada. Bice vam teze protiv Javora, nego da je Borac prosao. Ovo je Javoru istorijska sansa, a partizan je ove sezone gubio od svih zivih. Niko se vise ne plasi partizana, nece ni Javor, sigurno. A to za klince, to se slazem. Nek igraju oni, kad vec nema ko da igra kako treba.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Monday, 25.04.2016
19:02

Ako Javor bude igrao na kontre i polukontre partizan će izgubiti.

avatar
Monday, 25.04.2016
09:58

Mozemo, ali necemo. Ovo prvenstvo je za nas za teski zaborav, teska bruka.