''Čuka'' dovela još dva pojačanja, slede odlasci

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 21.01.2019.
13:22
Izvor: Sportske.net, fkcukaricki.com

Tim sa Banovog brda najverovatnije zaključio listu zimskih pojačanja.

FK Čukarički
FK Čukarički

Povezane vesti

Kako je saopšteno na zvaničnom klupskom sajtu, novi fudbaleri Čukaričkog postali su Luka Luković i Stefan Kovač.

Dvadesetdvogodišnji Luka Luković je nekadašnji Zvezdin omladinac, koji je kasnije prešao u Vojvodinu, zatim je nastupao za švajcarski Bil, OFK Bačku i belgijski Muskron.

''Luka je već duže vremena trenirao sa nama, a angažovali smo ga u dogovoru sa stručnim štabom, koji je bio zadovoljni onim što je videli. Pre odlaska u Belgiju imao je odličnu sezonu u Bačkoj, što ga je preporučilo da potpiše za Muskron, odakle se vratio, s obzirom da nije mnogo igrao. Njegova pozicija je ofanzivni vezni, a može da igra na sva tri mesta u vezi, levo, desno, ili iza špica'', izjavio je Nenad Mirosavljević, sportski direktor Čukaričkog.

Stefan Kovač je tri godine mlađi, igra na poziciji zadnjeg veznog, a proteklu polusezonu proveo je u ekipi IMT, klubu sa kojim Čukarički ima sjajne odnose, s obzirom da je nekoliko mlađih igrača pozajmio trenutno drugoplasiranom timu Srpske lige grupa ''Beograd''.

''Mlad je, 1999. godište, a Čukarički voli takve igrače. Uz to, ima već dve sezone igranja seniorskog fudbala, a takođe vidimo perspektivu u njemu, te je od danas naš je član'', istakao je Mirosavljević i na kraju dodao:

''Kako sada stvari stoje, neće biti više dolazaka, a što se tiče odlazaka tu je sve otvoreno do kraja prelaznog roka'', zaključio je on.

Pre transfera Lukovića i Kovača, Čukarički je produžio ugovore sa golmanom Nemanjom Belićem i štoperom Stefanom Šapićem, a prvi profesionalni ugovori potpisani su sa omladincima Vasilijem Bakićem i Bojicom Nikčevićem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke