Čudo u Prvoj ligi - Radnički "petardirao" Pazar, četiri gola posle kornera!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 26.11.2018.
20:09
Izvor: Sportske.net

Znamo na čemu će stručni štab poslednjeplasirane ekipe Prve lige Srbije morati da radi u nastavku sezone.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Zavesu na 19. kolo Prve lige Srbije spustili su večeras fudbaleri Novog Pazara i Radničkog 1923 iz Kragujevca.

Poslednjeplasirani tim prvoligaškog karavana sačekaće još neko vreme na prvi trijumf u sezoni, pošto je Radnički večeras slavio kao gost sa 5:0 (1:0) u utakmici koja će se pamtiti po jednom statističkom parametru.

Kragujevčani su večeras postigli pet golova, a četiri su pala posle kornera, od kojih je jedan dat direktno iz ćoška!

Prvo poluvreme nije ukazivalo na to da ćemo prisustvovati goleadi. Novi Pazar je prvi zapretio posle akcije po desnoj strani, ali je kapiten Sead Islamović iz dobre pozicije tukao tik pored leve stative gola gostujućeg tima.

Gosti su poveli iz prve prave prilike na utakmici. Korner je izveo Tomislav Todorović, a najspretniji u petercu bio je štoper Lazar Petrović koji spoljnim delom kopačke u skoku uspeva da uputi udarac i pogodi mrežu nemoćnog Preljevića.

Mogao je Radnički 1923 da duplira prednost pre odlaska na odmor, ali se golman Novog Pazara posle poigravanja iskupio i intervenisao ispred Ratkovića.

Mnogo sadržajnije drugo poluvreme donelo nam je još četiri pogotka u mreži domaćeg tima i sijaset dobrih šansi, pre svega pred golom Novog Pazara.

Radnički je na startu drugog dela najpre zapretio preko Todorovića i Ilića, a zatim je nakon dobrog pokušaja Kovačevića i odbrane Preljevića stigao i do drugog gola.

Drugu asistenciju iz kornera upisao je Todorović, a kapiten Milan Ilić na drugoj stativi glavom šutira kroz noge igrača na liniji i duplira prednost Radničkog.

Samo dva minuta nakon drugog gola gostiju Novi Pazar stiže do najbolje prilike u drugom poluvremenu, ali se golman Radničkog Lazar Raičević istakao i zaustavio šut iz kaznenog prostora koji je usledio posle kornera.

U poslednjih deset minuta Radnički je dotukao Novi Pazar. Todorović je ponovo izveo korner, Tamer Preljević zaplivao u prazno, pa je Nemanji Zdravkoviću ostalo samo da se "pokloni" i ubaci loptu u nebranjenu mrežu.

Asistent kod prva tri gola gostiju potom je napustio teren, ali tu nisu prestale muke Novog Pazara. Šest minuta pre kraja Stevan Kovačević izvodi korner i postiže gol! Loptu su na putu ka golu pokušala da zahvate dvojica igrača Radničkog, pa je to na kraju presudilo da Preljević ostane ukopan u mestu i primi gol direktno iz kornera.

Šlag na tortu i najubedljiviju pobedu Radničkog u dosadašnjem toku sezone stavio je rezervista Jovan Lukić golom u 89. minutu susreta koji je pao posle lepe akcije kroz sredinu.

Kragujevčani nakon "petarde" u Novom Pazaru zauzimaju sedmo mesto na tabeli sa 30 bodova, dok poraženi tim iz večerašnjeg susreta ostaje zakovan za dno tabele sa samo 7 bodova.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 26.11.2018
22:16

Шта је то за нас... Победу сам очекивао, петарду и не толико, свака част дечаци наши !!!