Crvena zvezda - Novi Pazar 2-0 (kraj)

Autor: Darko Mitrović
subota 20.09.2014.
18:00
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda došla do nove pobede, 2-0 protiv Pazaraca golovima Đorđa Rakića, a golman Rajković ostao i dalje nesavladan od početka sezone.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

U prvih desetak minuta meča nije bilo mnogo uzbuđenja, izuzev jednog dobrog poukšaja Zvezdinog veziste Aleksandra Kovačevića.

Ali, već u 14. minutu, Đorđe Rakić je uspeo da nađe put do mreže gostiju - 1:0 za Zvezdu! Akcija Crvene zvezde tekla je po desnoj strani, usledila je povratna lopta za Savićevića, čiji je šut izblokiran, ali je u nastavku akcije Pečnik sa leve strane pronašao Rakića, koji sa peterca rutinski šalje loptu u mrežu.

Usledio je mirniji period igre, sve do 27. minuta, kada je Bosančić posle centaršuta sa leve strane, odlično šutirao glavom, ali je lopta okrznula stativu i završila u gol-autu.

Tek pošto je prošlo pola sata igre, i gosti pokazuju određene ambicije pred protivničkim golom, pa su u razmaku od samo par minuta Đorđević i Jevtović opasno pripretili Rajkoviću, ali Zvezda i dalje vodi...

Sam finiš prvog poluvremena protiče uz pritisak crveno-belih. Strelac jedinog gola Đorđe Rakić imao je još jednu priliku, posle centaršuta sa leve strane je pokušao klizećim startom da ugura loptu u mrežu, ali je iznudio samo korner.

Uvodni minuti drugog poluvremena takođe protiču u znaku crveno-belih, Mijailović je u prvih pet minuta dva puta pripretio gostima, da bi u 54. minutu Đorđe Rakić duplirao prednost Zvezde - 2:0!

Danijel Avramovski, koji je u poluvremenu zamenio Vukana Savićevića, osvojio je loptu na sredini terena, lepo uposlio Rakića, koji je šutirao sa dvadesetak metara, lopta je zakačila Tintora, prevarila golmana Zečevića i završila u mreži.

Umalo je Rakić tri minuta kasnije stigao i do het-trika, kada je posle odlične akcije Lazovića po desnoj strani šut napadača Crvene zvezde izblokiran na nekih pet-šest metara od Zečevićevog gola.

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović je sredinom drugog poluvremena pružio priliku i novajliji Kataiju, koji je zamenio Nejca Pečnika, a nešto kasnije i Despotoviću umesto dvostrukog stelca Rakića.

Zvezda u ovim trenucima rutinski privodi posao kraju, gosti ne deluju kao ekipa koja bi ikako mogla da ugrozi peti trijumf Zvezde ove sezone.

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Bosančić, Savićević (Avramovski od 46.), Pečnik (Katai od 64.), Lazović, Rakić (Despotović od 74.).

Novi Pazar: Zečević, Đorđević, Mijić (Pavlović od 79.), Hadžibulić, Kecap (Vidaković od 59.), Rusmir, Vuković, Ragipović, Jevtović (Obrovac od 68.), Udovičić, Tintor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke