Crno-beli spremni na sve, kadrovska situacija i dalje loša

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 13.03.2018.
12:32
Izvor: Sportske.net

Strateg Partizana Miroslav Đukić kazao je da njegov tim želi da odbrani trofej u Kupu Srbije i otkrio na koga sve ne može da računa za sutrašnji duel sa Javor Matisom.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije i branilac trofeja u nacionalnom Kupu sutra će u Ivanjici odmeriti snage sa Javor Matisom u okviru četvrtfinala najmasovnijeg takmičenja.

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da njegov tim u svakom takmičenju ima najviše ciljeve i da će u Ivanjici pokušati da dokaže dobru formu.

"Želimo da igramo finale i idemo da igramo protiv ekipe koja će da nam zada mnogo poteškoća. Želimo da potvrdimo seriju, nalazimo se na putu za oporavak, sve smo bolji iz utakmice u utakmicu. Daćemo sve da prođemo", kazao je Đukić.

Protivnik crno-belih biće ekipa Javor Matisa protiv koje je Partizan igrao u finalu Kupa 2016. godine.

"Javor je protiv Rada odigrao u jednom odličnom ritmu. Defanzivno čvrsta i sigurna ekipa, u završnici su napravili dve greške i to ih je koštalo poraza. Primaju malo golova, agresivni su i iz brzih kontranapada pokušavaju da ugroze protivnika", dodao je Đukić.

Problem za stručni štab Partizana biće loša kadrovska situacija jer Đukić neće moći da računa na Bojana Ostojića, Milana Mitrovića i Zorana Tošića, a pod znakom pitanja je i Sejduba Suma.

"Van stroja imamo Ostoju i Tošića. Suma je juče počeo da trenira sa nama, Videćemo hoće li biti sa timom. Mitrović takođe neće moći da igra", kazao je Đukić.

Sejduba Suma je propustio nekoliko treninga zbog virusa, dok Bojana Ostojića čeka duža pauza zbog povrede ligamenata kolena. Milan Mitrović vuče povredu stopala, a Zoran Tošić će se vratiti na teren tek nakon reprezentativne pauze.

"Mitrović ima udarac na stopalu, na onom delu stopala kojim udara loptu i to mu stvara probleme čim obuje kopačku. Što se tiče Sume, on je imao virus, tako da je počeo juče da trčkara, a danas će raditi sa ekipom. Za Tošića bi bilo rizično da nastupi protiv Radnika i možda je najbolje da sačekamo pauzu", objasnio je Đukić.

Trener Partizana najavio je da u odnosu na duel sa Čukaričkim neće biti velikih promena.

"Videćemo kako se danas osećaju momci. Nećemo puno šarati i eksperimentisati. Važan nam je Kup. Videćemo ko se oseća umornim pa ćemo posle današnjeg treninga odlučiti da li će biti promena u sastavu", istakao je Đukić.

Upitan da li je ekipa vežbala penale pred gostovanje u Ivanjici Miroslav Đukić je rekao da je tim "spreman na sve".

"Sigurno da ćemo vežbati, sve ćemo predvideti. Nikad se ne zna, ali voleli bi smo da se to reši u 90 minuta. "Želimo trofej, Partizan živi od trofeja i sigurno da moramo da u svim takmičenjima idemo na trofeje i titule", zaključio je Miroslav Đukić.

Utakmica 1/4 finala Kupa Srbije između Javor Matisa i Partizana igra se u sredu od 13 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Wednesday, 14.03.2018
11:00

Prestanite vec jednom sa tom glupom pricom kako je neigranje Sume, Tosica i Ostojica, toboze neki hendikep, pa njima treba pridruziti onog mrljavog Jankovica i onda je to trenutno najjaca postava.

avatar
ercov
Tuesday, 13.03.2018
22:05

Ova cetvorica sto nece igrati protiv Javora uopste nisu hendikep za ekipu a to se dobro videlo protiv Cukarickog. Najveci hendikep za ekipu je u samom spicu napada jer jednostavno nemamo takvog igraca jos od vremena Djurdjevica. Svi nasi napadaci sem Tavambe su metar i zilet pa nam je igra uvek usmerena kroz sredinu i na kratke pasove a ne preko bokova. Sta se desava sa Vakulkom i zasto ga nema u sastavu jer po meni je superiorniji od Jankovica.

avatar
AlexPFC
Tuesday, 13.03.2018
17:37

Sastav protiv Čukaričkog je bio dobar i ne treba potencirati priču o izostancima Bambija, Ostoje i Sume iz ugla nekog hendikepa, jer bez njih igramo bolje i sigurnije. Jedino bi nam dobro došao Mitrović ali Sveta ga može dostojno zameniti. Janković I Bambi ne mogu igrati zajedno jer koče jedan drugog. Bambi je ipak bolja opcija od Jankovića jer ume da izvodi i prekide, Ostoja se pretvorio u pravog kiks igrača a Sumu zaista ne bih čak ni komentarisao. U prvenstvu imamo veliki bodovni zaostatak tako da nema nikakvog alibija za eventualnu lošu partiju sutra protiv Javora u kupu. U kakvom god sastavu da izađemo na teren, mora se obezbediti lagan prolaz u 1/2f, sve osim toga je za svaku osudu a u slučaju eventualne eliminacije, moraju ''leteti'' glave ali ne samo Đukiću i Ilievu. Ako Iliev još uvek nije ukapirao a po dosadašnjim izjavama vrlo moguće da nije, neka mu neko iz uprave objasni da nam je sutrašnji meč sa Javorom bitniji od Plzena!

avatar
Tuesday, 13.03.2018
19:20

Problem je bio u tome što je Đukić Tošića uporno gurao na desno krilo, a on svaki put ulazio unutra na šut, a to su naravno svi provalili i lako ga zatvaraju tako da je on sa te strane nemoćan bio u poslednje vreme i zato je bolje da igra levo krilo, a Jankoviću zaista mnogo više odgovara desno krilo jer je nepredvidiv i koristi da pređe protivnika sa obe strane. Tom rokadom je raširio krila i protivničku odbranu i odmah više prostora su dobili i Tavamba i Ožegović, a i Pantić i Zdjelar za šut.

avatar
AlexPFC
Wednesday, 14.03.2018
00:23

Janković treba da igra na desnoj strani ali bi bilo poželjno da manje davi loptu i nepotrebnim driblinzima usporava ili potpuno uništava naše polukontre i kontre. Potrebno je da shvati da se lopte mora brže oslobađati. Jednom kad izgubi loptu, treba da posluša onog kraj aut linije što se razdere 'reakcija'... Bolje igramo kada su Bambi ili Janković na klupi, mada od početka ove sezone Bambi je baš dosta mečeva propustio zbog povreda pa nam je pomagao samo kvalitetnim izvođenjem prekida. Očekujem reakciju cele ekipe a ne samo njih dvojice, objektivno svi mogu mnogo bolje od ovoga što su pružili do sad. Sve bi bilo neuporedivo lakše sa nekim boljim trenerom ali ni sada nema razumnih opravdanja za veoma lošu igru i rezultate koju su pružali tokom ove sezone.

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 13.03.2018
15:33

hocemo pobedu! za te ekipe tipa javor sve ispod porede od 3:0 je neuspeh uvek.

avatar
Miloš1976
Tuesday, 13.03.2018
14:37

Koje su ovo budalaštine..Pa ne igraš protiv Barselone LŠ već kup sa Javorom.Ako mi rezultat zavisi od igranja Mitrovića i Tošića,kupite se svi i marš napolje..I vidi ako možeš da zaigraš sa dva zadnja vezna i jednim napadačem,ipak je to teško gostovanje..Prevarantu jedan..

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Tuesday, 13.03.2018
13:45

Sjajno, Tosic je propustio vecinu bitnih utakmica. Neka igra isti tim kao i protiv Cukarickog, jedino mozda da umesto Jankovica krene Ivanovic, a takav izbor igraca omogucava da Djerlek, Pantic i on rotiraju iza spiceva. Partizan treba da igra 4-1-3-2 (4-1-2-1-2) do kraja prvenstva, bez razlike. Ako se Pantic -spusti- do Zdjelara, Tavamba prelazi na njegovo mesto, a ako pak Haha predje levo, Ivanovic prelazi na njegovo mesto u klasicnoj rokadi, isto (ili jako slicno) vazi i za Djerleka i njih dvojicu. 1000 varijanti i kombinacija na raspolaganju, jos samo kad bi i Antonov ili Urosevic levo, ali, kao da i ne zasluzuju to...

avatar
Tuesday, 13.03.2018
19:22

Kako trenutno igra, a kako su Antonov i Urošević odigrali svoje poslednje utakmice N.G.Miletić i zaslužuje prvu postavu. Naučio ga Đukić da se postavlja, popravio pas i centaršut, a fizičke predispozicije nikad nisu ni bile upitne.

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Tuesday, 13.03.2018
20:37

Po to sam i kaz'o:-D