"Crno-beli" spisak za Sloveniju, evo na koga Milošević ne računa!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 01.07.2019.
17:17
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana odabrao je igrače za nastavak priprema.

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana sutra počinju drugu fazu priprema na Pohorju, iznad Maribora.

Savo Milošević je odlučio da povede sve fubalere na koje trenutno može da računa, osim Armina Đerleka, za kojeg je odlučeno da ostane u Beogradu, dok je timu priključen levi bek Slobodan Urošević, saznaje "Telegraf".

On je najverovatnije pozvan kako bi tokom priprema konkurisao za mesto uz levu aut liniju sa mladim Sehovićem, jer se još uvek čeka na realilzaciju transfera Rajka Brežančića iz Malage.

Kada je Đerlek u pitanju, on nije bio ni na spisku za deo priprema na Zlatiboru, a timu je priključen i mladi golman Aleksandar Popović, koji je trebalo da završi na pozajmici, ali do realizacije njegovog transfera još uvek nije došlo.

Fudbalere će u Sloveniji dočekati Sejduba Suba, koji je rešio probleme administrativne prirode.

U Sloveniju neće putovati ni ranije otpisani Vulićević, N. G. Miletić, Bosić, Zakarić, Nikolić, Musa Ndžaji i Mark Valijente.

Na spisku za drugi deo priprema u Sloveniji nalazi se sledećih 29 igrača.

Golmani: Vladimir Stojković, Nemanja Stevanović, Filip Kljajić, Aleksandar Popović

Odbrana: Nemanja R. Miletić, Periša Pešukić, Dominik Dinga, Igor Vujačić, Bojan Ostojić, Svetozar Marković, Strahinja Pavlović, Zlatan Šehović, Slobodan Urošević

Vezni red: Saša Zdjelar, Milan Smiljanić, Zoran Tošić, Lazar Pavlović, Strahinja Jovanović, Ivan Milosavljević, Aleksandar Šćekić, Miljan Momčilović, Aleksandar Lutovac, Sejduba Suma, Filip Stevanović, Nikola Lakčević, Slobodan Stanojlović

Napad: Ognjen Ožegović, Rikardo Gomeš i Đorđe Ivanović

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 01.07.2019
22:09

U Partizan 2017. iz OFK-a došli Lakčević i Đerlek. Ovaj drugi kao supertalenat. Međutim, izgleda da je potpisao ugovor sa menadžerom i pretpostavljam da je to razlog što ga se izostavlja (nešto slično što je rađeno sa Živkovićem, pa Vlahovićem...).

No, to me tera da se pitam, šta se to dešava u Partizanu? Da li smo poligon na kome se muljatori bore za svoje procente? Ovde sam više puta pisao o lakom načinu zadržavanja igrača prvim ugovorom na 5 godina - do 23. godine, na osnovu otplaćivanja školovanja. U skladu sa zakonom i jednostavno, ali se to ne radi. Zašto? Da bi se stvorio prostor za Vazure i slične. E, neki se otmu i odu - džabe: Pantić, Sulejmani, Živković, Radonjić, Lovre... i ko zna koliko njih još manje poznatih. No izgleda da je interes pojedinaca toliko veliki da se ipak nekako isplati (ovim *članovima uprave*, pa makar propao Partizan), a jedini koji su sigurno na gubitku su Partizan - i ti igrači, koji uglavnom - ne uspeju da se razviju do kraja i pored ogromnog potencijala. I, kakvu atmosferu u stvari imamo? Klub vode politički dovedeni, nametnuti, koji očigledno srozavaju Partizan. Partizan je posle ogromnih prihoda od prodaja u poslednjih 10 godina, posle ostvarenih pristojnih finansijskih injekcija od UEFA, pa i sitnine od ostalih prihoda - odjednom u situaciji da duguje 20 miliona evra!!!??? I o tome se sad već priča kao o normalnoj stvari!? Pritom su oko klub a nekakvi *navijači*, kriminalci koji bi u normalnim državama bili na robiji. Stalno očekujem da se nešto dogodi, ali to je izgleda postalo normalno stanje???!!! Je li to Partizan koji volimo? Vučelu, Vazuru i one nasilnike iz raznih navijačkih grupa što diluju drogu, prebijaju i ubijaju (nije mali broj ubistava za koja postoji osnovana sumnja da su ih počinili ti navijači, npr. bokserski trener na stanici beovoza pre 20tak godina, koji je pokušao da zaštiti nekakve imigrante koje su *navijači* (čitaj rasisti i nacisti - u Partizanu, eeeeeej!!!) maltretirali. Da li mi to volimo? Ja ne. Potisnem s vremena na vreme, ali sam iskreno - zgrožen u kakvoj atmosferi živimo i u šta nam se pretvorio Partizan.

No da se vratim na situaciju. Lakčević je u ekipi. U Teleoptiku je proveo skoro sve vreme - 2 godine od dolaska, odigrao 38 utakmica, dao 2 gola i imao 1 asistenciju, igra krilo/špica, slično što i Zakarić. Nije statistika sve, ali u situaciji u kojoj smo, ne bi li ipak bilo mudrije voditii tog Zakarića?

I, gde su igrači kakvi su neophodni. Nekakav novi Moreira? U situaciji u kojoj smo, najradije bih ušao u trku sa Neškom M, da vratim Saleta Ilića u fudbal i u Partizan, da igra redovno pola sata, toliko i dalje može, kvalitetnije na toj poziciji od svih koje imamo.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 02.07.2019
17:55

Partizan je iz OFK doveo 4 igrača, među njima Đerlek i Lakčević, tada sam rekao da mi se od svih najviše sviđa Lakčević, iako je Đerlek proglašen za najperspektivnijeg i viđen kao skori prvotimac. Đerlek je dobio šansu, po meni i preveliku, kamo sreće da je Kokir dobio što je dobio Đerlek. Lakčević je trenutno bolji od Đerleka, a Đerleku bi najbolje bilo da što pre ode na pozajmicu gde će igrati, možda će i Lakčević morati do kraja prelaznog roka, ali za sada pošteno ima prednost, iako ne igraju baš na istoj poziciji.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 03.07.2019
23:35

Kokir ni minut nije odigrao za prvi tim Partizana, igrao je za Teleoptik prošle sezone i bio najbolji igrač Teleoptika. Đerlek je izgubio šut i završnicu, nema ni dribling i bez toga ne može da igra ofanzivnog veznog, a sa svojom konstitucijom i brzinom koja nije na zavidnom nivou ništa drugo ne može ni da igra. Ukoliko značajno ne pobošlja šut, završnicu i dribling biće samo propali talenat. Partizan trenutno ima bolje igrače od njega koji još nisu ni ušli u prvom timu tako da ako ne uspe da se pokaže na nekoj pozajmici ne bih ga više zadržavao.

avatar
magister
Tuesday, 02.07.2019
23:57

Lakčevića - nisam gledao. Čitam da igra i desno krilo/špica, pa mi njegova statistika nije izgledala dobro, no ako ste ga gledali i smatrate da ima kvalitet - radujem se. Đerlek ima ugovor još godinu, a ima i ugovor sa Lian Sport-om. Mislim da je Partizan već odustao od bilo kakvih kombincija sa njim, što ne znači da pojedinci neće tražiti neki interes. Pantić je već dvaput produžio ugovor sa Čelsijem dolazeći na pozajmicu, jer Čelsi neće da ga pusti po isteku pozajmice džabe - u Partizan. Procenili su da je Partizan za njega zagrizao, pa nekako - naš igrač, za koga smo dobili neku siću, sad bi nas koštao milione da ga vratimo, a sve vreme je bio na pozajmicama. Eto, to je poslovna politika Partizana. Iz onoga što sam ja gledao - Đerlek je vrlo zreo igrač za svoj uzrast. Igra - po celom terenu, odlično se otkriva i nudi, što je veliki plus (mnogi se sakrivaju ili ne umeju da se otkriju), Đerlek je u seniorskom fudbalu pokazao da je dobar i u defanzivi i u građenju igre. S druge strane - nije pokazao efikasnost iako je umeo da uđe u šansu, nema *cug* da bi mogao da probije, ali je odličan u duplom pasu, proigravanju i ubacivanju u prazan prostor. Kokir, što sam malo gledao - velika razlika u seniorskoj i omladinskoj konkurenciji. U seniorskoj nije pokazao - skoro ništa. Jest u omladincima Zvezdi dao neke golove, ali za prvi tim, kad je ulazio, delovalo da je zalutao, i po meni, nije pokazao nikakve specivičnosti zbog kojih bi od njega moglo da se očekuje.

avatar
Osijek 51
Monday, 01.07.2019
21:42

Na ovom spisku visak su Smiljanici Stojkovic, vidjecete zasto cim pocnu zvanicne utakmice..., inace, puno toga nedostaje...

avatar
REVOLT OF MILAN
Monday, 01.07.2019
18:50

Sehović i Sejduba Suba. Mora li baš taj Urošević? Nije da nisam to očekivao, ali, opet, uvek se iznerviram kad neko ispravi potez koji je prvobitno bio dobar.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 02.07.2019
17:49

Pa zar hoćeš N.G.Miletića :D Brežančić još nije potpisao, a mora da ima dva leva beka bar na treninzima.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 03.07.2019
23:37

U pravu ste ti i magister, mogao je Ćorkovića da priključi prvom timu i onda da ga povede u Sloveniju. Momčilović i Brežančić su različiti tipovi, Momčilović je defanzivno jači, viši, bolji u skoku, Brežančić se više ističe centaršutem, verovatno su hteli ovo drugo.

avatar
magister
Wednesday, 03.07.2019
00:00

A Ćorković? Prvi put sam ga gledao na Kupu prijateljstva i impresioniran sam.

avatar
REVOLT OF MILAN
Tuesday, 02.07.2019
21:13

Jos nekog klinca je mogao da pozove, a Momcilovic je slobodan igrac i nije morao da ceka papire kluba:-D

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 01.07.2019
17:50

Ovaj tim plače za 2 kvalitetna napadača-golgetera (Rikarda ne računam pošto će biti prodat), levo krilo koje će takođe davati golove, levog beka (Brežančić kada potpiše) i centralnog veznog s ofanzivnim karakteristikama koji bi takođe doneo po neki gol, asistenciju i kreaciju na sredini terena.

avatar
Tobdzija02
Monday, 01.07.2019
22:26

Definitivno potreban kreator igre,ako mislimo nesto u Evropi da postignemo