"Crno-beli" se naoštrili - Partizanu dovoljno poluvreme, nek se spreme Turci!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 01.08.2019.
22:50
Izvor: Sportske.net

Večerašnja igra u drugom poluvremenu može da hrabri "grobare" pred neke veće izazove.

Darko Gajić/Sportske.net
Darko Gajić/Sportske.net

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana ostvarili su plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su na domaćem terenu savladali Konas Ki sa 3:0 (ukupno 4:0).

Od samog početka meča bilo je jasno kakvu ćemo sliku gledati u Humskoj - pravu opsadu gola Velšana.

Imali su gosti sreće u nekoliko navrata tokom prvog poluvremena, a najbliži pogotku bio je Umar Sadik.

Nigerijac je najbliži golu bio već u devetom minutu kada nije uspeo da savlada golmana u situaciji "jedan na jedan" nakon dodavanja Tošića.

Sadik je pretio još u dva navrata, ali nije imao sreće.

Ipak, sve se vratilo ekipi Sava Miloševića koja je uspela da probije bunker gostiju u 54. minutu kada je proradio tandem Tošić-Suma nakon čega je bivši fudbaler CSKA Moskve zatresao mrežu rivala.

Nije se dugo čekalo na još dva pogotka, dvojica rezervista su rešila svaku dilemu.

Mogli su "crno-beli" da ostvare i ubedljiviju pobedu pošto je odličnu priliku propustio Sadik, međutim čini se da je 3:0 bilo po meri svih na tribinama u Humskoj.

Partizan će u narednom kolu kvalifikacija odmeriti snage sa Malatijom koja je uspela da savlada Olimpiju sa 1:0.

Prvi meč igra se narednog četvrtka u Beogradu od 21 sat, dok je revanš u Turskoj na programu sedam dana kasnije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 02.08.2019
03:54

Da dodam, jer mnogi o tome pišu:
Pavlović treba da ostane jer će njegova cena sledećeg leta biti najmanje petostruka (igraće za A reprezentaciju i biti fantastičan tandem sa Blekijem i, nadam se, LE grupnu fazu). Ako bismo dočekali proleće, što jeste teško, a Pavlović igrao ovako, čak i iz Srbije bi dobio preko 30mil.

I dalje navijam - vrati Savo Zakarića i Nikolića, pojačaj još konkurenciju i imamo već, i bez novih pojačanja, tim za LE. Naravno da bi L. Marković, Škuletić i npr Jojić, za poziciju centralnog veznog, bili osiguranje za to.

Dopada mi se opreznost, ali me zamara i plaši igra sa takva dva zadnja vezna. Ubeđen sam da bi Đerlek i L. Pavlović, umesto Šćekića, znatno ubrzali igru i učinili je ubojitijom. Tačno to fali u veznom redu, još jedan igrač koji će odigrati i unapred, koji će proći i umeti da skuva loptu u prazan prostor, a ne da se stalno okreće ka igraču i dodaje unutrašnjom. Šćekić slabije barata loptom i od Ostojića. Iako, istina, igra solidno u defanzivi i - ne gubi lopte.

avatar
REVØLT
Friday, 02.08.2019
21:41

Nazalost, nikad ne bismo mogli toliko da dobijemo za Strahinju, sve se to pomno prati i oni odlicno znaju da mogu da nas ucenjuju. Ode (i) Armin...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 03.08.2019
22:43

Zato što Jovanović nije hteo da potpiše novi ugovor: Živković, Pantić, Radonjić, Jovanović, Vlahović - sramote!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 03.08.2019
22:41

Vlahović je 2000, ako grešim ispavi me.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 03.08.2019
11:36

Za Strahinju se slažem. Umesto Zakarića je doveden Asano, a na te dve krilne pozicije imamo još Tošića, F.Stevanovića i Lutovca pa ne može stranac (Zakarić) da zauzima mesto npr. F.Stevanoviću ili Lutovcu. Mislim da se slažeš sa tim i da nema razloga potencirati više Zakarića osim ako ne bi mogao da igra centralnog veznog umesto Šćekića koji je takođe stranac. Nikolić ne može da pojača konkurenciju kada su Sadik, Ožegović i Gigić bolji od njega u špicu, a Suma, L.Pavlović i Asano na poziciji ofanzivnog veznog. Osim toga džabe potenciraš Nikolića on dok je Savo trener neće biti vraćen jer Savo traži pogotovo u napadu igrače koji će ubrzati, a ne usporiti igru jer uz Šćekića Nikolić je igrač koji najviše usporava igru, samo što Šćekić to radi na delu terena gde brzo odigravanje nije toliko presudno dok Nikolić igra u napadu. Osim toga Nikolić nikoga ne može da predribla, da pretrči, da nadskoči, a to što je dao 7 ili koliko već golova ništa ne znači jer je trebao da da najmanje 20 koliko mu je tim pripremio. Jojić i Đerlek ne mogu da igraju centralnog veznog zbog slabe duel igre i loše defanzive. Tužno je što L.Marković juri za parama umesto da se vrati tamo gde je najviše naučio i napredovao i to za simboličnu platu da bi vratio karijeru u život. Pa kad je vrati da ispoštuje klub ako mu ponudi jači i druži ugovor i napravi veliki transfer i tako se oduži Partizan, a ovoliku nezahvalnost od većine tih mladih igrača koje je Partizan lansirao nije zaslužio, ovo je sramotno što su uradili manje ili više da ih ne imenujem iz te klase 94', 96' i po jedan iz 99' i 00'. Škuletić bi dobro došao, ali on neće biti doveden i zato što je pod ugovorom s Monpeljeom i zato što je Sadik doveden da igra, ali greška je što Partizan bar nema back up Sadiku koji će biti sposoban da razbija bunkere u SL i sam u špicu i zajedno sa Sadikom kad treba.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 03.08.2019
11:23

Zašto ne "ucene" Dinamo Z? Jedna LŠ npr. 2020/21 sa St. Pavlovićem u timu i igranje za A reprezentaciju ili još bolje EPU21za dve godine bi mogli da ga približe cifri od 30M €.

avatar
magister
Friday, 02.08.2019
03:40

Stojković 7 - Miletić 6, Ostojić 7, Pavlović 9, Brežančić 7 - Zdjelar 6, Šćekić 6 - Tošić 7.5 (Ožegović 7), Suma 8, Ivanović 5 (Stevanović 8) - Sadik 7.5.
Odstupio sam od stava da protiv ovih niko ne treba da dobije veću ocenu od 8, jer je Pavlović zaista pokazao izuzetan talenat, smisao za igru, ozbiljnost i koncentraciju najvećih majstora i, što je jako važno, spremnost da tako angažovano i na tom nivou odigra i protiv tima kakvi su Velšani. Prodaja Pavlovića bi bila ozbiljna sabotaža, pogotovo što sad, očigledno ne može da ostvari cenu kakvu zaslužuje. On nije igrač za budućnost, on je već - štoperska zvezda i kalibar za reprezentaciju (Milenković - Pavlović!!!).

Moram da pohvalim Savin ozbiljan pristup i psihološku pripremu tima. Pamtim, naravno, i mnogo bolje igre Partizana i pogotovo protiv jačih klubova, ali ne sećam se ovako ozbiljne igre, bez rizika, protiv tehnički slabog, ali do neba motivisanog i fizički više nego ravnopravnog protivnika.

O Stevanoviću sam pisao još pre godinu i više, posle onog Turnira Prijateljstva, a večeras je prvi put pokazao - napredak, konkrentnost i pokušaj da i fizički bude ravnopravan. Tehnika i pregled igre kod njega nisu upitni. On je biser i nadam se ugovoru na 5 godina i igri bar 3 godine za Partizan pre prodaje u jedan od 5 najboljih PL timova.

Dodaću još i da je Suma večeras igrao mnogo ozbiljnije, ne samo zbog te dve asistencije (jedna bila i relativno laka, druga - realno - slučajna) već zbog hitrine u driblingu i brze asistencije. To mora mnogo bolje, pas mora da bude precizniji i mekši (često je prejak i ide pogrešno), ali sam imao potrebu da nagradim nekoliko odličnih poteza i, ovog puta, bez rizičnih gubitaka lopte u opasnoj zoni (po nas).

Još da kažem za Sadika, da je danas pokazao da dobro barata loptom i da nije paničar, naprotiv, da traži prostor i izbegava blok, što je za svaku pohvalu. Šteta što ipak nije bio dovoljno koncentrisan i precizan kod one prve šanse, što je išao u glup dribling kad su mu poklonili loptu, umesto da pretrči golmana, i što mu nije ušlo, kad je sjajno lažnjakom bacio igrača na zemlju, izbegao jedan blok, ali i bio opet za malo neprecizan, pa ga drugi blok omeo. Deluje da se s njim radi i da napreduje. Ohrabrujuće je da se vidi rad sa nekim igračima i njihov ozbiljan napredak u igri.

avatar
Dorotej
Thursday, 01.08.2019
23:52

Pazite. Turci su OPASNI. Danas sam ih gledao protiv Olimpije. Par igrača su žešći. Neće vam biti lako. Ovaj mali Stevanović vam je super. Inteligentan je, ima odličnu tehniku, gađa ćoškove. Našeg Joveljića ne bih nikada ovako rano prodao. On bi juče protiv Helsinkija dobro došao.

avatar
Brat Pogba
Thursday, 01.08.2019
23:10

Stevanović igrač za budućnost

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 01.08.2019
23:08

Žalosno je za fudbal da talenat svetskih razmera kakav je Filip Stevanović sedi na klupu zbog Ivanovića, konačno se Savo setio da ga zameni, a mali Fića biciklica, dribling u desno i šut kroz noge uz prvu stativu-majstor. Sadik je pokazao kvalitet u igri, ali i neefikasnost jer je do sada morao da da 6 golova (Inđiji 1, u Velsu 2, večeras 3) pa zato još jednom apelujem da Partizan dovede napadača-golgetera koji će da rešeta uz majstore kakvi su Fića, Suma, Tošići i Asano, a Sadik je pokazao da može da igra i krilo. Partizan ako želi da igra LE i da odbrani koeficijent mora da dovede osim napadača-golgetera i centralnog veznog što pre kako bi mogli da igraju 3. kolo. Konačno Partizan ima levog beka, Brežančić je pokazao da će biti pojačanje, a osamnaestogodišnji Strahinja Pavlović je i na ovoj utakmici pokazao napredak u odnosu na prethodnu, muvanje lopte kroz noge, pas Brežančiću iza leđa odbrane kroz ceo bunker u stilu velikih veznih igrača i samo mu je nebo granica, kao i Filipu Stevanoviću. Partizan nema državne banke koje će da mu strpaju preko 20M €, ni državu uza se koja će da mu napravi budžet od 60M €, ni sudiju u upravu u slučaju banke kojoj duguje, ni generalnog sekretara vlade u avionu, ni duha da lebdi nad stadionom, ali ima ipak najbolji tim u Srbiji i talente svetskih razmera koji vrede po 20M €. Napred Partizan.

avatar
nenadnenad1234
Friday, 02.08.2019
01:00

Nama ne treba klasican golgeter. Vise nam je potreban igrac koji ce da "razgrdje", da se "bije" sa protivnickim bunkerom i da tako stvara prostore ofanzivnoj trojci u sredini pre svega.
Ja sam zato bio najvise za Bojana Matica, kada je bilo price da ce da se dovede.
Pored takvog spica treba nam jedan ofanzivniji MC igrac, najvise bi voleo da nam se vrati Daca Pantic, ili da dovedemo Milosa Jojica.

avatar
REVØLT
Friday, 02.08.2019
11:10

Kaže se razgrće.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 01.08.2019
23:02

Pozitivno je sto smo u sve tri utakmice do sad dominirali, svaku smo trebali da dobijemo minimum sa tri razlike, ali i dalje imamo boljku, a to je da ne znamo da prelomimo utakmicu kad mozemo i kad trebamo.
Mana naravno ostaje, da i dalje nemamo nekog razbijaca koji ce da se nosi sa bunkerom i da oslabadja prostor ofanzivnoj trojci u sredini.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 01.08.2019
22:56

Tošić-Suma, Suma-Tošić, Tošić-Suma, Suma-Tošić goool

avatar
Südkurve München
Thursday, 01.08.2019
22:56

Ljepo, osvjetlali obraz srbijanskog nogometa