Crno-beli mozaik dobija formu - Fale još tri dela!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 25.06.2018.
22:56
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Partizan mogao bi da uđe u novu sezonu sa timom koji na prvi pogled deluje kao idealni crno-beli mozaik.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Nedelju dana prošlo je od momenta otvaranja letnje transfer pijace u Srbiji, a vicešampion Srbije već je angažovao trojicu novih igrača.

Partizan je na centralni deo priprema u Sloveniji otišao jači za napadače Nemanju Nikolića i Rikarda Gomeša, ali i za desnog beka Gabrijela Enakea.

Ono što već na prvi pogled "upada u oči", a to je i načelno opredeljenje sportskog sektora kada je igrački kadar u pitanju, jeste da crno-beli na svakoj poziciji u timu imaju najmanje po tri opcije.

Jasno je da takvo stanje tokom sezone nije održivo i da će tokom kvalifikacija za Ligu Evrope i na startu Super lige situacija biti iskristalisana i igrački kadar smanjen.

Vrlo brzo Partizan bi trebalo da dobije još dva pojačanja i to na pozicijama štopera i desnog krila, a kada budu realizovani transferi Marka Valijentea (Eupen) i Gorana Zakarića (Željezničar) ostaće da se doda još jedan deo za savršen mozaik.

Taj poslednji delić Partizanove slagalice trebalo bi da bude miljenik navijača i momak koji je u sezoni 2016/17 u tandemu sa Urošem Đurđevićem dovezao "Parni Valjak" do "duple krune".

Brazilac Leonardo da Silva Souza (26) napustio je Humsku pre nešto manje od godinu dana, a crno-beli su od njegove prodaje zaradili 4.000.000 evra.

Kada se uzme u obzir taj podatak, ali i činjenica da je Leonardo u Al Ahliju imao preveliku platu za uslove u kojima funkcioniše Partizan, jasno je da će taj delić slagalice biti najteže dobiti i kompletirati tim koji bi svakako bio kadar da vrati titulu u Humsku.

Stručni štab i navijače Partizana može da raduje to što Sejduba Suma u dosadašnjem toku priprema deluje kao drugi igrač u odnosu na ono što se moglo videti tokom prošle sezone, pa uopšte nije isključeno da crno-beli u reprezentativcu Gvineje dobiju veliko pojačanje i samim tim odustanu od "jurnjave" za Leonardom ukoliko se njegov povratak pokaže kao nemoguća misija.

Ne treba zaboraviti ni iskustvo i znanje koje poseduje Zoran Tošić i čiji bi eventualni ostanak u Partizanu takođe predstavljao veliki plus za crno-bele, a tako nešto je moguće čak i ako bude realizovan transfer Gorana Zakarića.

Pred vama je grafički prikaz ekipe koju bi Miroslav Đukić mogao da ima na raspolaganju u slučaju da se do kraja letnjeg prelaznog roka poklope sve kockice.

Partizan moguci sastav

Najbolje od svega je to što na svakoj poziciji crno-beli imaju odlična "rezervna" rešenja i što će Partizan raspolagati fantastičnim igračkim kadrom sve do momenta dok stručni štab ne počne da pravi rezove.

Podsećanja radi, ako ne računamo omladince i igrače koji su već napustili Humsku do današnjeg dana, Partizanov igrački kadar za sezonu 2018/19 trenutno izgleda ovako:

Golmani:
- Vladimir Stojković
- Marko Jovičić
- Filip Kljajić
- Nemanja Stevanović
- Aleksandar Popović

Bekovi:
- Gabrijel Enake
- Miroslav Vulićević
- Luka Cucin
- Nemanja Antonov
- Nemanja G. Miletić
- Slobodan Urošević

Štoperi:
- Nemanja R. Miletić
- Strahinja Bošnjak
- Svetozar Marković
- Milan Mitrović
- Bojan Ostojić

Cetralni Vezni:
- Saša Zdjelar
- Nebojša Kosović
- Marko Jevtović
- Danilo Pantić
- Saša Ilić
- Juri Vakulko
- Dramane Salu

Krila
- Zoran Tošić
- Armin Đerlek
- Marko Janković
- Sejduba Suma
- Đorđe Ivanović
- Strahinja Jovanović

Napadači:
- Nemanja Nikolić
- Đorđe Jovanović
- Rikardo Gomeš
- Leandre Tavamba
- Ognjen Ožegović
- Vladimir Đilas

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko023
Tuesday, 26.06.2018
20:44

Suma nije krilo.Urosevic,Tawamba,Ozegovic,Miletic (sa kosom) Djilas, Kljajic, Tosic, Jankovic, rasprodati. Makar na kilo kao sekundarnu sirovinu.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 26.06.2018
17:56

Nije u skladu ako napisem da se neko preziva Sehovic, a ne Sefovic? Svasta.

avatar
mlk
Tuesday, 26.06.2018
14:17

Obavezno dodajte Sehovica na levom beku on je vec fantasticno pojacanje i to za duzi period izmislio je fudbal za Miletica i Urosevica i odlicna zamena za Antonova!

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 26.06.2018
13:39

Da li Zakarije ima nas pasos? Ako nema, ne mozemo da ih imamo petoricu, a naravno da bi on bio suvisan:-D

avatar
Bianconeri Belgrado
Tuesday, 26.06.2018
16:07

Ima ja mislim,iz Republike Srpske je.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 26.06.2018
17:56

Hvala, i ja isto mislim, ali, nisam 100% siguran.

avatar
AlexPFC
Tuesday, 26.06.2018
16:32

Čak i u slučaju da nema, dobiće. Kanađanin Dilan Enis se oženio ovde i to mu je jedina veza sa Srbijom pa mu je Ana Brnabić po kratkom postupku potpisala rešenje. Mnogo je bitnije da li Zakarije zna nešto?

avatar
ercov
Tuesday, 26.06.2018
11:58

Pet golmana od kojih dva moraju odmah da otpadnu, Rumun na desnom beku je velika nepoznanica a Ilijev nam je dobro poznat sa njegovim bombama u odbrani narocito kad se pomenu Mitrovic i Urosevic.Druga nepoznanica je i ovaj Djukicev stoper koji ima 31 godinu sto znaci kada pogledamo sve skupa da ce nam odbrana opet biti slabiji deo tima. Jedino sto me raduje je ostanak ornog i fizicki dobro pripremljenog Sume kao i dovodjenje dva nova isturena spica koji bi trebalo nadoknaditi realizatorsku rupu i sramotu iz prosle sezone. Da bi napad i oni dobro funkcionisali moraju se dovesrti po svaku cenu brzi i klasicni bocni igraci. Ne znam koliko je realno pominjati Lea mada mi sve to lici na naucnu fantastiku i samo bespotrebno gubljenje vremena.

avatar
Brajkoo
Tuesday, 26.06.2018
11:34

Kakav bre Suma?! On sa njevovom konstitucijom moza da igra samo za Marbo,Konjarnik...ni jedan duel ne moze da izdrzi,nema brzinu...klasican sarlatan. Leo je za njega igracina

avatar
magister
Tuesday, 26.06.2018
10:53

Zaista je neobično, skoro i komično, kad vidim sve te i grače, da je tu i taj Đilas.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 26.06.2018
14:14

Opusteno, djiki je tu jos samo pet dana...

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 26.06.2018
08:16

Nismo mi za 4-4-2 cak ni u ovakvoj ligi. Leonardo ipak nije realna opcija, a potrebno je dovesti dvojicu (ne samo jednog nego dvojicu, narocito sada kada je otisao Nisic) centralnih veznih jer mi igraca takvog profila uopste nemamo u pogonu! Pod uslovom da ostanu i Stojkovic i Tosic: Stojkovic- Enake, Markovic, Valijente (vise sam tu hteo Rajkovica), Antonov- Zdjelar, ?- Tosic, Pantic/Suma, Ivanovic (Kokira ste izostavili, on bi bio alternativa)- Gomes (Nikolic, Jovanovic vrlo verovatno ipak odlazi). Otarasiti se Kljajica, Jovicica, Vulicevica, Miletica sa kosom (Urosevica na polusezoni, ne znam kakav je Sehovic), Jevtovica, Salua (Kosovica takodje tamo na polusezoni), Jankovica, Tavambe, ozegovica i djilasa kojem ugovor istice za cetiri dana. Stevanovic drugi golman, Miletic moze i beka i stopera kao rezerva, treba videti da ipak imamo jos jednog iskusnog stopera na klupi jer nisam bas pristalica te politike da odmah tek tako odu (citaj: bez zamene) i Ostojic i Mitrovic, tu su jos Vakulko, Djerlek, Kokir i (ja se nadam) oba Jovanovica- treba nam jos jedan za klupu, odnosno, rotaciju koji moze i defanzivnog i centralnog veznog (nije uvek za poistovecivanje, narocito ne kod nas koji mozemo da predjemo i u druge sisteme, a tu najpre mislim bas na 4-4-2), taj bi bio jedan od one dvojice koje sam spomenuo gore.

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Tuesday, 26.06.2018
07:45

Po meni objektivno gledano je bolja formacija 4-2-3-1 sa Leonardom na pleju, a Suma da je na krilu

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Tuesday, 26.06.2018
06:28

Zaboravili ste Šefovića i Kokira, dva najtalentovanija igrača na svojim pozicijama.

avatar
zauvek tvoj
Tuesday, 26.06.2018
04:42

bogami,nije lose

avatar
Srpska dijaspora
Tuesday, 26.06.2018
02:46

Neko je bacio sihre na Đilasa, garantujem! Naježim se kad vidim njegovo ime na spisku svaki put, i to mahom bude na kraju, kao šlag na tortu.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 26.06.2018
01:40

Ako bi došli ovi igrači i da nosioci ostanu, ja se onda nikog ne plašim u kvalifikacijama.

avatar
Algebrons
Tuesday, 26.06.2018
00:55

Zakarić starter? Nema šanse.

avatar
Anonymous Official
Tuesday, 26.06.2018
00:37

Opet su iza Zvezde