Crno-beli, danas je rođendan vašem ljubimcu, 46. ili 58!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 26.03.2020.
12:07
Izvor: Sportske.net

Danas slavi rođendan jedan od miljenika navijača Partizana.

EPA/SASA STANKOVIC
EPA/SASA STANKOVIC

Povezane vesti

Sećate se Tariba Vesta?

Legenda nigerijskog fudbala, onog talasa zlatnih "orlova" koji su osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 1994. godine u Atlanti, danas slavi svoj rođendan, ali se i dalje postavlja pitanje koji.

Navijačima Partizana nije ni bitno, on je doneo ogroman uspeh klubu, odigrao je fantastično mečeve protiv Njukasla 2002. godine u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona nakon čega je slobodno mogao da zapeva i stihove pesama Nade Topčagić.

Mateus ga je doveo u redove Partizana, a kružile su i priče da je bio toliko debeo kada je došao u redove crno-belih, da nisu imali dres za njega na promociji. Ipak, igru je imao u malom prstu, bio je jedan od onih najzaslužnijih za ulazak u Ligu šampiona.

Prethodno je igrao Inter, Milan i Kajzerslautern, a Mirčea Lučesku koji ga je trenirao u Interu je govorio o njemu pre sedam godina.

Kazino baner

"Nisam ga shvatao ozbiljno, nije imao koordinaciju pokreta, jednostavno, bio je sav neartikulisan. Smejali smo mu se često, a naljutio me je kad je bacio Interov dres u Vićenci. Tu je kod mene završio karijeru", rekao je Lučesku.

"Nemam pojma zašto su ga kupili u Milanu"
, rekao je on.

Žarko Zečević je desetak godina nakon ulaska Partizana u Ligu šampiona sa Vestom, istakao da je Nigerijac stariji 12 godina, odnosno da je imao 40 godina u trenutku kada su crno-beli ušli u Ligu šampiona, a ne 28.

Svakako, svojim zanimljivim postupcima na i van terena je ostao upamćen navijačima Partizana.

Danas mu je rođendan, koji god po redu, neka mu je srećan!


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 26.03.2020
13:21

Nisu te OI bile 1994. nego 1996. godine (gradivo se mora znati:-)), nismo mi u LS usli 2002. nego 2003. i nije ni 46/46. ni 58/58. nego neki tj. nesto izmedju jer stvarno cisto sumnjam da on sad nema bar tu negde oko 50 Hahaha