Čović: ''I Džajić i ja volimo Zvezdu, ali...''

  • Autor: Darko Mitrović

  • 24. januar 2013.

  • 20:20

  • Izvor: Sportske.net, rts

  • facebook
  • twitter
  • email

Jedan od aktera sukoba koji je izazvao veliku buru u Crvenoj zvezdi prvi put se oglasio posle sukoba sa Draganom Džajićem. On tvrdi da nije psovao, da to nije njegov manir i da su na ceo događaj mediji nepotreebno ''dolili ulje na vatru''. Ipak, potvrdio je da Džajić i on imaju potpuno različite vizije oporavka Crvene zvezde.

Posle svih problema u kojima se nalazi Crvena zvezda, situaciju je dodatno dramatičnom učinio sukob dvojice čelnih ljudi novog rukovodstva, Dragana Džajića i Nebojše Čovića.

Njihov sukob izazvao je dosta pažnje i spekulacija u medijima, a prvi se od dvojice aktera ovog skandala oglasio Čović, kako bi prekinuo nagađanja o tome šta se zapravo desilo.

Tokom večeri, RTS je objavio Čovićevo saopštenje, koje prenosimo u celini.

''Sve ono što se dogodilo nanelo je veliku štetu FK Crvena zvezda. Tu ne mislim samo na incident koji se desio između Džajića i mene već i na izveštavanje brojnih medija koji su u želji za senzacionalizmom pisali sve i svašta i tako dodatno dolili ulje na vatru. Sve to je u ovom trenutku bilo najmanje potrebno FK Crvena zvezda.

Ipak, moram da priznam da je sramno ono što se dogodilo između nas dvojice, ali i da naglasim da sve to nisam želeo i da svemu tome ni na koji način nisam doprineo. Svima je jasno da je FK Crvena zvezda u velikim problemima, da su oni poprilično nagomilani, da imaju svoju dugu istoriju i da ih nije lako rešiti.

I Džajić i ja volimo Crvenu zvezdu, zato smo se u ovako teškom trenutku prihvatili funkcija, jer želimo da se problemi reše. Ali, sada je već očigledno da nam se metode i pristupi za rešavanje pomenutih problema potpuno razlikuju.

Naši stilovi rada su drugačiji, a ja ne želim da radim na način kako se ranije radilo u FK Crvena zvezda, jer je takvo poslovanje i dovelo do svih ovih nedaća sa kojima se sada suočavamo.

U tome zaista ne želim da učestvujem, jer uopšte nisam siguran da FK Crvena zvezda sa takvim pristupom može da izađe iz krize. Jednostavno, ne bih želeo da na bilo koji način snosim odgovornost u slučaju neuspeha.

Zarad istine i u cilju objektivnog obaveštavanja javnosti moram da naglasim da tokom pomenutog incidenta nisam koristio psovke, da nikoga nisam psovao. To nije moj manir, ne odgovara mom vaspitanju i obrazovanju. Takođe, niko me nije udario i na sreću nije bilo fizičkog kontakta, a dobro je poznato da za fizičkim obračunom posegne samo onaj koji nema argumente.

Iz istorije sam u životu mnogo naučio. Iz tog razloga možda imam poseban odnos i poštovanje prema legendama, a Dragan Džajić je svakako jedna od legendi Crvene zvezde i to mu niko ne može oduzeti.

Međutim, status legende vam automatski ne garantuje uspeh, jer je obavljanje ozbiljnog posla i vršenje odgovornih funkcija u kriznim situacijama nešto sasvim drugo.

Pragmatičan sam čovek, jasno definišem probleme i precizno postavljam zadatke, mnogo radim, ali zato i od svojih saradnika tražim da me u tome prate i nikada ne obećavam nemoguće. To je moje profesionalno pravilo u radu koga se striktno pridržavam i od koga nisam želeo niti ću da odstupim ni u FK Crvena zvezda'', kaže se u saopštenju Nebojše Čovića.

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari