Čovek koji je pre 15 godina srušio Jang Bojs: "Srcem i hladnom glavom do elite!"

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 26.08.2019.
10:46
Izvor: Sportske.net

Bivši reprezentativac Srbije i napadač Crvene zvezde Nikola Žigić veruje da šampion Srbije može do elitnog takmičenja i ove godine.

EPA/WALTER BIERI
EPA/WALTER BIERI

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 21h dočekuju ekipu Jang Bojsa u revanš susretu plej-ofa za plasman u Ligu šampiona.

Prvi susret u Bernu okončan je remijem 2:2, pa još uvek postoji mogućnost da se dvomeč ova dva tima završi pobedom "crveno-belih" od 5:2, kao pre 15 godina.

Tada je u dresu Crvene zvezde nastupao Nikola Žigić, a upravo je Jang Bojsu ubacio tri pogotka u pomenutom dvomeču, dva u Švajcarskoj i jedan na "Marakani".

Sada je govorio za "Sportski žurnal", istakao je da igrači Zvezde treba da se fokusiraju na teren i da igraju bez pritiska, jer su već ostvarili veliki uspeh, uspeh o kojem su sanjale brojne generacije.

"Srcem i hladom glavom možemo da stignemo do elite. Ono što je najbitije je da Milojević igrače oslobodi pritiska, verujem da će to i da uradi. Nije nimalo lako kada ste pred punom Marakanom i znate kakva su očekivanja navijača. Nema srljanja!

Moraju da odigraju pametno, kao što je to bilo u Bernu, kada su posle primljenog gola spustili loptu na zemlju i igrali visok presing, što je zbunilo fudbalere Jang Bojsa
", rekao je Žigić.

Od dodaje i da u ovakvim mečevima individualni kvalitet ispliva na površinu, kao i da je to bio slučaj pre 15 godina, kada je bilo 3:0 na "Marakani".

"Imamo dosta dobrih igrača, koji jednim potezom mogu da reše meč, ali mislim da je ovde najbitnije da do izražaja dođe kolektivni duh. Neke generacije pre ove to nisu imale. Video sam nekoliko puta koliko se bore jedni za druge. Ginu na terenu.

Ofanzivni igrači se vraćaju i pomažu defanzivcima. To mnogo znači. Kada je atmosfera u svlačionici odlična onda dolaze i dobri rezultati. Svakako najveće zasluge za to ima trener Milojević i njegovi pomoćnici, koji insistiraju na takvim stvarima
", dodao je bivši reprezentativac Srbije.

Rekao je koju Žigić i o Marku Marinu, ali i junaku iz Kopenhagena, Milanu Borjanu.

"Marin je nešto posebno, mozak je ovog tima. Čovek kome svi veruju i drago mi je što je posle odlaska Vujadina njemu pripala čast da sa kapitenskom trakom na ruci predvodi ovaj tim.

O Borjanu ne bi trebalo trošiti reči. Pokazao je da ima veliko srce i koliko voli klub. Nije on samo junak ove godine, već i prethodne dve. On je komandant odbrane i njemu svi verujemo
", izjavio je Žigić.

Za kraj, govorio je i o Milanu Pavkovu.

"Drago mi je zbog njega. Dobar je momak i odličan napadač, koji ima osećaj za gol. Pokazao je da nikada ne treba odustajati od snova. Čekao je šansu i dočekao. I to u kakvom meču, protiv Liverpula, koji je kasnije stigao do trofeja u Ligi šampiona. Vidim da je ljubimac navijača.

Bitno je da ekipa ostvari zacrtani cilj, a to je plasman u grupnu fazu, a ko će biti junak, to je najmanje bitno
", zaključio je Žiga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 26.08.2019
13:02

Jednostavno ne vidim da mozemo izgubiti na Marakani od ovih. Samo nemojte sa poredjenjima sa Dinamom od prosle godine itd jer mi smo gigant iz istocne Evrope a ne neki mali klub

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 26.08.2019
12:01

Gospodski, odnosno Zvezdaski. Jedan je Nikola Zigic.

avatar
REVØLT
Monday, 26.08.2019
12:01

Ono kad Nikola Zigic, Darko Lazovic i mirko ivanic pricaju o ljubavi prema zvezdi. Naravno, potpuno isto mislim i za Vladimira Stojkovica i ognjena ozegovica kod nas.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Monday, 26.08.2019
13:57

Ivanic da,ali ovu dvojicu da ne uzimas u usta kad je pitanje opredeljenosti,to sto ste izmislili neku pricu veze nema sa vezom

avatar
REVØLT
Monday, 26.08.2019
15:48

U sta da se kladimo da su obojica navijali/navijala za Partizan?

avatar
⭐♦ povratka kralja
Monday, 26.08.2019
14:25

Od svih ovde, jedino Muki koji se kleo u Zvezdu, ljubio grb, bio kapiten, rekao da za milion eura ne bi presao u partizan zasluzuje da mu se ime pise malim slovom.

avatar
Doktor Trax
Monday, 26.08.2019
10:55

Lagan prolaz, samo bez panike i 0:0 i 1:1 nam je dovoljno.