Član Prve lige Srbije dobija od FSS teren sa veštačkom travom od 100.000 evra!

Autor: Beta Beta
sreda 28.11.2018.
15:07
Izvor: Beta

Čelnici FSS danas su bili u poseti klubu i obi šli mesto gde će biti izgrađen teren.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza i sportski direktor Darko Kovačević posetili su danas Fudbalsku akademiju TSC u Bačkoj Topoli, i tom prilikom obišli i mesto gde će biti postavljen teren sa veštačkom travom u vrednosti od 100.000 evra, koji FSS poklanja toj Akademiji.

"Teren će biti postavljen u delu gde se nalaze i drugi tereni Akademije, neposredno pored glavne zgrade i dodatno će poboljšati našu infrastrukturu, koju koriste polaznici Akademije", rekao je predsednik FK TSC Janoš Žemberi.

Kokeza je istakao da Akademija u Bačkoj Topoli pruža odlične uslove za razvoj mladih fudbalera, ali i da veruje da će dugoročno doprineti razvoju fudbala u Srbiji.

"Na ovim terenima razvijaće se mlade nade našeg fudbala, u uslovima koji su na zavidnom nivou. Siguran sam da će ovakvi objekti, ponikli zahvaljujući velikom entuzijazmu i viziji ljubitelja fudbala, doprineti kvalitetu igre na terenima širom Srbije i Evrope", rekao je Kokeza.

Žemberi je rekao da TSC već dugo ulaže u mlade fudbalere, ali da Akademija ima ogroman značaj ne samo za sport, već i za društveno-ekonomski razvoj Bačke Topole i okoline.

"Verujemo da će ova Akademija stvarati fudbalere na koje ćemo biti ponosni, ali i da ćemo svi mi biti ponosni na ovu Akademiju", rekao je Žemberi.

Nakon obilaska Akademije, koja je zvanično otvorena 27. septembra ove godine, Kokeza i Kovačević su obišli i radove na lokaciji novog stadiona u Bačkoj Topoli, gde je rušenje starog objekta pri kraju.

TSC Javor

Delegacija FSS takođe je posmatrala derbi meč 18. kola Prve lige Srbije, FK TSC - Javor Matis, na stadionu u Senti, koji je privremena lokacija FK TSC, do završetka novog stadiona u Bačkoj Topoli. Domaći tim je pobedio 3:1. U kompleksu Fudbalske akademije TSC je glavna zgradu, kao i pomoćni tereni, medju kojima će biti i poklon FSS-a.

U Akademiji se već nalaze polaznici, koji tu imaju smeštaj i ishranu, kao i sve prateće sadržaje poput teretane, saune, soba za merenje opterećenja igrača. Akademija se razvija zahvaljujući donaciji Fudbalskog saveza Madjarske, u početnom iznosu od 9,5 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svojnasvome
Wednesday, 28.11.2018
17:05

Videćemo Jos kome ce stvarati mlade igrace......

avatar
DekiStankovic5
Thursday, 29.11.2018
04:18

E moj ti,tebe ce pojesti mrznja,napravljen teren za decu ti kazes videcemo kome ce da prave mlade igrace aludirajuci na Zvezdu,ta tvoja bolest ide toliko da ti vise sebe ne mozes da kontrolises,zalim te.Dace bog da ide sve u Zvezdu,najveci I najtrofejniji Srpski klub,sto je I logicno da deca izaberu nas.Pozdrav.