Čitavog dana se pitamo šta će biti sa Krstajom - Ovo je epilog!

Autor: Darko Mitrović
subota 08.06.2019.
20:16
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Debakl u Ukrajini žestoko je uzdrmao naš nacionalni tim, kako dalje?

EPA-EFE/MYKOLA TYS
EPA-EFE/MYKOLA TYS

Povezane vesti

Posle startnog remija u Portugalu, verovali smo da bi naši ''Orlovi'' mogli da makar ostanu neporaženi i u Ukrajini, ali umesto toga doživeli smo veliko razočaranje.

Ukrajinci su se poigravali sa našim reprezentativcima, trijumfovali sa 5:0, što je najubedljiviji poraz našeg nacionalnog tima, od kada je Srbija samostalna država.

Iako je ovo prvi Krstajićev poraz od prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, način na koji je do njega došlo i nedostatak bilo kakve ideje i na terenu i pored njega, ozbiljan su znak upozorenja, pa se tokom dana očekivala reakcija čelnika FSS.

Preneli smo ranije danas da se pojavila informacija o zasedanju Odbora za hitna pitanja, spekulisalo se da bi ostanak selektora mogao da bude doveden u pitanje, ali ''Blic'' večeras navodi da se ništa neće odlučivati do ponedeljka i završetka utakmice protiv Litvanije u Beogradu i da su do tada sve odluke ''zaleđene''.

Zaključak je da je reprezentaciji ''potreban mir'' kako bi se savladala Litvanija i popravila pozicija našeg nacionalnog tima na tabeli, a onda će biti vremena da se analiziraju svi razlozi teškog debakla u Ukrajini i napravi plan za uspešan nastavak puta ka EP 2020..

Prema tome, selektor Krstajić će moći na miru da priprema ekipu za sledeću utakmicu, a od njenog ishoda i reakcije igrača na poraz u Ukrajini zavisi i koliko će se još aktuelni selektor zadržati na toj poziciji.

Utakmica Srbija - Litvanija igra se u ponedeljak od 20 časova i 45 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

32 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 09.06.2019
16:25

Razumno je da na FSS reaguje kako je sad reagovao, iako mislim da Kokezi i mnogima nije mesto u Srpskom hramu fudbala. Naravno, ni Krstajiću posle ovog nenormalnog eksperimenta na jednoj ovako važnoj utakmici, bez obzira što mislim da tim i koncept protiv Ukrajine nisu bili njegova ideja. Ali, ako ne možeš da sprovodiš svoje ideje, pa šta onda tražiš tu? Ukrajina je u Ligi Nacija izborila plasman za najvišu ligu, odigrala dobro protiv Portugala i morala je biti shvaćena kao favorit protiv nas, jer nikad nam nisu ležali ni SSSR, posebno taj jači deo nastavka - Rusija i Ukrajina, obično zato što su igrali jako tvrd fudbal, uvek nas nadtrčavali i bili jači u duelima, a često i u toj igri 1 na 1, što je u ovoj utakmici takođe došlo do izražaja. Ipak, iako smo imali problema i sa Gruzijom, Kazahstanom i Azerbejdžanom, pa nam neće biti lako ni sa Litvanijom, od tih selekcija smo objektivno bolji i ova utakmica sutra mora biti odigrana kao finale SP, taman posla da ih podcenimo ili precenimo, jer nećemo dobro proći (a deluje mi kao da su i igrači i onaj koji je odredio taktiku upravo podcenili Ukrajinu, kao i mnogi komentatori ovde pre utakmice, koji su tražili totalnu ofanzivu, obavezna dva špica, kad ako ne sad itd), ali bismo to sutra - morali dobiti, a ako je moguće, ako to neko dozvoli, izvesti sastav koji je bio predviđen protiv Ukrajine, sa možda nekom modifikacijom: Dmitrović - Rukavina (Miletić), Milenković, Spajić (Veljković), Kolarov - Maksimović (Fejsa), Gaćinović - Tadić, Ljajić, Kostić (Živković, Lazović, Radonjić) - Mitrović (Jović, Prijović), ali svakako sa sistemom igre koji smo do Ukrajine igrali i imali rezultat: 4 2 3 1.

avatar
Skontov
Sunday, 09.06.2019
04:59

Zeljko Buvaca! To bi znacilo da smo doveli srpskog Klopa.

avatar
magister
Sunday, 09.06.2019
04:34

Čekajte, jer Murinjo i dalje slobodan?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 09.06.2019
17:35
avatar
nemam pojma
Sunday, 09.06.2019
00:54

Napravljen je ogroman pritisak na Krstajića da igra Jović i sa još jednim napadačem. Da se igra napadački a ne ziheraški. I budala ih posluša, stavi Ljajića na zadnjeg veznog, Kolarova i Spajića da štite nedoraslog i lošeg golmana, koji je zamenio daleko kvalitetnijeg Stojkovića. I sad posle debakla neka visi Pedro, svi smenjuju glupog Krstajića. Pošto je ispao glup, zaslužio je. A još gluplji i neznalački Kokeza da ostane! Neka ostane do potpunog debakla, sve dok ne izgradimo svih tih 100 novih sns stadiona. Neka ostane bar dok ne propadnemo svi, ili se udavimo u bgd na vodi.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 08.06.2019
22:38

Ovako, Tole mora da ode, a Kokeza mora da ostane i da ubedi Miloja bude selektor. Dmitrović, Spajić i Radonjić nisu sporni, a ni Rodić, Jovičić, Jovančić i Pavkov ako se ne prodaju i onda juriš po rekorde.

avatar
gorango
Saturday, 08.06.2019
22:32

Svim srcem za Litvaniju.

avatar
Amalainter
Saturday, 08.06.2019
21:56

Da je ovo normalan savez i drzava takav ne bi mogao biti selektor ni petlicima a ne A reprezentaciji..

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 08.06.2019
21:12

Nije problem da Krstajic treba da ode. Pravo je pitanje ko doci umesto njega?
Da se ne lazemo ako gledamo CV na mesto selektora treba da sednu Jokanovic, Ivic, ili Jovanovic (vodio APOEL do 1/4 LS). Na to treba dodati i Piksija, koji ima manji CV od ove trojice, ali niko se ne bi bunio da sedne na klupu reprezentacije, zbog imena koje donosi (ko Sevcenko u Ukrajniji).
Ajmo iskreno, sto bi Ivic koji je uzeo trofej u Izraelu sad tamo dao otkaz i dosao ovde?
Sto bi Piksi iz Kine dosao ovde?
Sto bi Jovanovic iz Emirata (valjda tamo radi sada) dosao ovde?
Sto bi Jokanovic seo na klupu reprezetnacije?
Ako izuzmemo ova imena ja ne vidim neko domace ime, koje bi donelo mir reprezentaciji, a bogami nema ih puno koji su bolji od Krstajica.

Tako da nismo mi u nekoj zavidnoj situaciji sto se tice smene selektora i odabira nekog novog.

avatar
T. Henry
Saturday, 08.06.2019
21:34

Veljko Paunović

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 09.06.2019
13:45

Pricate o nekom iskustvo ,a spominjete Paunovica.
Sem sto je uzeo U20 SP (amatersko takmicenje) sta je uradio taj Paunovic?
Vodi Cikago gde na 100 odigranih utakmica je imao vise poraza nego pobeda.
Budimo realni ljudi.

avatar
Amalainter
Saturday, 08.06.2019
21:51

A ko nije bolji od Krstajica?Kako je on postao selektor kada nije vodio ni Teleoptik?to samo ima u Srbiji

avatar
babaroga
Saturday, 08.06.2019
21:00

Kao sto rekoh: ko sme drugu clanu da nesto kaze?

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 08.06.2019
22:27

Ko sme drugu duhu koji lebdi nad zvezdom neko nešto da kaže? Pa smeju navijači zvezde i rekli su mu, i očigledno ih je poslušao: Jović umesto Mitrovića, Stojkovića nema u reprezentaciji, Lukić na klupi, još je falilo umesto Ljajića Radonjić, a umesto Milenkovića neki Maksimović ili Mladenović pa da bude 10:0 za Ukrajinu.

avatar
neme
Saturday, 08.06.2019
20:39

Zna se da slugama prvo lete glave.Ali nije do njega radi se o sistemskom duvanju poluigraca i tu nam nema ravnih.prodamo ih kao klince prvake sveta uzme se neka lova jer sa 24 ne mozes nikog da prevaris.sa 18 da mlad je bice extra.mijat taj spajic maksa milenkovic to su igraci limitirani obicni dodavaci .Koki covek ne moze vise on treba u zvezdu da odmori i ti igras 3-5-2 gde treba trcati ko liverpul.ne ide.

avatar
Südkurve München
Saturday, 08.06.2019
20:18

Spremite se da izgubimo od Litvanije

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 08.06.2019
22:41

Spremi se ti za 2-3 komada Mitrovića dok Jović vežba za Real da sedi na klupi. E, sad ne garantujem da Dmitrović, Spajić i Kolarov mogu da prime manje nego što Mitrović može da da.

avatar
ŠDanilo
Sunday, 09.06.2019
13:45

Pa šta će nam Spajić?

avatar
Südkurve München
Sunday, 09.06.2019
09:00

Lijeci se lijepi moj