Četvorica Srba među 40 najboljih "skakača" sveta, dvojicu i ne poznajete, samo jedan igra kod Krstajića!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 25.04.2019.
15:04
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva statistika, dvojicu smo i zaboravili, ali oni realno i nemaju kvalitet za "Orlove". Ali, jedan svakako zaslužuje da igra, ali neće...

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Zanimljiva lista poznatog CIES-a radi se o fudbalerima koji su dobili najviše vazdušnih duela u Evropi. Na prvom mestu je Marselo Guede, Brazilac iz Liona, ispred uzdanice engleske reprezentacije Tobija MekGvajera. Sledi najbolji igrač PL za ovu sezonu, Van Dajk,  svi oni dobili su oko 85% vazdušnih duela.

U top 10 su Šejn Dafi iz Brajtona, Pablo iz Bordoa, Žulijen iz Tuluza, pa Bruno Alveš iz Parme, među 15 su Pike, Varan, Zule iz Bajerna.

Naš najbolje plasirani igrač je Matija Nastasić na 32. mestu, sa oko 74% uspešnosti, procenat manje ima 39. Nikola Milenković.

Ali, ono što je zanimljivo je da su u top 50 još dvojica naših igrača koje malo ko poznaje. Recimo 34. je Aleksandar Radovanović koji igra za Lens u drugoj francuskoj ligi, nekadašnji štoper Voše i Spartaka, koji je dugo igrao u klubu u kome je ponikao, Mačvi. Oko 40. mesta je Uroš Radaković, već zaboravljen u Srbiji, kao mlad je otišao u Bolonju, igrao u Novari na pozajmici, pa Sigmi, sada je stigao u slavnu Spartu iz Praga. On je odigrao jedan meč za mladu reprezentaciju, ali se posle izgubio po odlasku u Italiju.

Jasno za ovu dvojicu je prekasno, ali i dalje ostaje žal što Nastasić ne igra za nacionalni tim zbog sukoba sa selektorom jer bi on i Milenković zaista bili štoperski par iz snova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 25.04.2019
15:58

Pa za Radakovica nije prekasno, on ima 25 godina, samo nema kvalitet za reprezentaciju...mada se kod Krstaje nikad ne zna....

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 25.04.2019
15:32

Sto niko ne kaze zasto Matija Nastasic ne zeli da igra za reprezentaciju?
Zbog kompleksa, jer nije bio na SP, a svi zaboravljaju da je celu polusezonu bio povredjen i da je Krstajic vodio spremnije igraca koji imaju utakmice u nogama (Ivanovic, Milenkovic, Spajic, Tosic i Veljkovic).

avatar
Čerek B.
Thursday, 25.04.2019
16:15

Da li si potpuno siguran da je zbog toga? Mislim zbog kompleksa.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 25.04.2019
17:25

On je posle SP da nece igrati za reprezetanciju. Jedini razlog moze da bude to sto je izostavljen za spiska za SP, a to je cist kompleks.

avatar
Algebrons
Thursday, 25.04.2019
16:36

Nisu to kompleksi, već sujeta. Tom logikom Liroj Sane ne treba da igra za reprezentaciju, ali ne - Sane nije nadobudan, prešao je preko nepravde koja mu je napravljena zbog SP-a i danas je glavni i ubedljivo najbolji igrač Pancera.