Četiri gola, pobeda i dosta briga za Partizan!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 24.09.2017.
20:51
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana upisali su sva tri boda na Banjici ali su do pobede stigli mnogo teže nego što je bilo ko očekivao, posebno nakon viđenog u prvom poluvremenu.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Šampion Srbije savladao je ekipu Rada sa 4:2 (2:0) u vrlo interesantnoj utakmici koja je imala čudan tok i u kojoj su crno-beli do same završnice strepeli za trijumf.

Rad: Zogović, Volkov, Rendulić, Denić, Lutovac, Piščević (od 20' ), Vico (od 25' Šipčić), Zonjić, Petrović, Stojanović (od 46' Vujačić), Lukić;

Partizan: Jovičić; Vulićević, Miletić, Mitrović, Antonov; Radin, Marjanović, Đuričković (od 84' Janković), Pantić (od 64' Suma); Ožegović (od 74' Jovanović), Tavamba;

Posle prvih 45 minuta igre na Banjici niko nije mogao da pretpostavi da ćemo u nastavku gledati otorenu utakmicu u kojoj će se i domaćin pitati o konačnom rezultatu.

"Građevinari" su u prvom poluvremenu bili neprimetni, a usled grešaka pojedinaca ušli su u rezultatski zaostatak koji se činio nenadoknadivim.

Partizan je u prvih pola sata stigao do dva gola prednosti, a kako je trener domaćih Gordan Petrić morao da izvrši tri prinudne promene zbog povreda delovalo je da Radu nema povratka.

Vođstvo je gostima doneo Ognjen Ožegović u 15. minutu prvog dela, a posle loše postavljene ofsajd zamke kod koje je Zoran Rendulić ostao najbliži svom golmanu. Napadač Partizana iskoristio je takvu situaciju i drugim golom u sezoni doneo prednost crno-belima.

Gol Ognjena Ožegovića pogledajte OVDE!

Sledeću priliku da udvostruče prednost gosti su imali u 23. minutu kada je Tavamba očajno primio loptu zbog čega je i udarac ka golu bio jako loš. Kada već nije uspeo napadač drugi gol za Partizan postigao je štoper.

Posle kornera u 29. minutu rezervni čuvar mreže ekipe Rada Bojan Zogović pravi grešku što Milan Mitrović umešno koristi i loptu sprovodi u nebranjenu mrežu za vođstvo Partizana od 2:0!

Gol Milana Mitrovića pogledajte OVDE!

"Građevinari" su u prvom delu bili potpuno inferiorni a zbog već pomenutih problema sa povredama niko nije mogao da pretpostavi da će već na startu drugog poluvremena uspeti da se vrate u meč.

Posle samo tri minuta igre u nastavku Mladenović upućuje snažan udarac po zemlji koji golman Partizana nije uspeo da ukroti pa je Igor Zonjić natrčava na odbijenu loptu i smešta je iza leđa Marka Jovičića!

Da je Saša Marjanović iskoristio gužvu u šesnaestercu domaćeg tima dva minuta nakon gola Zonjića neizvesnosti možda ne bi ni bilo, ali je lopta otišla tik pored stative.

Već u 53. minutu domaći stižu do drugog gola! Prodor po levoj strani završio je centaršutem u peterac a rezervista Vule Vujačić je odlično reagovao i ispred defanzivaca gostujuće ekipe uklizao na loptu i sproveo je u mrežu.





Odmah nakon primljenog gola reagovao je i Miroslav Đukić koji je na zagrevanje poslao sve ofanzivne igrače sa klupe pa su u igru vrlo brzo ušli Sejduba Suma, a zatim i Đorđe Jovanović.

Pokazalo se da je stavljanje mladog Đorđa Jovanovića u protokol bio pravi potez Miroslava Đukića jer je upravo golobradi napadač crno-belih pet minuta nakon ulaska u igru ugurao loptu u mrežu posle odlične minijature Leandrea Tavambe.

Upravo je Kamerunac u 88. minutu postavio konačan rezultat duela na Banjici čime je krunisao dobru igru iz drugog poluvremena i iskupio se za lošu predstavu iz prvog dela.





Posle večerašnje utakmice navijače Partizana može da raduje to što se ekipa vratila na pobednički kolosek posle remija sa Napretkom, a uoči duela sa Dinamom iz Kijeva u Ligi Evrope.

Sa druge strane, za brigu je to što Vladimir Stojković nije mogao na gol zbog povrede ali i način na koji je ekipa ispustila dva gola prednosti.

Nakon deset odigranih utakmica Partizan zauzima drugo mesto na tabeli sa pet bodova manje u odnosu na Crvenu zvezdu, a prvu sledeću utakmicu crno-beli igraju u četvrtak protiv kijevskog Dinama u Ligi Evrope.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

29 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SaMORealNO
Monday, 25.09.2017
09:19

Ovo nije bio prvi tim Partizana tako da ni rezultat nije los ali je igra nezadovoljavajuca Treba da pokusa sa Mileticem celavim na desnom beku i da forsira dva spica Ozegovic Jovanovic ili Solomon

avatar
Momcilo Stojanovic
Monday, 25.09.2017
08:33

Đukića poštujem,ali nedisciplinu u igri koju toleriše je nedopustivo.Normalno je da svi igraju,jer su igrači Partizana i za to su plaćeni,ali bez odranih butina i kolena,napolje.Golmani nam asistiraju protivničkim igračima ,a lopta ide van gola,na 20 metara od gola nema bloka,gde su linije koje se kod disciplinovanih ekipa pomeraju skladno i rastegljivo.Ovo se uči i ne treba talenat i mora se u igri poštovati.

avatar
Budimo.ljudi
Monday, 25.09.2017
00:43

Suma prevara od igrača

avatar
napred Panktizan!
Tuesday, 26.09.2017
02:13

preplacen je svakako, ali nije on jos pokazao sta zna. Prvo je dosao totalno nepripremljen, pa je iz utakmice u utakmicu bio sve bolji pa doziveo povredu. Protiv Rada je igrao pola sata i osim dodavanja Tavambi nije nista uradio, a par puta je preterivao sa onim njegovim driblinzima u prazno i cak i izgubio par lopti. Od ovoga sto trenutno pruza ce sigurno biti bolji, e sad koliko ce to biti bolje to je pitanje. Ja verujem da moze biti minimum na nivou Jankovica, a treba ocekivati i bolje od toga. Neka cuda tipa Leo mislim da od njega ne treba ocekivati.

avatar
PLAYBOY
Sunday, 24.09.2017
22:40

ubedljivo najslabija karika u partizanu je trener Djukic, covek jednostavno veze nema, prvo nema taktiku, drugo ne zna koje igrace da rotira, koje da odmara, koji da mus talno igraju a koje da udalji iz prvog tima, covek ne zna formaciju da postavi i stavlja igrace van svojih pozicija. Suma i Pantic mu konstantno igraju na pogresnim mestima i zato nisu opasni po gol. Znate onaj osecaj kad znas da bi neko drugi sa ovim timom mogao mnogo bolje i vise al dzaba kad moras da gledas ovoga kako se pati jer ne zna sta radi. Moram da pohvalim Marjanovica, Djurickovica i Antonova. Al dzaba, vec u narednoj utakmici ni jedan nece videti startnu postavu.

avatar
napred Panktizan!
Tuesday, 26.09.2017
02:26

Hvalis Djurickovica?!? Pa to je najveca greska Djukica sto njega forsira. Antonov svakako treba da igra jer mu je konkurencija Miletic. Ni meni se ne svidja izbor nekih igraca Djukica, ni to sto Suma ne igra na svojoj poziciji, ali juce je Djukic napravio dobre izmeni pri 2:2. Izbacio je Ozegovica koji je bio do tad bolji od Tavambe i cak i gol dao, a ubacio Jovanovica koji je dao gol, kao i Tavamba koji je ostao u igri. Mada ima Djukic gresaka svakako. Da li su to bas greske ili mu neko govori da neko mora da igra to ne znam. Mislim da je greska i sto u protokolu protiv Napretka koji se samo branio nije bilo zamene na levom beku pa je morao Jankovic na tu poziciju na poluvremenu. Znaci, prvo mi u startnoj uopste ne bi bio Miletic vec Antonov, a kad bi video stil igre onog Napretka, ako treba u 30. min bih ubacio Munira.

avatar
Toto Salvatore Riina
Sunday, 24.09.2017
22:17

Gde vam je ona bomba iz Ajax Cape Towna, iKapa Sportinga, Pretorie, Nitre, Qvadsie i velikog nad najvecima Slovana??? Hocemo se konacno upoznati sa njim?

avatar
Povratak kralja 57
Sunday, 24.09.2017
22:31

Vi ste se upoznali s njim, Vujadin lično :D

avatar
napred Panktizan!
Tuesday, 26.09.2017
02:32

Cekaj, je l' ste vi dali neki gol na toj utakmici? Zadnjih 6 derbija ne znate za pobedu i vi pricate nesto o sutevima u okvir gola kojih ste prosle sezona za 3 utakmice imali ukupno 2. Smesno...

avatar
Toto Salvatore Riina
Monday, 25.09.2017
09:54

Ne znam o čemu pričaš. Je l šutnuo loptu u okvir gola? :-D

avatar
Agilni Smajic
Monday, 25.09.2017
01:11

Sta to tebe brine seljo ? vasem kangi-mangi iz libijskih pizdinaca trebalo godinu dana da pogodi za koga igra ...mada i sada kao blista u pm

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Monday, 25.09.2017
01:01

upoznali se?jedan dribling?? za 2 miliona jedan dribling?makar da je sutnuo na gol,ma dodao nasem golmanu pa ajde,nego vasih svih 11 ne moze da sutne u okvir gola :D

avatar
magister
Sunday, 24.09.2017
22:03

Iščupan bod protiv Napretka i neizvesnost sa Radom nisu dobri pokazatelji. S druge strane, gledajući igrače pojedinačno, deluje da posle dužeg vremena imamo dovoljan broj dobrih igrača, za pokrivenost svih pozicija. Možda i nije u formi, ali kad je lopta kod Tavambe - nešto opasno se dešava. Đuričković šutira, asistira, centrira... Marjanović danas vrlo dobar, Antonov - ozbiljno pojačanje, kao i Mitrović, iako kriv za drugi njihov, i on, a pogotovo Miletić stoper, sigurni na lopti, Vule lako ispao kod drugog, Pantić dosta bolji na svojoj prirodnoj poziciji nego kad ga se gurne na stranu, Ožegović i Jovanović, dobar potencijal, Radin danas skoro neprimetan. Jovičić kod prvog - trebalo da izbije u korner.

avatar
Emperador(2018)
Monday, 25.09.2017
00:17
avatar
Taktičar
Monday, 25.09.2017
11:14

Sve okej, imamo kvalitetnu ekipu, nije sporno, potrebno je da se pronadje ustaljena formacija i sastav i da se uklapa i dize forma. Dosta je novih igraca, navijaci moraju da shvate da je to tako.

avatar
AlexPFC
Sunday, 24.09.2017
21:42

Đorđe Jovanović je bio naša jedina svetla tačka večeras. Da bi dostigao svoje gornje granice potencijala, koji je nesumnjiv, neophodno je da igra a ne da greje klupu Tavambi. Ovo je period kada nam najviše konfuzije i nesigurnosti dolazi od Đukića koji i sam nije siguran kojoj desetorici treba da ukaže poverenje. Ali ako je spisku otpisanih, (među kojima su Kljajić i Ćirković) od večeras pridodat i Jevtović, stvari bi mogle da izgledaju puno bolje. I bez Đukića u poslednje vreme se nalazimo u totalnom kontra- ritmu, ređaju se povrede jedna za drugom, protivnici nam postižu golove ni iz čega... Bitno je samo da ostatanemo mirni i skoncentrisani jer ovaj period sigurno neće potrajati.

avatar
Sasa1969
Sunday, 24.09.2017
21:19

Mi smo bas smesni, zajedno sa trenerom, covek ne zna gde udara, rotacije, stalno menja, nema konstantnosti u igri, ne zna se gde je pocetak a gde kraj, onog Sumu nek zamole da ga opet nesto zaboli, covek se zeza sa nama, boli njega uvo, kako igra neka bude stalno na listi povredjenih, odbrana jako lose stoji, vezni red sporo, previse dodira, kasni zavrsni pas, nema sta mi da trazimo u LE, moze samo sreca da nas pogleda i to je to..

avatar
Budva
Sunday, 24.09.2017
20:54

Joovaaanovic...tako je mali...svaka cast

avatar
Emperador(2018)
Sunday, 24.09.2017
20:53

Jedva. Vulicevic katastrofalan kao i suma