Česi krenuli za Beograd - Od igrača Teplica dobili informacije o Partizanu

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.02.2018.
10:55
Izvor: Sportske.net

Ekspedicija fudbalskog kluba Viktorija iz Plzenja zaputila se jutros za Beograd gde će u četvrtak odmeriti snage sa šampionom Srbije.

Epa/Urs Flueeler
Epa/Urs Flueeler

Povezane vesti

Nešto više od 24 časa ostalo je do početka prve utakmice 1/16 finala Lige Evrope između Partizana i Viktorije iz Plzenja, a gosti su rano jutros krenuli put srpske prestonice.

Fudbaleri i stručni štab Viktorije iz Plzenja ukrcali su se na jutarnji let iz Praga, a pre polaska na put o predstojećoj utakmici govorili su golman Aleš Hruška i defanzivac Lukaš Hejda.

"Srećan sam što je došlo vreme za takmičarske utakmice. Mislim da smo se dobro pripremili, nije bilo povreda i spremni smo da se prikažemo u najboljem svetlu", rekao je golman Hruška.

Utakmica će biti igrana pred punim tribinama iako je postojala mogućnost da UEFA "zaključa" stadion Partizana zbog izveštaja koji je češki delegat predao Disciplinskoj komisiji posle duela sa Jang bojsom.

"Govorilo se o igranju pred praznim tribinama ali mislim da je igranje u fudbalskoj atmosferi najbolje za igrače. To je moje mišljenje, a siguran sam da se i saigrači slažu", dodao je Hruška.

Česi su skautirali rivala a Hruška je otkrio i jedan zanimljiv podatak. O crno-belima se raspitivao kod prijatelja koji nastupa za Teplice, ekipu koja je sa Partizanom odmerila snage na Kipru i savladala ga rezultatom 2:1.

"Tehnički su potkovani i vrlo zanimljivi kao tim. Gledali smo snimke a ja sam zvao druga iz Teplica jer su igrali protiv njih. Verujem da smo se dobro pripremili", zaključio je Hruška.

Lukaš Hejda je imao problema sa povredom na startu priprema ali spreman dočekuje sutrašnju utakmicu sa Partizanom.

"Radujemo se utakmici. Pripremni mečevi nisu ono pravo. Radujemo se i zbog toga što će na tribinama biti navijača, atmosfera će biti dobra i sigurno da ćemo dati više u takvim okolnostima", rekao je defanzivac Viktorije.

Hejda je ukazao da najveća opasnost preti po bokovima i istakao da njegov tim neće srljati u Beogradu.

"Ne možemo da im pariramo u svim segmentima, posebno su dobri po bokovima. Želimo da postignemo gol ali nećemo srljati", zaključio je Hejda.

Utakmica Partizan - Viktorija Plzenj igra se u četvrtak od 21.05 na stadionu u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke