Čelnici Partizana složni - Iliev odlazi ako...

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 05.09.2018.
17:23
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Prvi put je od čelnika FK Partizan stigla jasna i glasna poruka koja se tiče sudbine sportskog direktora Ivice Ilieva.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Vicešampion Srbije ostao je bez plasmana u grupnu fazu Lige Evrope tako da je već na startu sezone postalo jasno da crno-bele čeka mnogo izazova, pre svega na finansijskom planu.

Pošto je Miroslav Đukić napustio klub navijači sada traže dalju odgovornost za to što su crno-beli ostali bez grupne faze evropskog takmičenja, a još više zbog toga što igra Partizana ni nakon dolaska Bate Mirkovića nije preterano bolja.

Tako se poslednjih dana mogu čuti najave da bi sportski direktor Ivica Iliev uskoro mogao da plati ceh, a to potvrđuje i izjava potpredsednika Vladimira Vuletića data "Informeru".

"Držim se u životu da svako ko ima autonomiju, je autonoman u donošenju odluka, ali i u principu odgovornosti. Sportski direktor je sam izjavio da neće biti na tom mestu ako Partizan ne bude šampion", rekao je Vuletić.

Dobar deo navijača smatra da je Ivica Iliev odgovoran za lošu selekciju igrača, odnosno to što se stiče utisak da je ekipa kvalitativno limitirana tako da ni Zoran Mirković ne može da izvuče mnogo više od onoga što pruža.

"U ovom momentu, Partizan ima pet bodova zaostatka za Zvezdom, čeka ga derbi, na svom stadionu i duboko držim da o tom derbiju svi treba da sudimo", poruka je Vladimira Vuletića.

Potpredsednik crno-belih zadužen za pravna pitanja dodao je da ne bi bilo fer suditi Ivici Ilievu na osnovu dvomeča sa Bešiktašom koji ima budžet od 120 miliona evra i kvalitativno svakako pripada evropskoj eliti.

Na osnovu rečenog može se zaključiti da će o sudbini Ivice Ilieva odlučiti 158. "večiti" derbi.

"Činjenica je da imamo različite stavove u vezi s njegovim radom. Ali, jedinstvo uprave u tom pogledu je izraženo u stavu da je ključno pitanje na kojem će se pokazati kako je izgledao prelazni rok predstojeći derbi. Nemam apsolutno ništa protiv da svako snosi svoj deo odgovornosti, uključujući i sebe", zaključio je Vuletić.

Partizan će ugostiti Crvenu zvezdu 22. septembra na svom stadionu, a tri dana ranije odmeriće snage sa Radom u odloženom meču 5. kola Super lige.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 06.09.2018
03:45

Gordost je najtezi greh ljudske prirode pa samim tim i najtezi za pobediti. Recimo imate sad Ilieva koji je faca, sportski direktor, ima fin posao, srece se sa poznatim ljudima, ide na razne promocije, medijske kampanje, srece lepe devojke koje mu se nabacuju jer ima sve to bukvalno covek je nesto. E sad vi trazite da on to sve ostavi sta znaci prizna krivicu i postane nesto drugo. A sta? Gde ce da radi, sta ce da bude, sta moze da bude, ko ce da ga uzme??? E tu se pokazuje ljubav prema klubu normalno ako je ima

avatar
Miloš Kojović
Thursday, 06.09.2018
03:02

Iako sa fan zvezde ... bolje pre derbija da odete neko jakon derbija kad jos gore napravite .... derbi sigurno dobiti necete jer je zvezdin b tim jaci od vaseg a tima tako da bolje promena sto pre iskreno zao mi je sto partizan ne igra LE. Ali sta da se radi...

avatar
aca123
Thursday, 06.09.2018
00:08

A neka odradi još jedan prelazni rok pa neka ide ,fali tu još koja bomba😂😂

avatar
nemam pojma
Wednesday, 05.09.2018
20:18

Vuletić treba da ode sa mesta podpredsednika kluba i bude postavljen na mesto pravnog savetnika kluba.

avatar
Peca Partizan
Wednesday, 05.09.2018
20:10

cela upravA NAPOLJE

avatar
RealanNis
Wednesday, 05.09.2018
19:25

Treba cela uprava da napusti a ne samo Ilijev. I vise nego da su pokazali da su nesposobni i da stvore igrace, i da dovedu sponzore, i da dovedu pojacanja. Samo problem je koga izabrati, jer na listi potencionalnih kandidata ne vidim nekoga ko ce doneti nesto posebno.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Wednesday, 05.09.2018
18:52

Potencijalni odlazak Ilieva vas neće amnestirati odgovornosti jer Iliev sigurno nije kriv zato što ne možete da rešite spor oko stadiona, što 3 godine ne možete da dobijete dozvolu za izgradnju internata, a niti je kriv što ne možete nijednog dobrog sponzora da nađete iako je klub igrao i 1/8 finale LE i zato Uprava napolje, a Iliev naravno zajedno s vama!

avatar
Апис
Thursday, 06.09.2018
07:10

Није 1/8 него 1/16 финала ЛЕ.

avatar
RIP KOBE
Wednesday, 05.09.2018
18:39

odlazak boba! konacno i to da se desi!

avatar
svojnasvome
Wednesday, 05.09.2018
18:30

Svi odlazite, sad kupujete vreme sa ilievim, prvo s djukicem a sad s njim....Trojanci mrs iz svetinje, i ti snobe debeli, ona politička ljiga iz crvenke i onaj što mu sekica do sad bila direktor agencije za stečajne upravnike......tamo gde ke bila do skoro ne ide neko ko ne odgovara vlasti....tako i ti ne ideš tamo gde ne odgovaras, a ovde si kao Trojanac bio potaman.......javi se bombasuuu gde je imati bombaš ogavni, rdja ljudska

avatar
Malo veliki covek
Wednesday, 05.09.2018
18:13

Naravno da imamo razlicite stavove. Navijaci zele dobro klubu, vi to ne zelite. Navijaci su videli za jednu polusezonu da Djukic nije dobar za Partizan, vama je bilo potrebno godinu i po dana. Navijaci vide da mi nemamo kvalitetne igrace dostojne Partizanovog grba u prvom timu, vi to ne vidite. Navijaci vide kvalitetnu decu i traze da ih ubacite u prvi tim jer su ravni sadasnjim prvotimcima, vi ste pola njih prodali. Navijaci ne znaju nista o poslovanju Partizana, jer se sve krije, iako ste obecali da ce sve biti javno. O cemu jos da pricamo?

avatar
Südkurve München
Wednesday, 05.09.2018
17:51

Vi bi trebali svi van kluba

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Wednesday, 05.09.2018
17:46

Kao i kad je Gatuzo u pitanju, samo pobeda ga ostavlja na toj poziciji, ali, i to samo do zime kad mora da dodje do smene na funkciji SD. Ili tako pa da dodje Ivan ili da je uopste ni nema i da se trener pita za sve pa i za to.

avatar
cole50
Wednesday, 05.09.2018
17:42

kakav si ti profesor, ova izjava je najveci alibi do sada,odlucicete posle derbija? pa onda ga otpustite danas jer zna se ko ce dobiti samo je pitanje sa koliko golova u mrezi

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Wednesday, 05.09.2018
17:41

Ajte vi lepo pre derbija, svi komplet..

avatar
AlexPFC
Wednesday, 05.09.2018
17:39

''Činjenica je da imamo različite stavove u vezi s njegovim radom'' -Pretpostavljam da taj neko sa različitim stavom u odnosu na većinu UO je niko drugi nego Vazura. On je imao različite stavove i u vezi Đukića pa ga je držao do iznemoglosti a i veliki je Ivicin prijatelj.
Jedva čekam Partizanov vesnik. Baš me zanima šta će sada Željko izmisliti u korist Ilieva jer ovakve priče su kružile i za Đukića pa je na kraju ipak katapultiran.

avatar
Momcilo Stojanovic
Thursday, 06.09.2018
08:17

Gledao sam sinoć Pantića,ima mnogo istine u onome šta se radi u Zvezdi i sa Zvezdom,ali to ne treba da bude njegova tema.Problem je u Partizanu i u krizi kvaliteta,a za nju je glavni krivac Iliev.Njegovo zadovoljstvo i čast kada je predstavljao "bombe"je preraslo u selektiranje najinferiornijeg,fizički,tehnički i sportski neinteligentnog rostera.Ona pljuvačina po Bjekoviću,je prosto odraz mržnje i ljubomore prema jednom uspešnom sportisti i funkcioneru koji je najviše dao, kada je bilo najteže,Partizanu.

avatar
AlexPFC
Thursday, 06.09.2018
17:16

Jučerašnji Partizanov vesnik je bio očekivan. Stavljanjem akcenta na Đurića i Bjekovića, Željko je želeo da skrene temu sa Ilieva. Zanimljivo da je isekao deo, koji su i mediji objavili, gde Vuletić priča na temu Ivicine odgovornosti i predstojećeg derbija kao merilo kvaliteta nedavno završenog prelaznog roka.
Dotakli su se i teme novca. Vuletić je naglasio da je Đurić ostavio klub u dugu od nekih 14,9 miliona a da je zbog Andrije Živkovića, neisplaćenih provizija menadžerima, neplaćenih priprema kao i nekog putovanja avionom negde već, dug veoma brzo narastao na 18 miliona.
E, sad ova uprava je u klubu dovoljno dugo, imali su prihode od nekoliko učešća u LE, prodali su dosta igrača, tvrde da su kvalitetno poslovali i da su stabilizovali klub. U ovaj tek završeni prelazni rok nisu uložili ni milion evra. Iz toga se može zaključiti da kada su već zaradili toliko novca a u igrače za ovu sezonu nisu uložili puno da je sada ukupan dug Partizana znatno manji od 18 miliona evra. Tako da je sada pravi trenutak da objave zvanično sve te cifre i da se pohvale kvalitetnim radom. Ukoliko se i pored toga bude ispostavilo da je naš trenutni dug i dalje isti ili čak veći, mogu postaviti legitimno pitanje kao obično fizičko lice a to isto mogu da urade i zvanični sudski organi po službenoj dužnosti, gde su nestale pare? U zavisnosti od rezultata istrage, prikupljenih i utvđenih dokaza a sve to u skladu sa zakonom, morale bi se preduzeti i adekvatne mere.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Thursday, 06.09.2018
09:36

Pogodio si ko ga i dalje drzi u klubu, samo se pitam cemu funkcija predsednika kad nema autoritet da presece i otpusti nesposobne.