Čekamo žreb za 2. kolo - Dva para kao poručena, ko je za izbegavanje?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.06.2018.
12:36
Izvor: Sportske.net

Sada kada znamo sve parove prvog kola kvalifikacija za LŠ potpuno je jasno koje su solucije najbolje za Crvenu zvezdu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Šampion Srbije solidno je prošao na žrebu za prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Izbegnuti su šampioni Slovačke i Jermenije, a Zvezda će u dvomeču pokušati da eliminiše Spartaks iz Jurmale.

Letonski šampion nije bauk i jasno je da bi sve osim prolaska Crvene zvezde u drugo kolo kvalifikacija bilo veliko iznenađenje.

Pošto ćemo već danas saznati ko će biti potencijalni rivali crveno-belih u drugom kolu, a kako su parovi prvog kola poznati, sada možemo da bacimo pogled na to šta bi bile najbolje solucije za Zvezdu.

Pošto će šampion Srbije biti nepovlašćen na žrebu za drugo kolo, kao potencijalni rivali izdvajaju se pobednici sledećih parova, odnosno Dinamo Zagreb i BATE Borisov koji ulaze u žreb od drugog kola.

Povlašćeni:
Ludogorec (Bugarska) - Krusejders (Severna Irska)
Alaškert (Jermenija) - Seltik (Škotska)
Suduva (Litvanija) - APOEL (Kipar)
Kork Siti (Irska) - Legija (Poljska)
Astana (Kazahstan) - Sutjeska (Crna Gora)
Olimpija (Slovenija) - Karabag (Azerbejdžan)
BATE Borisov (Belorusija)
Dinamo Zagreb (Hrvatska)
Torpedo (Gruzija) - Šerif (Moldavija)
Pobednik preliminarne runde - Malme (Švedska)

Kao što možete da vidite, boldirani klubovi su ti koji nose koeficijent pobrojanih parova ali ne mora da znači da će oni kao favoriti proći dalje.

Čini se ipak da postoje parovi koje bi valjalo zaobići, poput onog koji čine šampioni Jermenije i Škotske, a nije tajna da bi bilo lepo da Zvezda ne uđe u dvomeč sa klubovima koji se u žreb uključuju od drugog kola.

Ne moramo mnogo da pametujemo, poslednja dva pobrojana para "legla" bi šampionu Srbije kao poručeni, jer Šerif i Malme slove za favorite ali bi Zvezdi dobro došlo čak i ako nepovlašćeni timovi prođu dalje (Torpedo ili pobednik preliminarne runde).

Sve vam je jasno, čekamo rasplet od 14 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 19.06.2018
12:48

Samo ne Dinamo Zagreb da nas posle UEFA ne izbaci za zelenim stolom, a sve druge ekipe nisu neko koga jedna Zvezda treba da se plasi.

avatar
La bestia negra
Tuesday, 19.06.2018
12:48

Sa njim u prvih 6,7 najplacenijih igraca su iz Junajteda tj prva 3 i Lukaku,a rezultata i igre nigde,ljudi od odlaska Fergusona ne znaju sta rade.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Tuesday, 19.06.2018
19:38
avatar
La bestia negra
Wednesday, 20.06.2018
11:24
avatar
Carina_11303
Tuesday, 19.06.2018
12:48

Plan je igrati protiv Barselone, Sitija i koga sve ne, a sad fantazirati sta i kako u drugom kolu kvalifikacija. A ne vidim i zašto bi osrednji seltik bio problem