Čekajući "Zvezdino proleće"

 • Autor: Miloš Marković

 • 09. februar 2012.

 • 10:53

 • Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Mesec dana je prošlo od početka priprema, trener Crvene Zvezde sumira dosadašnji posao i uverava navijače da crveno-beli imaju sve sastojke za uspešno proleće.

Optimizam preovladava kod Roberta Prosinečkog koji je prezadovoljan, kako uslovima rada u Antaliji, tako i zalaganjem i radom svojih igrača.

On kaže da od Budve pa do danas mora biti prezadovoljan onime što su njegovi momci pokazali. Prema njegovom mišljenju Zvezda je zrelija, igra sve bolje i nema razloga da se ne nastavi u istom ritmu.

U odnosu na jesenji deo prvenstva, ekipa je podmlađena i osvežena igračima koji su stvorili crveno-beli tim kakav je Robi zamišljao od svog dolaska na Marakanu.

„Ekipu su pojačali mladi momci koje sam birao i na čijem sam dolasku insistirao.“

„Moje ideje su se poklopile sa stavovima čelnih ljudi u klubu i najzad Crvena zvezda može da se pohvali talentovanom ekipom, sastavljenom od perspektivnih igrača koji su budućnost srpskog fudbala. Naravno, baza je u omladinskoj školi, ali i u Sopotu koji predstavlja predvorje za ulazak u prvi tim. Istakao bih da smo napravili zdravu konkurenciju kojom dominira dobra atmosfera, a kad je tako nema sumnje da će se momci lakše spremiti za velika iskušenja koja ih očekuju za manje od mesec dana.“

Prosinečki ističe da je u Zvezdu stiglo najbolje što Srbija u ovom trenutku poseduje. Zdrava konkurencija preduslov je dobrih rezultata koji će, kaže, sami doći.

„Selektirali smo najbolje što Srbija u ovom trenutku poseduje."

"Pa, sve su to mladi reprezentativci, fudbalski ponos i istakao bih da im je mesto u Crvenoj zvezdi. Pogledajte samo kako su se brzo uklopili Milunović, Mladenović, Maksimović...zatim, iskusni Mirić svojim ponašanjem predstavlja pravi primer mlađim igračima. Ne zaboravimo na Krnetu, Đuričkovića, Ožega čiji je talenat fascinantan! Pohvalio bih i Tošića koji je sjajan na poziciji štopera, ma srećan sam zbog njegovog povratka u Beograd. U suštini ja sam prezadovoljan. Imam sve, veliki broj igrača, zdravu konkurenciju i rezultati će stići po inerciji.“ rekao je Prosinečki.

Strateg Crvene Zvezde ističe da i pored velikog broja pojačanja najveća boljka ostaje napad. Stigao je Kasalica, tu je i Asamoa, Kaluđerović je otišao put Dalekog istoka.

„Kasalica nam je bio prvi pik i mi smo ga doveli, tu je i Asamoa koji se još uvek prilagođava na naš stil rada. Andrija je otputovao u Kinu i nadam se da će na obostrano zadovoljstvo postići dogovor sa novim klubom. U slučaju da se to ne desi mi ćemo ga sačekati raširenih ruku, jer, ne zaboravimo radi se o našem najefikasnijem igraču. Zdrava konkurencija je uvek dobrodošla.“ ističe on.

Hrabri činjenica da je strateg crveno-belih izuzetno zadovoljan i optimistički raspoložen kada je u pitanju nastavak prvenstva koji ne može da dočeka.

„Verujte, već sad se radujemo mečevima sa najvećim rivalom koji nas očekuju u narednim mesecima.“

„Svesni smo svi da Zvezda mora da pobeđuje. Nema alibija, ma koliko mlada ekipa bila rezultat ne sme da se dovodi u pitanje. Uveravam sve kojima je crveno-belo u srcu – nećemo izgoreti, neće nam dozvoliti naš kvalitet i naš karakter. Moramo uživati. Ja se veselim kad pomislim na Večiti derbi, a tako razmišljaju i igrači. Velike utakmice prave veliku atmosferu, stvaraju pobednike i jedva čekam da sve počne. Moramo biti iskreni, deset bodova je ogroman zaostatak ali moramo pokušati. Kruna svega biće taj meč protiv crno-belih.“ poručuje trener Crvene Zvezde Robert Prosinečki.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari