Čeka nas ''evropski večiti derbi'', hoće li i organizacija biti evropska?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 11.12.2017.
10:42
Izvor: Sportske.net

Da li će u sredu u Humskoj biti primenjene sve one mere koje od naših klubova UEFA zahteva kada igraju na evropskoj sceni?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Znate već da pred svaku evropsku utakmicu naši klubovi danima upozoravaju svoje navijače da se ponašaju sportski, da ne izazivaju ni najmanje incidente zbog drakonskih kazni koje im prete iz UEFA...

Utisak je da kako sezona odmiče ti apeli polako daju rezultat, iako ima još stvari koje je UEFA zamerila našim klubovima i zbog kojih i Zvezda i Partizan strepe od predstojećih odluka disciplinskih organa posle najnovijih mečeva u Ligi Evrope.

Nadamo se da ovoga puta kazne neće biti poput onih koje je iskusio Partizan u uvodnom delu ove sezone, kada je zbog ispada svojih navijača morao dva meča na svom terenu da odigra pred praznim tribinama (Videoton i Dinamo Kijev).

Međutim, posle svega se postavlja pitanje zašto se i na domaćoj sceni ne primenjuju isti aršini koje UEFA propisuje u Evropi. Dakle, bez bakljade, bez ubacivanja bilo kakvih predmeta na teren, bez političkih transparenata i skandiranja - samo sportsko navijanje! Pa je l' to toliko teško?

Videli smo juče, na primer, šta se dešavalo u Kruševcu. Nažalost, to nije jedini primer kada je domaća scena u pitanju. Šta mislite kako bi posle jučerašnjih incidenata prošli i jedni i drugi da se kojim slučajem utakmica igrala na nekoj evropskoj sceni (i na nekom mnogo boljem terenu)?

Ali, ovde se, kako reče trener Napretka Milorad Kosanović, nekima previše toleriše, pa onda i ne čudi što naši navijači nisu naviknuti na evropske standarde ponašanja i što strepimo pred svaku evropsku utakmicu da li će neki ''neodgovorni pojedinac'' iz publike da napravi nekakav incident i naškodi svom timu.

Nadamo se da će makar u sredu organizacija biti na najvišem, evropskom nivou, Partizan i Zvezda posle sjajnih rezultata na međunarodnoj sceni to zaslužuju!

Valjda su i njihovi navijači svesni toga, valjda su se konačno navikli na ono što se u Evropi od njih traži. Zašto se tako ne ponašati i na domaćoj sceni?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Tuesday, 12.12.2017
10:52

Hoćete li da navijači dođu na utakmicu ili pozorišnu predstavu? Da li su obavezni sako i kravata?nDa se razumemo, protiv sam ubacivanja predmeta na teren, ali i navijači imaju pravo na svoje mišljenje. Sloboda mišljenja i govora su temelj civilizacije! Sve navijačke grupe u Srbiji imaju slično mišljenje, i iskazuju ga zbog na utakmicama jer jedino tamo mogu, na TV-u imate samo korektne političare.

avatar
Volem Vosu
Monday, 11.12.2017
12:21

Aha, ako ne bude mrtvih onda je to prihvatljiv derbi.

avatar
DR DRE
Monday, 11.12.2017
11:46

Hoce, hoce, i sudija ce isto biti evropski...