Čaušić došao po duplu krunu, Mrkela potvrdio pisanje medija

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 03.09.2018.
12:33
Izvor: Sportske.net

Povratnik u crveno-beli dres spreman je na žestoku konkurenciju u timu.

Epa/Milan Kammermayer
Epa/Milan Kammermayer

Povezane vesti

Goran Čaušić se vratio u Crvenu zvezdu i potpisao je trogodišnji ugovor, a na predstavljanju medijima rekao je da ne želi da se vraća u prošlost, već da gleda u budućnost i da želi da osvoji duplu krunu sa Crvenom zvezdom.

"Zadovoljstvo mi je da sam se vratio kući posle šest i po godina. Proveo sam ovde 20 godina, otišao sam kako sam otišao, ne baš najlepši način, ali da se ne vraćamo na to, najbitnije mi je da sam došao ovde, u najlepšem trenutku za Crvenu zvezdu.

Jedva čekam da odradim prvi trening sa ekipom, to će biti tek u četvrtak. Imamo dobar fond, igramo na tri fronta, ali je Zvezda spremna, na svakoj poziciji ima dva dobra igrača i može da iznese sezonu
", rekao je Čaušić.

On igra na poziciji zadnjeg veznog, gde je možda i najveća konkurencija u timu, da li te to plaši?

"Ne plaši me, bitno je da imamo mnogo igrača, pogotovo na sredini terena, jer igramo na tri fronta. Najbitnije je da svako da svoj maksimum", kazao je on.

Čaušić je sarađivao sa Vladanom Milojevićem u mlađim kategorijama.

"Poznajemo se, znam njegov rad i neće mi biti problem da se adaptiram. Pričali smo, rekao mi je da bi voleo da me vidi u Crvenoj zvezdi, da sarađujemo ponovo, meni je to bilo dovoljno da dođem ovde", rekao je Čaušić.

Novi igrač Zvezde dolazi iz Rusije, gde je igrao za Arsenal iz Tule, u kome je sarađivao sa nekadašnjim trenerom Zvezde Miodragom Božovićem.

"Čuli smo se. Čestitao mi je na potpisu, poželeo mi je sve najbolje. Proveli smo prelepih godinu dana i možda ćemo ponovo sarađivati", rekao je Čaušuić.

Ti si jedan u nizu igrača koji se zaobilaznim putem vraća u prvi tim, zašto je to tako?

"Rekao sam da se ne bih vraćao na to. Sada se radi mnogo drugačije. Tako je bilo u to vreme, najbitnije mi je da sam ponovo ovde, da radim ono zbog čega sam počeo da igram fudbal - da osvajam trofeje sa Crvenom zvezdom, odnosno da uzmem duplu krunu", rekao je Goran Čaušić.

Sportski direktor Mitar Mrkela otkrio je da kontakt sa Čaušićem traje jako dugo.

"Uvek mi je zadovoljstvo kada mogu da predstavim igrača koji će pojačati Crvenu zvezdu, a najveće mi je zadovoljstvo kada je to igrač iz omladinske škole sa kojim sam godinama sarađivao. Pričali smo i prošle godine, a u junu smo obnovili razgovore.

Tada smo stisli ruku i rekli da će se ove godine to desiti. Bilo je nekih administrativnih problema, ali mislim da Čaušić dolazi u pravom trenutku u Crvenu zvezdu. Igra na poziciji zadnjeg veznog, a može i ofanzivnije. Verujem da je veliko pojačanje
", rekao je Mrkela.

On je potvrdio i navode slovačkih medija da je klub zainteresovan za igrača Spartaka iz Trnave Erika Jirku, koji je cilj za zimski prelazni rok.

"Jirka je izvanredan igrač, igrao je protiv nas dve utakmice i Crvena zvezda je zainteresovana za njega", kratko je rekao Mrkela.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke