CAS - Odluka o "slučaju dron" do 13. juna!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 18.04.2015.
10:24
Izvor: Sportske.net

Sud za sportsku arbitražu u Lozani saopštio je da će odluka povodom žalbi koje su uložili FS Srbije i Albanije na presudu UEFA u "slučaju dron" biti doneta pre 13. juna i nastavka kvalifikacija.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Fudbalski savezi Srbije i Albanije moraće da sačekaju najkasnije do 13. juna na odluku Suda za sportsku arbitražu kojem su podneli žalbe na kaznu UEFA posle međusobnog susreta koje su dve reprezentacije odigrale u Beogradu krajem 2014. godine.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani saopštio je da će konačna odluka o "slučaju dron" biti doneta do 13. juna, kada će biti odigrane utakmice 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Podsećamo da su predstavnici FS Srbije i Albanije u četvrtak i petak izneli svoje kontra argumente pred komisijom Suda za sportsku arbitražu povodom kazni Unije evropskih fudbalskih asocijacija.

UEFA je utakmicu igranu 14. oktobra u Beogradu registrovala službenim rezultatom (3:0) u korist Srbije ali je za "zelenim stolom" oduzela "Orlovima" bodove koje im je dodelila.

Prekid je iniciran unošenjem drona sa zastavom "velike Albanije" ali i reakcijom reprezentativaca gostujuće selekcije kada su srpski fudbaleri želeli da uklone zastavu sa terena.

Usledilo je utrčavanje navijača na teren i prekid posle kojeg su reprezentativci Albanije odbili da se vrate na teren.

Fudbalski savez Srbije kažnjen je zbog incidenata sa 100.000 franaka i dve utakmice igranja pred praznim tribinama, dok je Albanija kažnjena samo novčano.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke