Čarlama na Čairu - Radnički se vratio u velikom stilu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.07.2018.
22:51
Izvor: Sportske.net

Ubedljiva pobeda Radničkog iz Niša u prvoj evropskoj utakmici posle više od tri decenije. Plasman u drugo kolo više se ne dovodi u pitanje.

Beta/Saša Đorđević/Ds
Beta/Saša Đorđević/Ds

Povezane vesti

Dočekao je Niš evropsku utakmicu Radničkog, a puleni Nenada Lalatovića potrudili su se da 12. jul jul 2018. godine ostane upisan velikim slovima u klupsku istoriju.

Radnički je u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope nadigrao i ubedljivo savladao Gziru 4:0 (1:0) tako da već sada možemo da kažemo da će "Real sa Nišave" igrati u drugom kolu.

Domaći su na vreme otvorili protivnika, novajlija Radovan Pankov bio je najviši u skoku i glavom sproveo loptu pod prečku protivničkog gola za vođstvo Radničkog od 1:0.

Mogao je Radnički da uveća prednost do odlaska na odmor, ali je "vatromet" svakako usledio u nastavku. Petar Grbić je pokazao da će biti veliko pojačanje za Radnički i upravo je on u 53. minutu sjajno prošao po desnoj strani i asistirao Haskiću koji je samo sproveo loptu u mrežu.

Drugi gol domaći su postigli u 53. minutu, a samo dva minuta kasnije pada i treći. Stanisavljević je bio asistent a Marko Mrkić strelac trećeg gola za tim Nenada Lalatovića.

Meraklije Radnicki Nis
Foto: Sportske.net/Ivan Cvetković

Ređale su se prilike pred golom Gzire i nakon trećeg gola. Mrkić i Haskić su morali bolje da reaguju posle centaršuta sa leve strane, dok Mićić nije imao sreće posle topovskog udarca kojim je "slomio" prečku.

Pet minuta pre kraja Nermin Haskić stiže do drugog gola na meču, a Radnički do četvrtog, poslednjeg u prvoj evropskoj utakmici koju je klub iz Niša odigrao posle 35 godina.

Recimo i to da je Nenad Lalatović u samoj završnici morao na tribine i to zbog činjenice da je loptu koja je izašla u aut počeo da pimpluje što je razbesnelo protivničke igrače pa se stvorila i gužva na atletskoj stazi.

Revanš je na programu za sedam dana i on bi trebalo da predstavlja rutinu. Ukoliko uspešno prođu Gziru fudbalere Radničkog u drugom kolu čeka bolji iz dvomeča Makabija i Ferencvaroša.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 13.07.2018
13:41

Kad se kisele i krčkaju po 13 i više sati, a eto to vam se dešava, komentari često izgube smisao.

avatar
prike
Friday, 13.07.2018
09:06

Grbic i Pankov velika pojacanja, odmah se vidi. Noma bolji nego prethodne dve sezone, pravi vodja. Jos su neuigrani i skripi u odbrani, pogotovu golman. Atmosfera na stadionu fantasticna, citave porodice u publici. Divno vece na Cairu.

avatar
magister
Friday, 13.07.2018
00:17

Bravo! Možda protivnik i nije neki, ali je igra bila sjajna, povezana, puna energije, dobro uklopljene novajlije - Pankov, Grbić, Haskić... puno brzih akcija, probijanja Grbića, odlična igra veterana Mićića i jedna fenomenalna prečka sa skoro 30m.