Čaki se adaptirao, evo šta kaže o pritisku i atmosferi u Partizanu

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 28.02.2018.
11:01
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Novajlija iz redova fudbalskog kluba Partizan Slobodan Urošević govorio je o adaptaciji u novoj sredini, pritisku koji sa sobom nosi crno-beli dres i tome kako je dobio nadimak.

Epa/Martin Divisek
Epa/Martin Divisek

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije angažovao je ove zime petoricu novih igrača među kojima je bio i levi bek kruševačkog Napretka Slobodan Urošević.

Bivši omladinski reprezentativac Srbije govorio je za zvanični klupski sajt o tome kako se uklopio u novu sredinu, šta sa sobom nosi igranje u Partizanu ali i kako je dobio nadimak Čaki.

"Nadimak sam dobio još u osnovnoj školi. Tada je bila popularna serija 'Mješoviti brak' u kojoj je jednu od glavnih uloga imao glumac Viktor Savić koji je tumačio lik fudbalera Bobana Čančara. Kako mi je ime Slobodan, a nadimak mi je u to vreme bio Boban, drug me jednom prozvao po liku iz serije Čaki što je ostalo i do danas", otkriva Urošević.

Na prve četiri utakmice u prolećnom delu sezone Slobodan Urošević je na terenu proveo svih 360 minuta što znači da se odmah izborio za ulogu startera.

"Velika mi je čast što mi je ukazana ta prilika koju sam, nadam se, dobrom igrom opravdao. Bio je sjaajan osećaj igrati dve evropske utakmice pred našom publikom, kako u Humskoj tako i u Plzenu. Žao mi je što nismo prošli dalje, jer smo dali sve od sebe", kaže Urošević.

Rezultati na startu prolećnog dela sezone nisu najbolji ali više od toga brine način na koji Partizan igra. Urošević ipak tvrdi da je atmosfera u ekipi odlična.

"Atmosfera u klubu je odlična. Prema meni su svi super i drago mi je da su me prihvatili kao da sam ovde već duže vreme. Najviše se družim sa Vladimirom Đilasom, ali i sa svima imam odličan odnos. Očekivao sam da je atmosfera u ovako velikom klubu baš na tom nivou, ali nisam znao da ću se ovako brzo prilagoditi ekipi što mi je posebno drago", dodaje levi bek Partizana.

Sa prelaskom u veći klub dolazi i veći pritisak.

"Pritisak postoji, ali sam od početka karijere naučio da se nosim sa tim, pa mi to ne predstavlja problem. Trudim se da uvek dam sve od sebe i da opravdam ukazano poverenje", ističe Urošević.

Narednu prvenstvenu utakmicu Partizan će odigrati u subotu od 14.30 protiv Radničkog iz Niša, kluba koji gaji veliko rivalstvo sa bivšim klubom Slobodana Uroševića.

"Još dok sam igrao u Napretku mečevi protiv Radničkog su se smatrali derbijem. To je uvek bio težak protivnik za Napredak, ali je samim tim uvek postojao veliki motiv za pobedu. U Partizanu je svaka utakmica imperativ i nerešen rezultat nije dobar. Svaka ekipa sa nama igra iznad svojih mogućnosti, a Partizan mora da u tom ritmu bude svako kolo", zaključio je Urošević.

Partizan šest kola pre kraja ligaškog dela prvenstva ima 11 bodova manje u odnosu na Crvenu zvezdu tako da više nema prava na kikseve ukoliko želi da zadrži barem teoretske šanse za odbranu titule.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budimo.ljudi
Wednesday, 28.02.2018
14:45

Dobro se pokazao, i Cucin se čini kao dobar igrač, nadam se da ćemo konačno naredne sezone imati bolje bekove nego prethodnih godina

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Wednesday, 28.02.2018
12:26

Tebi momče svaka čast, samo nastavi 👏