Čačani se oglasili saopštenjem: "Anđelovski skrojio rezultat, FSS da reaguje"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 30.10.2017.
17:50
Izvor: Sportske.net, boracfk.com

Nakon najavljene vanredne sednice Upravnog odbora FK Borac koja je zakazana posle jučerašnje utakmice sa Partizanom, superligaš iz Čačka oglasio se zvaničnim saopštenjem za javnost.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Nedugo nakon završetka jučerašnje utakmice sa Partizanom iz fudbalskog kluba Borac stiglo je obaveštenje da će u ponedeljak biti održana vanredna sednica Upravnog odbora superligaša iz Čačka.

Članovi Upravnog odbora FK Borac analizirali su događanja na jučerašnjoj utakmici, a tim povodom je tokom popodneva izdato zvanično saopštenje za javnost.

Saopštenje fudbalskog kluba Borac iz Čačka nalazi se na zvaničnom klupskom sajtu, a mi ga prenosimo u celini.

"Cela fudbalska Srbija je bila svedok perfidnog suđenja Novice Anđelovskog iz Kačareva koji je svojim odlukama direktno uticao na ishod utakmice protiv Partizana. Više od osamdeset minuta arbitar Anđelovski je utakmicu vodio po pravilima fudbalske igre, dozvolivši igračima oba tima da se fer i korektno bore za što bolji rezultat. Kada je uvideo da se naš tim, iako poslednjeplasirani na tabeli, hrabro odupire aktuelnom šampionu, preuzeo je stvar u svoje ruke. Olako je u 88.minutu pokazao na belu tačku, ali mu je očigledno naš golman Bajić poremetio planove. Stručni štabovi oba tima su od strane četvrtog sudije usmeno obavešteni da je drugo poluvreme produženo za četiri minuta. Kada je pomenuta nadoknada već odavno istekla, očigledan prekršaj gostujućeg igrača na 20 metara od gola Borca je preinačio u slobodan udarac za goste. Partizan je do pobedonosnog gola stigao na isteku sedmog minuta nadoknade, čime je u vodu bačen sav trud naših igrača kojima odajemo puno priznanje za vitešku borbu protiv renomiranog rivala. Time je sudija Anđelovski direktno skrojio rezultat, koji je svakako bio na štetu našeg kluba.

Borac je već nekoliko puta ove sezone bio oštećen, ali bez obzira što smo u nezavidnoj situaciji na tabeli nismo dizali glas. Jesmo trenutno poslednji, ali ne možemo dozvoliti da nam se oduzme pravo da se u svakoj utakmici časno i pošteno borimo za bodove koji nam znače spas. Ispadao je Borac u svojoj 91 godinu dugoj istoriji iz lige, ali uvek posle sportske borbe na terenu, čestitajući rivalima koji su bili bolji. Zbog svega toga tražimo od svih fudbalskih organa da se maksimalno potrude kako bi nastavak prvenstva protekao u regularnoj atmosferi. Ne upiremo prstom ni na koga, ali se jednostavno moramo braniti od anomalija koje su zahvatile naš fudbal. Ovoga puta je Anđelovski bio nemilosrdan egzekutor nečijih naredbi na štetu Borca. Klub ovako svetle i duge tradicije ne sme ostati nem, ali još jednom upozoravamo da je crvena lampica za uzbunu već pregrejana.

Borac već decenijam ima izuzetnu saradnju sa Fudbalskim savezom Srbije i s pravom očekuje da će kuća fudbala preduzeti određene poteze i sankcionisati ovakve događaje. Upravo arbitraža Anđelovskog tera publiku sa stadiona i potire sve ono što se pozitivno dešava u srpskom fudbalu, a tu mislimo na plasman reprezentacije na Svetsko prvenstvo, ali i uspehe naša dva najveća kluba na međunarodnoj sceni.

Borac će se i u nastavku sezone časno boriti za svaki bod, dok god postoji bilo kakva šansa da se izađe iz trenutne rezultatske krize. Na to nas jednostavno tera tradicija koje su gradile generacije čačanskih fudbalera, ali i generacije koje dolaze. Verujemo i nadamo se da će ovo biti poslednji put da se nakon jedne dobre i kvalitetne utakmice bavimo osobom, koja je očigledno zalutala na fudbalski teren
" navodi se u saopštenju FK Borac iz Čačka.

Podsećamo da je Partizan u nedelju savladao Borac u Čačku rezultatom 2:1 u okviru 15. kola Super lige, a domaći su bili nezadovoljni odlukom sudije Anđelovskog koja je prethodila pobedonosnom golu crno-belih.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zg partizan igokea
Monday, 30.10.2017
23:22

FSS i ove godine gura penaltizan da postane sampion. Polovinu utakmica zatvore, a ono sto ne mogu, posalju svoje sudije. Moramo biti duplo bolji od njih da bi osvojili titulu...

avatar
Tuesday, 31.10.2017
00:41

Pa da, kao što je i bilo poslednji put -32

avatar
MARCO NICO
Monday, 30.10.2017
21:59

Sponzori Borca su firme novog predsednika KKP, e, to moze samo u Srbiji...

avatar
babaroga
Monday, 30.10.2017
22:35

Pa moglo je i da predsednici jednih klubova sede u upravnom odboru drugog koji igra u istoj ligi. Sta je ovo prema tome? Eno ga i Loncar sad sta radi... A mislio sam da je s tom sramotnom praksom zavrseno.

avatar
DR DRE
Tuesday, 31.10.2017
08:53

Mislis na Simovica i Sekulica? :-D Siguran sam da niko ne bi razumeo na sta mislim kad ne bih objasnio, predsednik KKP sponzorise klub koji radi protiv FKP, rivalstvo izmedju struja se nastavlja i projektuje i na ove stvari. Inace, naravno da postoje firme koje sponzorisu klubove iz razlicitih sportova u istoj zemlji, samo nisam dodao sta to sponzorisanje na nasem primeru znaci i kako se reflektuje, nisam dodao sta radi klub koji dobija te pare.

avatar
Mads87
Monday, 30.10.2017
21:03

Sta mene fascinira kod tebe je sto uvek tvrdis totalno suprotno.Sad ne samo da kazes da je partizan pobedio totalno regularno (sto netvrdim da nije ) nego cak ides dotle da kazes da je sudija navlacio za borac.Ja ne mogu da kazem kraj te utakmicejeste cudan sacuvaj boze ali to ne mora da znaci da je nesto namesteno i navlaceno samo deluje jako cudno

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 30.10.2017
20:15

Nazalost dzaba sve,dokle god oni igraju do 120og,dok imaju preko penala po mecu,dok sami biraju sudije i sami sebi dosudjuju penale sta da radis,svaka titula Zvezde vredi ko njihovih 10.

avatar
Monday, 30.10.2017
19:56

Borcu i igračima Borca svaka čast, nadam se da će da izbore opstanak i da će protiv svakog kluba da pruže ovako dobru partiju. Citat: ...ali se jednostavno moramo braniti od anomalija koje su zahvatile naš fudbal.nnAnomalija, nego šta, partizanomalija

avatar
Lav
Monday, 30.10.2017
19:28

Trebali ste izaci sa terena kod slobodnog udarca.. Ovako nista niste uradili.. Kao sto je Vosa ucinila u finalu Kupa.. I tako dva , tri puta pa da vidimo da li ce smeti ovako sramno da sude...

avatar
36 Dado
Tuesday, 31.10.2017
00:06

Pa onda bi trebali zbog vas da zatvore srpsku ligu.Zamisli tek tu pravdu😂😂😂

avatar
MARCO NICO
Monday, 30.10.2017
19:16

Svima vama kojima naknadno proradi pamet i koji nadjete za shodno da se zalite na sudjenje bas i jedino protiv Partizana, zelim sve najgore. Djubrad...

avatar
Povratak kralja 59
Monday, 30.10.2017
18:58

Novica Anđelovski vam je priznao neregularan gol kojim ste došli do izjednačenja, a onda ste na svakojake načine krali vreme, a jedan od načina je bio ubacivanje lopte iz auta dok je igra u toku s loptom kojom se igra što je za žuti karton, plus je nesportski gest jer je namerno loptom koja nije bila u igri napucan protivnički igrač što je takođe žuti karton. Znači priznat vam neregularan gol, nije vam isključen igrač. Kako je sudija tolerisao Čađenovića da bi na kraju pokazao tek prvi žuti kod skrivljenog penala je školski primer kakva igra se protežira nad Partizanom od strane srpskih sudija.