Butorović: "Ne kažnjavajte nas što dobro radimo!"

 • Autor: Miloš Marković

 • 28. januar 2013.

 • 14:12

 • Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Prvi čovek fudbalskog kluba Vojvodina, kako sam kaže, preduzeća koje vodi svakodnevnu borbu za bolje sutra, održao je konferenciju za medije na kojoj je pozvao državu da ne kažnjava njegov klub zbog dobrog poslovanja.

Butorović:
Foto: fkvojvodina.rs

Tema konferencije za medije održane u Media centru FC „Vujadin Boškov“ bila je funkcionisanje Vojvodine kao preduzeća i kratka analiza rada u minuloj godini, kao i planovi za 2013. godinu.

Mnogobrojnim novinarima obratio se Ratko Butorović koji je izneo svoje utiske i preneo jasnu poruku državnim organima.

„Kao što znate, ja sam predsednik našeg preduzeća i sa članovima Upravnog Odbora vodim svakodnevnu borbu za bolje sutra. Svi smo mi volonteri i za naš rad ne primamo nikakvu novčanu nadoknadu. “

„Kako bi zadovoljili visoke kriterijume Evropske Unije koja ima potrebu da uposli „kvalitet i znanje“, naše preduzeće se veoma uspešno transformisalo i uhvatilo u koštac da osposobljavanjem i angažovanjem kvalitetnih kadrova bude ravnopravan partner preduzećima u Evropi koja se bave istom delatnošću kao i mi. “, rekao je Butorović.

Prvi čovek novosadskog kluba ističe da Vojvodina znanjem, energijom i dobrim kadrovima može da bude konkurent i u evropskim okvirima.

„Mi kao rukovodeći kadar, najozbiljnije smo shvatili poruke gospodina Dinkića i ljudi iz Vlade Republike Srbije da samo izvozom, proizvodnjom i kvalitetom naša zemlja može doći u poziciju privredne stabilizacije. Vođeni upravo ovakvom idejom, podredili smo se osnovnom cilju : Radu i stvaranju „znanja i kvaliteta“ kojeg možemo transferisati u zemlje Evropske Unije. “

„Svesni da samo znanjem, energijom i dobrim kadrovima možemo konkurentno funkcionisati u zemljama Evropske Unije, ulažemo ogroman napor i novac zarad idealnih infrastrukturnih uslova nepohodnih za stvaranje još većeg „znanja i kvaliteta“. Naše preduzeće raste, jer više je mladih članova-dece, što od nas zahteva gradnju novih infrastrukturnih objekata, što matematički izraženo iznosi 1500 kvadratnih metara prostora koji su u završnoj fazi izgradnje .“, rekao je on.

Kako dodaje, poslednji potezi Uprave, konkretno prodaja igrača velikim evropskim klubovima, pokazuju da Evropa ima razumevanja za Vojvodinu koja lagano postaje prepoznatljiv brend.

„Zemlje Evropske Unije prate naš rad, iskazuju interesovanje za naše „znanje i kvalitet“ što rezultira dobrim transferima izraženim u evrima. “

„Naše preduzeće postaje poznati brend u Evropi, o nama se u Evropi priča jer transferi „znanja i kvaliteta“ koje ostvarujemo u Nemačkoj, Holandiji, Španiji, Švajcarskoj, Rusiji, Italiji...pojačavaju neophodan „kvalitet“ preduzeća u pomenutim zemljama, a koji do sada nisu imali. Preduzeća iste delatnosti iz Evropske Unije imaju mnogo savremeniju tehnologiju od nas ali na njihovu žalost nemaju formulu za finalizaciju „znanja i kvaliteta“ na pojedinim pozicijama u njihovim preduzećima. “, istakao je Butorović.

Kada je u pitanju formula uspeha, o njoj nije mogao da govori, ipak osvrnuo se i na rpoblem sa kojim se njegovo preduzeće susreće.

„Ta formula će na današnjoj konferenciji ostati jedina TAJNA koju ne možemo otkriti. Svi prezentovani podaci našem preduzeću naizgled donose mir i spokojstvo. Ali nije tako! Zebnju i hladnoću svima nama zaposlenim u preduzeću stvaraju samo tri slova : P.D.V. Stručnim jezikom rečeno PDV-e na transfere našeg „znanja i kvaliteta“ u zemlje Evropske Unije. “

„Naše preduzeće ne traži nikakvu pomoć, plakete, priznanja ..koja se dodeljuju dobrim privrednicima i izvoznicima. Tražimo samo jedno : Molimo Vas nemojte nas kažnjavati što izvozimo u EU i molimo da nam niko ne uzima ono što mu ne pripada . Iako smo preduzeće, jedno od najvećih izvoznika u AP Vojvodini, nas nikada niko iz Pokrajine i države nije posetio i rekao bar lepu reč o našoj deci, zaposlenima. Verovatno ne znaju našu adresu. Ali zato sve inspekcije i poreski organi našu adresu znaju na pamet. Mnoga preuzeća koja se bave istom delatnošću kao i mi, verovatno imaju sličnih ili još većih problema. “

„Iskreno podržavamo sve državne organe koji ulažu veliki napor da pomognu ova preduzeća. Nesebično nudimo svoju pomoć našim prijateljima jer bez ozdravljenja tih preduzeća naša zajednička glavna delatnost će umreti!“, zaključio je prvi čovek Vojvodine.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari