Bunjevčević: "Pojedincima smeta što smo na Mundijalu"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 13.11.2017.
16:32
Izvor: Sportske.net

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, Goran Bunjevčević, istakao je da mu nije jasno zašto pojedincima smeta uspeh naše reprezentacije.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Goran Bunjevčević nije bio presrećan kada je video neke od naslova u medijima nakon smene Slavoljuba Muslina. On je istakao da nekome smetaju uspesi naše reprezentacije.

"Izgleda da nekome, ne bih rekao mnogima, ali da pojedincima smeta što se reprezentacija Srbije plasirala na SP u Rusiji. I ne samo to, smeta im i što mlada reprezentacija ima odlične rezultate u grupi. A osporavali su Đorovića, koliko se sećam, takođe. Mlađe kategorije su opet veoma uspešne, ali da krenemo redom sa rezultatima koji su ostvareni od septembra ove godine:

1. Srbija se plasirala kao prva u grupi na Svetsko prvenstvo
2. Mlada selekcija je prva u grupi sa četiri pobede iz četiri utakmice
3. Selekcija do 19 godina prošla prvi krug kvalifikacija
4. Selekcija do 17 godina prošla prvi krug kvalifikacija
5. Ženska selekcija do 17 godina prošla prvi krug kvalifikacija
6. Ženska selekcija do 19 godina prošla prvi krug kvalifkacija
7. Futsal reprezentacija je učesnik EP u Sloveniji"
, bile su reči Gorana Bunjevčevića.

Nema sumnje da FSS i naše reprezentativne selekcije imaju rezultate na nivou ili iznad nivoa očekivanja, a Bunjevčević je ironično rekao da rezultati nisu bitni.

"Rezultati sada izgleda više nisu važni. Do pre godinu dana svi su govorili kako nemamo šta da tražimo u kvalifikacijama, da ćemo opet ostati bez plasmana na veliko takmičenje, a sada je sve to nevažno. Ovde se radi o tome da se napadi pojedinaca zasnivaju na činjenicama da menadžeri više ne mogu da sastavljaju tim, kao što su to činili ranije. Zbog toga smo, između ostalog, postigli zapažene rezultate u poslednjih godinu i po dana. U FS Srbije ne postoji haos, ne postoji privatizacija, niti bilo šta od onoga što se u negativnom kontekstu pojavljuje u javnosti. Rezultati su očigledno merilo uspeha ili neuspeha samo kad ih nema. Oni koji žele, sigurno nas neće destabilizovati. Nastavićemo da radimo, zato što za razliku od mnogih, mi ipak imamo rezultate koji stoje iza nas", istakao je on.

Srbija nema selektora, vršilac dužnosti je Mladen Krstajić, nekadašnji reprezentativac. Na pitanje kada će Srbija imati selektora, Bunjevčević je odgovorio da će sve biti rešeno do kraja godine.

"Ne znam kada se pojavila izjava bilo kog funkcionera FS Srbije da se pregovara sa bilo kim oko angažmana. Činjenica da nismo razgovarali ni sa jednim kandidatom jasno govori da onda niko nije ni mogao da odbije poziciju selektora, kad nikome nije ni ponuđeno. Uskoro ćemo sesti i pričati sa onima za koje procenimo da bi mogli da budu rešenje. Mnogi se nude... Posle imenovanja selektora saopštićemo koji su ciljevi na SP kao i u narednom ciklusu kvalifikacija za EP na kojem nismo bili 20 godina, kao što smo to saopštili i po imenovanju prethodnog selektora na početku kvalifikacija za SP u Rusiji", rekao je on.

Srbija je trenutno na turneji po Aziji, a Bunjevčević je rekao da je savez dosta zaradio od ove turneje, kao i da je ona bila ključna za mlade igrače.

"Mislimo da je politika Saveza za utakmice protiv Kine i Južne Koreje bila da nastupe zabeleže pre svega mladi igrači i da tim potezom obezbedimo njihovo igranje za Srbiju u budućnosti. Da se ne dogodi novi slučaj Marka Arnautovića. Debitovali su Sergej, Veljković... Velika je stvar za srpski fudbal što će oni i momci poput njih sigurno biti oslonac nacionalnog tima u narednih deset godina. Debitovaće najverovatnije i Radonjić koji takođe ima veliki potencijal. Očigledna je bila naša namera da promenimo sastav, mnogi od onih koji su igrali u kvalifikacijama došli su umorni i povređeni, pa su opet bili maksimalno na raspolaganju. Da li je možda trebalo da ih držimo povređene u timu. Da li bismo onda izbegli zlonamerne spekulacije? I još jedna vrlo važna činjenica. Savez je od ove turneje zaradio mnogo. I zbog toga možemo da budemo apsolutno zadovoljni", rekao je on.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko HM
Tuesday, 14.11.2017
00:12

Bre, Muslin napravi uspeh, pa ga vi smeniste. Ne znam šta je tu kome smetalo. Ako ne prođemo grupu na SP, smenite se sami, svi do jednog.

avatar
Manitu
Monday, 13.11.2017
23:29

Ljudi danas mogu da lazu i spinuju bez ikakvih posledica.To novine,tv i sajtovi ladno prenose a oni sto imaju nesto pametno da kazu, oni su na dnu mora jos gore u Zemljinom jezgru.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Monday, 13.11.2017
22:01

Evo ga i ovaj sa manijom gonjenja...

avatar
Samoiskreno
Monday, 13.11.2017
21:06

Pa izgleda ti i tvoj predsednik prvi ne praštate uspeh pa smeniste Muslina. Sad lepo posmenjujte i sve ostale selektore od Đorovića pa na dalje!

avatar
neme
Monday, 13.11.2017
18:45

Meni smetaju samo klimoglavci

avatar
Povratak kralja 59
Monday, 13.11.2017
18:37

Pa je l' i vama smetalo što se Muslin plasirao na SP pa ga smeniste? Kakav je ovo majstorski autogol Bunjevčevića :D

avatar
Momčilo-PN
Monday, 13.11.2017
18:37

Posle uspešnog vodjenja FK Crvena Zvezda Bunjevčević uspešno vodi i FSS zajedno sa Kokezom, Šurbatovićem...

avatar
Monday, 13.11.2017
18:27

Bunja nemoj da spinujes. Nikome ne smeta sto smo na SP, samo nam smeta sto nas pravite budalama pricama oko selektora....

avatar
Plazma11
Monday, 13.11.2017
18:01

Ne smeta meni druze sto smo na mundijalu,nego mi smeta sto ste videli priliku da pokupite sto vise para sebi koje smo dobili od FIFA-e,sto te pare nece videti nijedan klub u Srbiji niti ce se ikako pomoci razvoju nego cete staviti pare u vas dzep.

avatar
Baxter Stockman
Monday, 13.11.2017
17:38

Smeta meni sto si ti nesto u FSS....