Bufon, Bravo, Rajković - Pronađite vezu!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 28.09.2014.
21:23
Izvor: Sportske.net

Kada je omladinska selekcija Srbije osvojila zlatnu medalju na EP u Litvaniji 2013. godine a mladi golman Jagodine proglašen za najboljeg golmana turnira i jednog od najperspektivnijih igrača u Evropi niko nije mogao da sluti da je golobradi Negotinac zai

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Prethodnu sezonu Predrag je odgledao sa klupe, plaćao je danak borbe za titulu u kojoj je iskusniji Boban Rajković imao prednost u odnosu na njega ali su letošnja dešavanja u Ljutice Bogdana uslovila da omladinski reprezentativac dobije priliku da pokaže koliko vredi.

Od početka nove sezone, ne računajući vreme provedeno na golu u prošlosezonskom duelu sa Vojvodinom u poslenjem kolu, Predrag Rajković je svoju mrežu sačuvao na šest uzastopnih utakmica čime je stao uz rame kolegama koji bi lako mogli da mu budu očevi.

U Evropi trenutno Đanluiđi Bufon (Juventus) i Klaudio Bravo (Barselona) uspevaju da sačuvaju svoju mrežu mirnom a interesantno je da uz njih samo još Predrag Rajković ima besprekoran učinak.

Zapravo se može reći da mladi Rajković i Bufon imaju još nešto zajedničko što njihov učinak čini boljim od Klaudija Brava. Reprezentativac Italije i omladinski reprezentativac Srbije su od početka nove sezone uspeli da odbrane po jedan udarac sa bele tačke. Rajković je to uradio u Kruševcu, Bufon u subotu u Bergamu protiv Atalante.

Jasno je da mladi golman Crvene zvezde igra u znatno slabijoj ligi od gore navedenih čuvara mreže ali se ne može osporiti to da Rajković poseduje izvanredne predispozicije da nadmaši neke od najboljih golmana koje je ova zemlja imala.

Primera radi, Rajković se polako približava rekordu Nikole Damjanca koji je u našoj ligi bio nesavladan 698 minuta. Sledi Zvonko Milojević sa 785 minuta bez primljenog gola, Boban Bajković sa 820, Ivica Kralj sa 840, dok rekordi Nenada Lukića (903) i Mladena Božovića (916) deluju kao nedostižni.

Treba, međutim, verovati u mladog golamana Crvene zvezde koji ima sve predispozicije da u skorijoj budućnosti nasledi Vladimira Stojkovića u "A" selekciji samo ako nastavi da se razvija na pravi način i zaobiđu ga povrede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke