Buač: "Pomak nije veliki, ali se ipak vidi"

Autor: Beta Beta
petak 15.09.2017.
21:36
Izvor: Beta

Trener fudbalera Vojvodine Vladimir Buač rekao je danas da pomak u igri njegove ekipe nije veliki, ali da se ipak vidi, što mu daje optimizam pred predstojeću utakmicu protiv Napretka.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

"Ovo će nam biti treća utakmica u poslednjih šest dana, a ono što me raduje jeste to što se vidi pomak unapred. To nije veliki pomak, ali ipak vidim da ide na bolje", rekao je Buač, objavljeno je na sajtu kluba.

Tri dana nakon utakmice i pobede nad Mačvom, fudbalere Vojvodine već sutra očekuje novi izazov, meč protiv Napretka u 10. kolu Super lige Srbije.

"Na utakmici protiv Voždovca, prvo poluvreme je bilo dosta slabo, dok smo u drugom delu, kao i u meču protiv Mačve, dosta popravili našu igru. To mi daje optimizam i pred sutrašnju utakmicu, u kojoj verujem da možemo da dodjemo do trijumfa", rekao je Buač.

Preduslovi za dobar rezultat su, kako je naveo, da njegova ekipa zadrži angažovanost, odnos prema igri i požrtvovanje kao do sada.

"Vremenom će igrači koji su nedavno stigli u klub biti sve uigraniji i bolji, iako nemamo mnogo vremena da radimo na tome kroz treninge. Posebno na šta treba da obratimo pažnju jeste da imamo malo veći posed na protivničkoj polovini i da budemo konkretniji u poslednjoj trećini terena",
dodao je trener Vojvodine.

Vojvodina je posle devet odigranih kola druga na tabeli sa 19 bodova, koliko ima i prvoplasirana Crvena zvezda, ali i dve utakmice manje. Napredak je deseti sa 10 bodova.

Po rečima Buača, njegovu ekipu neće zavarati trenutna pozicija Napretka na tabeli.

"Napredak je trenutno u blagoj krizi, s obzirom na to da su izgubili prethodne dve utakmice, ali njihov igrački kadar je dosta dobar, odnosno bolji nego što to pokazuju rezultati. To sigurno neće biti laka utakmica i uveren sam da će oni doći vrlo motivisani da ostvare pozitivan rezultat", rekao je on.

U slučaju pobede nad Napretkom, Vojvodina će barem na jednu noć preuzeti prvo mesto na tabeli.

"To je fenomenalno i tu pritiska nema. Svaka utakmica je priča za sebe, a pogotovo kod kuće mi uvek idemo na pobedu, bez obzira na to na koje mesto će nas ona odvesti. Lepo je biti prvi, ali nećemo se opterećivati time"
, rekao je Buač.

Utakmica izmedju Vojvodine i Napretka igra se sutra na Karadjordju od 19.00. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke