Brzopotezni žreb - Evo šta čeka srpske klubove!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.06.2018.
09:44
Izvor: Sportske.net

Sva tri srpska kluba koja počinju kvalifikacije za Ligu Evrope od prvog kola saznaće u sredu imena svojih rivala.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Juče smo videli kako po novom sistemu funkcioniše žreb za Ligu šampiona, a danas na red dolazi žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za masovnije takmičenje pod okriljem UEFA.

Već u podne počinje žreb za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a u kuglicama će biti smeštena imena tri srpska kluba.

Partizan, Radnički iz Niša i Spartak iz Subotice saznaće ko će im biti rivali na startu kvalifikacija. Pošto je UEFA u ponedeljak napravila podgrupe sva tri kluba već imaju sužen krug rivala sa kojima mogu da se sastanu na startu takmičenja.

Pisali smo u ponedeljak, ali nije na odmet da ponovimo. Sva tri srpska kluba biće povlašćena na žrebu za prvo kolo kvalifikacija, a raspoređeni su u podgrupe četiri, sedam i osam.

Potencijalni rivali Spartaka iz Subotice su: Pjunik (Jermenija), Zarja (Moldavija), Kolrejn (Sev. Irska), B36 Toršavn (Farska Ostrva)/St. Džozef (Gibraltar) ili Deri Siti (Irska).

Potencijalni rivali Partizana su: Milsami (Moldaija), Rudar (Crna Gora), Riga (Letonija), Honved (Mađarska) ili Balzan (Malta).

Potencijalni rivali Radničkog iz Niša su: Čikura (Gruzija), Vaduc (Lihtenštajn), Narva Trans (Estonija), Kefn Druids (Vels)/Trakai (Litvanija), Gandžasar (Jermenija) ili Sent Hulija (Andora)/Gzira Junajted (Malta).

Sama procedura žreba pojednostavljena je u odnosu na onu koju smo imali prilike da vidimo u utorak. Zbog velikog broja timova žrebaće se samo redni brojevi klubova tako da će se nakon toga u svakoj od grupa samo vršiti uparivanje.

Razlike će biti samo kod osme i devete grupe gde je smešteno po 12 timova pa će i za njih biti dodat redni broj šest.

Nakon što bude kompletiran žreb za prvo kolo uslediće pauza do 14 časova kako bi bio pripremljen žreb za drugo kolo. Od drugog kola u žreb se uključuje još 27 klubova među kojima su i ozbiljna imena poput Sevilje, Bešiktaša, Sparte iz Praga, Steaue, Genka, AZ Alkmara, Atalante, Bordoa...

Što se tiče Partizana, srpski vicešampion biće povlašćen i na žrebu za drugo kolo, dok će Radnički iz Niša i Spartak iz Subotice biti nepovlašćeni i samim tim imati veće šanse da budu upareni sa nekim izuzetno ozbiljnim rivalom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke