Brnović: "Neće biti smak sveta ako Srbija ne prođe grupu"

Autor: Beta Beta
petak 08.06.2018.
16:24
Izvor: Beta

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Branko Brnović rekao je danas da bi bilo dobro da fudbaleri Srbije prođu grupu na Svetskom prvenstvu, ali da u suprotnom neće biti "smak sveta".

Kup Prijateljstva Promo
Kup Prijateljstva Promo

Povezane vesti

Svetsko prvenstvo u Rusiji počeće 14. juna, a reprezentacija Srbije igraće u Grupi E protiv selekcija Kostarike, Švajcarske i Brazila.

"Ovih dana slušam mnogo komentara, ali to je osobina nas, sa ovih prostora. Izgubi se jedan meč i odmah krenu napadi. Zašto ovaj, zašto onaj... Selektor je taj koji odlučuje i treba ga pustiti da radi svoj posao. Srbija je odlična reprezentacija, ali ne treba zaboraviti da se nalazi u veoma teškoj grupi. Brazil je tu apsolutni favorit, to nema priče. Švajcarska je odlična, Kostarika je mala nepoznanica, ali ima mnogo dobrih igrača. Ne može tako lako da se kaže, idemo dalje. Teško je to. Bilo bi dobro da se prodje grupa, ali i ako se ne prođe, nije smak sveta, pogotovo kada upadnete u tako jaku grupu", rekao je Brnović tokom posete Kupu prijateljstva na Zlatiboru.

Govoreći o Hrvatskoj, drugoj reprezentaciji bivše Jugoslavije koja će igrati na Mundijalu, Brnović je ocenio da je ona "najjača sa ovih prostora".

"Ali, nikada se ne zna. Ni Hrvatska nema laku grupu. Argentina je favorit, Nigerija i Island su takođe odlični. Ali, Hrvatska ima dosta jakih i dobrih igrača. Sada je samo pitanje koliko su istrošeni u svojim klubovima. Koliko Luka Modrić, kao lider tog tima, može da izdrži. Voleo bih da prođu. Prvo Srbija, pa Hrvatska. Ipak, biće baš teško", kazao je Brnović.

Branko Brnović je igrao 27 puta za reprezentaciju i bio je učesnik Svetskog prvenstva 1998. godine u Francuskoj.

Istakao je da je tada bila "mnogo jaka generacija" i da je šteta što nije napravljen neki uspeh.

"Imali smo takve igrače, da to teško ponovo može da se nađe u jednoj ekipi. Samo naša greška je što nismo uradili nešto više. Olako smo shvatali mečeve. Mislili smo da imamo mnogo jake igrače i da će svi da padaju pred nama. Imali smo tu utakmicu sa Nemačkom, vodili 2:0, da je to prošlo kako treba, kasnije bismo imali lakše rivale. Međutim, to smo mi, kada mislimo da će sve biti lako, ispadne mnogo teško", rekao je on.

Kup prijateljstva je okupio tri kluba koja su obeležila karijeru Branka Brnovića, a to su Budućnost, Partizan i Espanjol.

On je rekao da se rado odaziva pozivu da ga poseti i da mu je veliko zadovoljstvo što je tu.

"Ovo je prava stvar. Mnogo je jakih ekipa, uključujući i Espanjol koji je prošao u polufinale i za koji smo igrali Savo Milošević i ja. Samo treba nastaviti ovu divnu praksu koja mnogo znači i pomaže igračima. Video sam stvarno dosta dobrih i talentovanih momaka. Treba nam što više ovakvih turnira. Posebno za klubove sa ovih prostora. Primera radi, crnogorska liga nije jaka, a Budućnost je imala priliku da igra i pobedila Torino, što je veliki plus", rekao je Brnović.

Istakao je da ima utisak da se nekada fudbal igrao sa više želje, da se izgaralo na terenu, a da su danas momci okupirani "video igricama i telefonima".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Saturday, 09.06.2018
09:41

Otpustili smo trenera, doveli pajaca, i treba da prodjemo grupu?! Ali SMS će da se proda za 120 miliona, i cilj je postignut.

avatar
RašaNoviSad
Friday, 08.06.2018
23:14

Radonjić, Jović, Grujić, Rodić ?Pametnom sve jasno

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 09.06.2018
08:48

Zasto ti smeta Jovic? On je apsolutno zasluzio da bude tu.

avatar
Gogi-11
Saturday, 09.06.2018
16:17

Da a milenkovic treba da bude tu a jovic ne ili? Sigurno je bolje sto su tu rodic radonjic grujic nego sto su tu rukavina ljaic... da je sreca kada je vec tumbao tim da je poveo gacinovica pantica pejcinovica....

avatar
Escher
Friday, 08.06.2018
19:15

Naravno da nije smak sveta... Ako liferujes selektora pred mundijal i dovedes igrace za prodaju ni ne ocekujes prolaz iz iste

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Friday, 08.06.2018
18:24

Bice smak Evrope.

avatar
prike
Friday, 08.06.2018
17:51

Naravno da nije, uostalom, bilo bi pravo cudo, realno. Nego, racunam nesto, da li je moguce da je od 98. proslo 20 godina?!

avatar
Raky_b
Friday, 08.06.2018
17:27

Ne, nece biti smak sveta, nije niti sramota izgubiti od boljih...ali je sramota igrati kao protiv Cilea.
Neka daju sve od sebe, pa i neka izgube sve tri utakmice...nece biti zamerke.
Ali kad te nema na terenu, a ku*is se po medijima, onda naravno da ce te svi prozivati i osudjivati.

avatar
obradovicv
Friday, 08.06.2018
16:37

Nije smak sveta, nego navika