Britanski novinari razgovarali sa Evertonom i njegovom suprugom, evo šta su im rekli!

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.02.2017.
10:42
Izvor: Sportske.net

Kažu da se dobar glas daleko čuje, rđav još dalje. Zahvaljujući ponašanju grupe navijača Rada, opet se o nama govori u negativnom kontekstu. Naravno, britanski mediji se opširno bave ovom temom.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

O  rasističkom vređanju fudbalera Partizana Evertona Luiza ovih dana se i priča i piše širom sveta.

Među brojnim tekstovima na ovu temu u inostranim medijima, izdvojio se tekst britanskog ''Dejli Mejla'', koji je stupio u kontakt i sa Evertonom i sa njegovom suprugom Luanom.

Everton je tom prilikom objasnio šta mu se dogodilo u nedelju na Banjici, kao i zbog čega je na kraju burno reagovao, uz jasnu poruku da će se uvek i na svakom mestu boriti protiv rasizma, ne želeći da uzmiče pred uvredama.

''Navijači su me nazivali majmunom, oponašajući životinju sve vreme. Kada sam im prišao blizu, ja sam to čuo još snažnije i to me je razbesnelo. Ali, želeo sam da pokažem svojoj deci da smo mi jači, da ne može naš izbor da bude da samo pobegnemo. Uvek ću se boriti protiv takvih ljudi!

Bilo je mnogo takvih epizoda, ne samo u Srbiji, nego i u ostatku Evrope. Celog života sam svestan da me gledaju drugačije zbog boje kože, pogotovo u Evropi'',
objašnjava Everton.

Njegova supruga Luana je naglasila da je Evertonova porodica sada u strahu kada izađe van kuće.

''Osećam se tužno, gadi mi se sve ovo. Moj muž voli da igra fudbal, ali osećamo strah kada ode od kuće radostan, a vrati se u suzama. To se desilo nekoliko puta, ne samo na terenu, nego i u supermarketu, restoranu i na drugim mestima''.

Govoreći o jučerašnjem incidentu, Luana je istakla:

''U početku nisam shvatila šta se dešava, ali sam bila veoma uznemirena, jer Everton je van terena mirna osoba. Čim je tako izgubio kontrolu, znala sam da to ima veze sa rasizmom. Viđala sam to i ranije više puta...

Otišla sam da ga dovezem, ali na putu do kuće nije progovorio ni reč... Čim je došao kući, pozvao je mog oca u Brazilu koji nam je oduvek bio velika podrška'',
istakla je Luana, koja je i na Instagramu pružila podršku svom suprugu, uz fotografiju na kojoj je golman Filip Kljajić zagrlio Evertona u znak podrške.

Na kraju, Everton je dodao:

''Sada se osećam bolje, dobio sam podršku od Partizanovih navijača, prijatelja, dobrih ljudi širom sveta, koji su na mojoj strani u ovom momentu, posebno od moje porodice''.

O napuštanju Srbije ne razmišlja.

''To mi nije prolazilo kroz glavu, Želim da im pokažem da smo jači od toga'',
ponovio je Everton.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak