"Brđani" pokosili "Lale"!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 29.11.2014.
16:58
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Čukaričkog savladali su Vojvodinu u derbi susretu 14. kola Jelen Superlige koji je tokom popodneva igran na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Derbi susret 14. kola Jelen Superlige odigran je tokom popodneva na stadionu "Karađorđe" gde su fudbaleri Čukaričkog naneli četvrti ovosezonski poraz ekipi Vojvodine.

Čukarički je slavio rezultatom 1:2 (0:1) a sudeći prema onome što se moglo videti na "Karađorđu" gosti su sasvim zasluženo poneli sva tri boda iz Novog Sada.

Početak utakmice obeležila je igra uz dosta prekršaja na obe strane ali je postavka igre ekipe Čukaričkog sugerisala da gosti žele da nametnu svoj ritam i da što pre dođu do gola.

Bez Envera Alivodića u timu Vojvodina je delovalo indolentno u napadu a prvu priliku za Čukarički propustio je Slavoljub Srnić već u desetom minutu kada je iz odlične pozicije tukao pravo u Milinković-Savića.

Nakon perioda znatno agresivnije i konkretnije igra gostiju Vojvodina je tek u završnici prvog poluvremena došla do nešto ozbiljnijih prilika ali su ih Gaćinović i Veselinović olako prokockali.

U nadoknadi prvog dela igre Matić je tukao ka golu Vojvodine a Milinković-Savić krajnjim naporom loptu izabacio u korner posle kojeg se stvorila gužva u kojoj se najbolje snašao Ivan Todorović i doveo goste u prednost!

Već na startu drugog dela igre primetno je bilo da Vojvodina preuzima inicijativu i kreće odlučnije ka golu ali je nedostajala ideja kako ugroziti gol Čukaričkog.

Sredinom drugog dela Janko Tumbasević vraća Novosađane u život pogotkom koji mu je "namestio" Jovan Stojanović.

Nije se dugo čekalo na novi pogodak, koji se ispostavio poslednjim i odlučujućim na današnjem derbiju.

Petar Bojić je centrirao i pronašao bivšeg napadača Partizana Nikolu Stojiljkovića a ovaj pogodio mrežu besnog Milinković-Savića koji je pokušavao da ubedi Milorada Mažića da se napadač gostiju nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

Nisu pomogli protesti, Milinković-Savić kažnjen je javnom opomenom a Vojvodina do kraja nije uspela da dođe makar do izjednačenja.

Bio je ovog treći ovosezonski poraz Vojvodine na stadionu "Karađorđe" a četvrta vezana utakmica na kojoj Novosađani nisu uspeli da slave. Sa druge strane, Čukarički se iskupio za ubedljiv poraz od Jagodine na Banovom Brdu i sada je opet sasvim blizu ekipama koje zauzimaju prve tri pozicije na tabeli.

Dva kluba sastaće se do kraja jesenjeg dela sezone još jednom i to u 1/4 finalu Kupa Srbije ali će ta utakmica biti odigrana na Banovom Brdu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toni Kroos
Saturday, 29.11.2014
18:11

Otici ce Babic,Poletanovic i Gacinovic na zimu jer Vosi treba novac.. Prva dvojica ce verovatno u inostranstvo a za Gacinovicem ce biti 'trka' u domacem sampionatu mada ja mislim da ce on u Cukaricki,klub koji je najstabilniji..