Brazilsko-crnogorska veza presudila Kruševljanima

Autor: Darko Mitrović
nedelja 30.04.2017.
17:54
Izvor: Sportske.net

Partizan po Leonardovim ''notama'' stigao do ubedljive pobede nad Napretkom i tako povećao pritisak na večitog rivala uoči večerašnjeg duela između Zvezde i Vojvodine.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri Partiazna nastavili su danas svoju seriju nepobedivosti na domaćoj sceni, pošto su pred svojim navijačima u Humskoj savladali kruševački Napredak rezultatom 3:1.

Prvo poluvreme nije obećavalo ovako ubedljiv trijumf Partizana. Ekipa Marka Nikolića je u prvih 45 minuta imala inicijativu, ali ona je bila jalova, bez nekih većih opasnosti pred golom Nikole Petrovića.

Na drugoj strani, Kruševljani su mogli i do vođstva u 36. minutu, kada je golman Partizana Filip Kljajić nespretno reagovao u svom kaznenom prostoru i imalo poklonio gol Ndiajeu, koji je, međutim, i sam bio iznenađen ovim poklonom, pa nije uspeo dobro da reaguje.

Imajući u vidu da je Partizan i u prošlom meču protiv Vojvodine u Novom Sadu bio bezopasan u napadu, navijači crno-belih imali su razloga za brigu pred drugo poluvreme.

Ali, tek što je ono počelo, crno-beli su uspeli da povedu. Leonardo je bio u akciji po levoj strani, ušao u kazneni prostor, šutirao, tu loptu je izblokirao Simonović, ali samo do Jankovića koji sa nekih 12 metara šalje loptu u mrežu golmana Petrovića - 1:0.

Od tog trenutka, sve je bilo mnogo lakše za ekipu Partizana, a vceć u 57. minutu crno-beli su uspeli da dupliraju vođstvo i praktično osiguraju trijumf u današnem meču.

Ponovo je Leonardo bio kreator akcije, ovoga puta na desnoj strani, maestralno je asistirao Kosoviću koji je umakao pažnji odbrane gostiju, a i drugi crnogorski reprezentativac iz redova Partizana danas se upisao u strelce, preciznim udarcem u donji desni ugao gola gostiju - 2:0.

Najlepši trenutak meča tek je usledio. I za to se pobrinuo Leonardo, u 74. minutu, kada je majstorski izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, a lopta je završila u levom uglu Petrovićevog gola, uz samu stativu - 3:0.

Na ulasku u finiš meča, Brazilac je izašao iz igre, njegovo mesto je zauzeo Nemanja Mihajlović, a ne treba ni isticati da je Leobardo ovacijama ispraćen sa terena od srane navijača Partizana.

A da Kruševljani ublaže poraz, potrudio se nekadašnji napadač Zvezde Filip Kasalica, koji je bukvalno u poslednjim sekundama pogodio pod prečku sa nekih desetak metara od gola nemoćnog Kljajića - 3:1.

U prilogu su svi golovi iz današnjeg meča.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 30.04.2017
18:01

Janković dao prvi, napravio pravu minijaturu na sredini i dao odličan pas Leonardu kod drugog i fauliran kod trećeg gola, igrač utakmice i njegovo najbolje poluvreme u Partizanu. Leonardo je takođe učestvovao kod sva 3 gola, odličnim pasom bio asistent kod drugog, a kad je stao da izvede slobodnjak za treći i sam komentator se zbunio, da li je Ronaldo ili Leonardo na kraju bio Ronaldinjo. Miletić imao loše centaršuteve ali je dominirao u defanzivi, odlična utakmica. Đurđević nije imao dan ali borbenost, zalaganje i požrtvovanje se ne mogu zaboraviti. Tavamba igrao povređen i bio bled. U 1p smo imali dosta problema sa tandemom Jevtović-Kosović, u 2p Kosović odigrao dobro i uradio ono što treba igrač sa te pozicije, ušao iz drugi plan i rešio utakmicu, a Jevtović je trebao svakog trenutka utakmice da bude zamenjen Radinom. Štoper i kapiten na nivou, Kljajiću ispucaj te lopte. Slaviće se titula 21.maja u Humskoj 1 - Partizan šampion!

avatar
Sunday, 30.04.2017
17:58

https://www.youtube.com/watch?v=ZgtZb47o2g0